“Wow, doe je lang over het bereiden van je lunchboxjes?” vragen mijn collega’s me vaak. En eerlijk gezegd is het antwoord van mij “neuh, niet echt”. Soms gooi ik het ‘s ochtends allemaal bij elkaar in een bakje en soms bereid ik ‘s avonds wat voor. Dit verschilt keer per keer. Ik scrolde door mijn foto’s heen en bedacht me dat er flink wat foto’s waren van mijn lunchboxjes en voedsel dat ik meeneem naar werk dat ik nog niet heb gedeeld. Dus hierbij een kleine greep 🙂
Ik besloot weer eens een van mijn favoriete Iraanse gerechten te maken: Kip met safraan en rijst. Makkelijk en lukt zo goed als altijd wel 🙂 Zilvervliesrijst aan de kook brengen; ik doe er altijd een aantal druppels olie bij zodat het geen plakkerige rijst wordt.
In een andere pan uitjes bakken
Alvast een beetje kruiden met paprika en kerrie.
Kip erbij!
Safraan! Ik heb deze gekregen dus ik heb geen idee waar je deze versie kan kopen. Bij verschillende turkse winkels en tegenwoordig ook de Albert Heijn kun je het sowieso krijgen.
Je hoeft echt maar een klein beetje te gebruiken.
Ik ruik het gewoon door mijn scherm, haha.
Zo, dat gaat in een bakje!
Zo heb ik lunch voor 2 dagen.
Bij de lidl sla ik altijd in met kwark. Ik eet makkelijk 500 gram kwark op een dag, soms verdeeld over 2 dagen.
Mijn snoeppot, haha.
Dit is voor dag 1.
Groente wokken met wat kruiden
Ik heb er wat hüttenkäse doorheen gedaan, gewoon omdat ik altijd maar wat doe en het toch vaak lekkerder uitpakt dan ik had verwacht 🙂
Weer een zakje gedroogd fruit mee. Ik vind dit lekker bij de koffie.
Gooi wat paprika, komkommer en tomaat bij elkaar en je 4 uur snack is klaar. Ik moet dan wat te kauwen hebben en aangezien mijn buikomvang minder blij wordt van ontbijtkoeken, taart en gebak, is dit toch een prima alternatief voor mij. Haha.
En weer een voorbeeld van een snelle maaltijd: groente bij elkaar in de wok en klaar is kees.
Dit gooi ik ‘s ochtends bijvoorbeeld bij elkaar; tomaat, paprika, peterselie, bonen en wat citroensap. Klaar!
Meteen maar een grotere zak ‘snacks’ meegenomen voor meerdere dagen. Die gaat mooi mn lade in op kantoor.
Zo simpel kan het zijn! Je hoeft echt niet lang van te voren te bedenken wat je mee gaat nemen naar school of werk qua lunch en tussendoortjes. Zolang je in je huis voldoende gezond voedsel hebt, is het alleen nog maar een kwestie van bij elkaar gooien of in een zakje gooien en meenemen! Oja, vergeet je bestek niet als je dit niet hebt op school/werk 🙂
5 comments
Ik vind het super leuk om van die heerlijke lunchboxjes mee naar het werk te nemen. Vaak maak ik als avondmaal geroosterde groenten klaar. Als achteraf blijkt dat ik – weer maar eens – voor een heel leger heb gekookt (mijn ogen zijn echt vaak groter dan mijn buik), vries ik de overschot gewoon in om één van de volgende dagen of weken mee naar mijn werk te nemen. Zo gemakkelijk en echt nog super lekker!
Een fijne dag! Sofie x
Leuke inspiratie!!
Eet jij altijd biologische kip?
Altijd leuk lunchbox ideetjes!
Ik heb een vraagje.
Als jij smiddags rijst hebt gegeten .. Wat eet jij dan ‘s avonds?
Lekker! Ik heb dit 1 weekje gedaan en vond het fantastisch. Je hebt altijd wat lekkers te eten. Ik woon echter nog thuis dus ik heb niet altijd even veel invloed op de boodschappen die er worden gedaan. De ene week is daarom een gezonder weekje dan de andere.. Morgenavond gooi ik lekker wat paprika, zoete aardappel en pompoen in de oven. Beetje rijst koken en klaaar! Leuk dat je laat zien dat het zo makkelijk kan zijn om gezond en lekker te eten. 🙂
Heel erg bedankt voor de ideeën.. Ik doe dit wel eens met courgette en of gebakken tomaat.
Het wordt dan alleen heel klefferig en koud en vies! bah!
Hoe kan ik er voor zorgen dat het niet zo lekker blijft als het er bij jou uitziet of zoals ik het er in heb gedaan!?
Alvast bedankt!! 🙂