Ik ben een weekje vrij geweest van werk, héérlijk genoten, maarrrr nu is het weer tijd om te foodpreppen (klaarmaken van je eten voor enkele dagen). En ik ben goed los gegaan, al zeg ik het zelf!
Ik begin altijd met het koken van eieren, lekker makkelijk en handig als snack wanneer je erg veel trek hebt.
Spinazie wassen
Huppa! In het bakje. Zó makkelijk voor smoothies en salades. Ik hoef niet elke keer een handje te wassen, maar ik pak gewoon een handje uit het bakje.
Paprika’s door midden gesneden en met een heel klein beetje olijfolie in de oven voor zo’n 30-40 minuten op 180 graden Celcius.
Ik vind geroosterde paprika’s zoooo lekker!
Worden jullie ook niet blij van die kleurtjes? haha.
Ik eet ze niet vaak, maar wel graag. Dus af en toe mag het dan ook: aardappelen!
Met wat peper, zout, knoflook en gedroogde rozemarijn in de oven. De olijfolie is nog de olijfolie van de paprika’s die al klaar waren.
Deze heb ik ook ongeveer 30 minuten in de oven gedaan.
Ook weer zo makkelijk! Oja, ik gebruik ook ijsbakjes als bewaar bakjes, hehe.
Linzen uit blik laten uitlekken
Peterselie wassen
Dit bij elkaar in een bakje. Alleen deze combinatie met wat citroen, peper en zout is al hemels!
Kidneybonen uit blik erbij. Ik heb hier geen dressing overheen gedaan, dat doe ik pas op de dag dat ik het opeet. Bij peulvruchten uit blik is het handig om het etiket te checken op toegevoegd suiker. De biologische glazen potten van de Albert Heijn bevatten geen toegevoegd suiker! Wel zout overigens.
Rauwe wortel en rauwe paprika in reepjes in een ander bakje. Ook weer handig als snack!
Ik had nog een halve ananas over, deze heb ik in kleine stukjes gesneden.
Jaja, ook de kaas moet eraan geloven. Dit vind ik vooral lekker door een salade heen of af en toe een reepje pakken als snackje.
Ik snijd niet teveel reepjes, maar een redelijke hoeveelheid voor een weekje ongeveer.
Hier maak ik mn supermakkelijke rode linzen curry .
Ik ben hier zó dol op!
En dit is dan hoe een gedeelte van mijn koelkast eruit ziet. Ik word er blij van.
Gekookte eitjes, lekker makkelijk te pakken en op te eten bij veel trek.
Hetzelfde geldt voor de wortels en paprika’s
Eigenlijk is het ook een soort makkelijke salade bar, je pakt wat spinazie, sla, paprika, ei en kaas en gooit het bij elkaar en je salade is klaar! Geen gesnijd en gewas meer van al die producten. Scheelt tijd en werk!
Dit vind ik tegenwoordig erg lekker en verfrissend. Een koude kan water me munt en citroenschijfjes.
In de lade zitten mijn avocado’s verstopt. Ik kan niet zonder ze. Afgelopen week kocht ik er 10 op de markt.. Voor 1 euro. Ik maak géén grapje. En ze zijn niet eens verrot! In de theedoek zit munt en peterselie.
Als je de theedoek een beetje nat maakt en die dan om de kruiden wikkelt blijven ze langer vers 🙂
Hopelijk heb je wat inspiratie op gedaan om zelf ook je “food te preppen”, het scheelt zoveel werk en tijd door de weeks en de kans is groter dat je gezonder eet omdat het allemaal “grijpbaar” en binnen handbereik is. Zo grijp je minder snel naar ongezonde snacks, als je deze in huis hebt.
Oja, ik bewaar het eten in de bakjes hooguit 5 dagen. Meestal is 4 al het maximum.
18 comments
Wow dit is wel foodprep ten top haha! Ik vind het bij mij nog altijd lastig wat ik wil eten voor de hele week, dus ik maak het toch nog steeds op die ochtend in hele korte tijd klaar, of bij gegrilde groenten de avond van tevoren. Dat moet ook wel want ik heb maar een hele kleine oven haha. Ik heb nog nooit rode linzen op, maar die curry van jou ziet er heerlijk uit! Heb je recept inmiddels gevonden dus nu moet ik er wel aan geloven. En als ik linzen maar niets vind is het jouw schuld haha :p
Heel leuk om te zien! Ik was eigenlijk benieuwd naar welk merk linzen uit blik jij koopt? Ik zie vaak E nummers toegevoegd aan linzen. Kikker erwten en groene kidney bonen van bonduelle zit geen E nummers in. Ben dus benieuwd!
Dit ziet er allemaal zó lekker uit. Heerlijk ook zo’n kan met fris water in de koelkast. Eet smakelijk!
Lekker lekker! Nog twee maandjes en dan ziet mijn koelkast er ook zo uit. Ik bedoel dat ik dan een eigen koelkast heb haha 🙂 Nu ziet het deel hier in huis er ook wel gezond uit. Eitjes op voorhand koken is trouwens super slim want op het moment dat ik een eitje wil heb ik nooit zin om die helemaal te gaan koken. 😛
Gatverdamme, je mag je koelkast wel schoonmaken hoor. Wordt je daar niet misselijk van?
Think positive. 😉
Leuk blogje om te lezen! Ziet er allemaal heerlijk uit.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit een foodprep heb gedaan omdat ik tgen wat lastigheden aanloop.
Zo woon ik namelijk nog bij mijn ouders, met mijn broer. Dus we zijn met zn 4en. Ik kan niet de kloelkast volladen met al mijn spullen/bakjes/eten. Ook wordt het niet echt gewaardeerd als ik bijv op de zondag mn hele avond aan eten spendeer, dat vinden ze raar.
Dus in mijn geval is het nog neit zo makkelijk om zoiets te realiseren. Ik denk dat dat wel een puntje is waar iedereen bijs til meot staan. Dat grotere huishoudens ook wat belemmeringen kunnen geven. ALs je alleen woont (of met zn 2en) is dit veel makkelijker haalbaar ;)!
Ziet er weer goed uit! Bedankt voor de handige tips 🙂 Ik ben ook heel erg van het voorbereiden…alleen heb ik soms geen idee voor nieuwe dingen… Hier kan ik weer lekker mee vooruit 😀
top hoor. Denk alleen dat als je een gezin met kinderen hebt de koelkast niet zo vol kan stoppen 😉
Erg leuk artikel! Vaak zijn (Amerikaanse) foodprepping blogs erg eentonig, dus de hele week kip met verschillende groenten, maar deze is tenminste lekker gevarieerd. Die aardappel uit de oven ga ik ook eens proberen als foodprep! Zelf nog niet aan gedacht 🙂
Ziet er heerlijk uit! Nog wel een vraag: kook jij de aardappelen voor? Ik krijg mijn aardappelen namelijk nooit gaar in de oven 🙁
Wauuww Teni! Je bent zo’n inspiratiebron voor mij! Echt een geweldig (en supermooi) voorbeeld. Keep going!
Ik woon alleen en kook ‘s avonds voor 1a3 personen. Afhankelijk of ik nog wat in wil vriezen. 1 maaltijd eet ik op, de andere is voor de volgende dag tussen de middag. Ik hou nl niet van brood en veel rauwe groenten mag ik niet hebben (o.a. wortel, tomqat, selderij) i.v.m allergie. Op deze manier eet ik toch gezond. Ik zorg wel dat mijn maaltijden tussen de 500 en 700 calorieën zitten en minimaal 250 gram groenten bevatten. Het liefste zelf meer.
Als ontbijt eet ik ca 300 gram meloen die ik elke dag 4 dagen voorbereid en gesneden in de koelkast bewaar.
Omdat ik mezelf nu voed met gezonde maaltijden heb ik bijna geen behoefte meer aan tussendoortjes.
Bedankt voor alle tips!
Heerlijk al die foodprep. Ik merk echt dat het zoveel uitmaakt als je voor een paar dagen gezond eten klaarmaakt.
Paprika uit de oven ga ik ook eens proberen. Vraagje: Hoe lang kan je een gekookt eitje bewaren in de koelkast?
Super handig om er alvast een paar te koken.
Hoi Teni! Ik ben benieuwd wat voor dressing je bij de linzen/kidney bonen/peterselie mix doet? Ik wilde het morgen namelijk gaan proberen! Liefs!
Hoi Emma!! Ik doe echt het allersimpelste ooit; citroensap (van een echte citroen), peper en zout. Niks spannend, maar zó lekker! Oja en rode ui erdoor is ook heerlijk vind ik 🙂
Liefs!
Dankjewel voor je snelle antwoord!!
Hoi Teni,
Wat een super website, grote complimenten!! Elke keer weer lees ik met groot plezier jou tips, en natuurlijk de mooie foto’s van de recepten niet te vergeten – om heerlijk van te smullen hhmmmm!!! Ben heel benieuwd welke kaas (en waar gekocht) jij in reepjes hebt gesneden?? Alvast bedankt voor je reactie,
Gr Denice.