Geroosterde groente uit de oven is echt underrated in mijn beleving. Wat een smaak, wat een textuur, heerlijk! En in het recept van vandaag combineer ik geroosterde groente met een bloemkoolrijst risotto. Inderdaad; mega voedend maar ook nog eens heel lekker!
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 1 rode ui, in halve ringen gesneden
- 1 sjalot, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1/2 courgette, in halve ringen gesneden
- 1/2 aubergine, in blokjes gesneden
- 1-3 wortels, in blokjes gesneden
- 2-3 cherry tomaten, in kleine stukjes gesneden
- 200 gram bloemkoolrijst
- 150 ml kokosmelk
- 1/2 blokje bouillon
- 2-3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
- zout
- verse koriander als garnering
Verwarm de oven voor op 220 graden en doe de rode ui, courgette, aubergine en wortel bij elkaar op de ovenplaat. Bedek het geheel met een eetlepel olijfolie, zout, 1/2 eetlepel rozemarijn en 1/2 eetlepel gedroogde tijm. Hussel het door elkaar zodat alles bedekt is met de olie en kruiden, verspreid de groente over de ovenplaat en zet dit in de voorverwarmde oven voor 30 minuten.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de sjalot. Voeg de gesneden cherry tomaten, de rest van de gedroogde rozemarijn en tijm toe en bak dit zo’n 2 minuten.
Voeg de bloemkoolrijst toe en bak dit 3-4 minuten tot het zacht is geworden. Zet het vuur hoog, doe de kokosmelk en het blokje bouillon erbij, meng het geheel tot het bijna kookt en het blokje bouillon opgelost is. Voeg water toe als dat nodig blijkt te zijn (bij mij was het nodig). Als alles goed gemengd is kan het vuur laag gezet worden. Mochten de geroosterde groenten bijna klaar zijn (max 10 minuten nog), dan kun je het vuur van de bloemkoolrisotto laag houden. Maar moeten de geroosterde groenten nog langer dan 10 minuten in de oven? Zet het vuur dan uit en wacht tot de geroosterde groenten klaar zijn.
Als dat zover is kun je alles bij elkaar doen, garneren met wat koriander en genieten maar!