Ik weet het ik weet het. Alsof ik niet genoeg pannekoekenrecepten heb. Maar deze is zonder banaan! Haha. En net ietsje anders, dus hopelijk valt dit recept in de smaak bij de non-banaan-lovers die al een hele tijd hebben gevraagd om een recept zonder banaan! Bij deze 🙂
Btw! Dit is de kokosmelk die ik gebruik die PERFECT hard wordt aan de bovenkant als je hem een nachtje in de koelkast zet.
Wat heb je nodig voor een 2-persoonsportie
- 30 gram roggebloem
- 25 gram rijstebloem (ik heb volkoren gebruikt)
- 2 eieren
- 70 ml kokosmelk uit blik
- 40 gram kokos”creme” (de bovenste laag)
- 50 ml plantaardig melk (ik heb amandelmelk gebruikt)
- theelepel bakpoeder
- kaneelpoeder (optioneel)
- kokosvet/olijfolie/boter om in te bakken
- kopje diepvriesbosbessen (hoeveel je zelf wilt)
Doe alles bij elkaar in een kom (behalve de bosbessen) en mix dit met een mixer even goed door (zo’n 1,5 minuut)
Tot er lekker wat luchtbelletjes zitten.
Doe de bosbessen erbij en meng dit even door met een lepel of spatel.
Tijd om de pannekoeken te bakken! Verhit wat olie in een pan en schep twee soeplepels in de pan. Eigenlijk mag je natuurlijk helemaal zelf weten hoe groot of klein je je pannekoeken wilt. Ik houd meestal twee soeplepels aan.
En klaar zijn de pannekoeken!!! Ik houd van zoete pannekoeken en aangezien hier geen banaan in zit, heb ik er honing overheen gedaan!
En zo ziet mijn gehele ontbijt er vervolgens uit 🙂 Jummie!
5 comments
Ziet er weer héérlijk uit!!
woohoo!
Fijn Teni, een recept zonder banaan! Ga deze snel proberen, ziet er heerlijk uit!
groetjes,
Klinkt goed en ziet er lekker uit, ik ga het zeker een keer proberen! Alleen ……… je hebt het over 2 soeplepels ……hoe groot is jou soeplepel?? Ik vind je pannenkoekjes namelijk tamelijk klein ……..
Hoi Tine! Ik denk dat mijn soeplepel overeen komt met 1,5 eetlepel. Het is idd een kleine soeplepel 🙂