Aahh warme chocolademelk, is er iemand die hier oprecht niet van houdt? Ook niet in een variatie ervan met minder suiker of plantaardige melk?
Ik heb vandaag in ieder geval een ‘variatie recept’ van de ouderwetse chocolademelk. Inderdaad, minder zoet, met plantaardige melk en.. met amandelpasta! Dit geeft het wat romigheid maar ook een vollere smaak!
Wat heb je nodig voor 1 mok?
- 250 ml plantaardige melk (ik heb amandelmelk gebruikt)
- 20 gram maple syrup (of honing, dan is het niet vegan)
- 2 gram cacao poeder
- 1 gram kaneel
- 10 gram amandelpasta
Doe alles bij elkaar in een pannetje, zet het op een middelhoog vuur en blijf roeren tot het nét niet kookt. Giet het in je lievelingsmok (zet het vuur uit!) en klaar, genieten maar!!
1 comment
Oh Teni, warme choco! Wat een fijn recept. Ik word er blij van. Vandaag een zonnetje en kou… dan na een wandeling warme choco is…. zo fijn. Ik ga je recept maken. Alleen nog even amandelpasta kopen, maar ga toch nog naar de winkel so…… ik verheug me al op deze choco voor erna. Warme chocomelk heeft zoiets gezelligs ook. Dat zal komen door de fijne associaties erbij. Na het schaatsen, lekker onder een heater met dekentje op een terras in fijn gezelschap… allemaal dingen die ik bedenk en voel bij het drinken van warme choco. Haha, er zit een hele beleving aan vast voor mij merk ik, maar ik denk dat jij dat wel herkent. Mooi die damp die je hebt vastgelegd op een van de foto’s. “Zet het vuur uit.” Hilarisch. Ik lag dubbel want ik hoor jou dat dan zeggen zoals alleen jij dat kan. Teni, bedankt voor het lekkere recept en de mooie belevingen erbij. Fijn weekend. ❤️😘❤️