Vegan, hartverwarmend, verrijkt met groente en verschillende smaaklagen. Ik zeg: tijd om het recept te delen met jullie! Dit is mijn heerlijke aardappel en pompoen curry met linzen!
Wat heb je nodig voor 3-4 personen?
- 1 ui, gesnipperd
- 1 mini chilipeper, fijngehakt (laat dit weg als je niet van pittig houdt)
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 cm gember, geraspt
- 1/2 courgette, in blokjes gesneden
- 100 gram linzen, uit pot of blik
- 200 gram pompoen, in blokjes gesneden
- 150 gram gewone aardappel, in blokjes gesneden
- 50 gram tomatenpuree
- 1 blikje kokosmelk
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel gedroogde tijm
- peper en zout naar smaak
- pinda’s of cashewnoten als topping
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Meng de aardappel en pompoen met 1 eetlepel olie, peper en zout. Leg dit op een velletje bakpapier op de ovenplaat en plaats dit in de oven voor 25-35 minuten tot de aardappel en pompoen gaar zijn.
Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook tot ze glazig zijn geworden. Voeg daarna de chilipeper, verse gember, paprikapoeder en tijm toe en bak dit voor 1-2 minuten tot de geuren vrijkomen. Voeg de courgette toe en bak deze 3 minuten mee.
Voeg de linzen toe samen met de aardappelen en pompoen uit de oven; nu is alles in de pan in principe ‘gaar’ en is het tijd om de smaken aan te sterken. Voeg de tomatenpuree toe samen met een kopje water (150 ml ongeveer) en verwarm dit eerst mee tot de tomatenpuree wat zachter is geworden en door het geheel is gemengd. Voeg dan de kokosmelk toe en roer tot alles goed gemengd is. Zet het vuur hoog tot het begint te pruttelen en vervolgens laag om 10 minuten te laten sudderen. Je kunt tijdens het sudderen ook een blokje bouillon erin doen om de smaak wat aan te sterken. Proef even of het wat peper en zout nodig heeft en voeg naar smaak toe.
Nadat het geheel is ingedikt (zie foto’s) is het tijd om op te dienen! Ik heb wat aardappel en pompoen bewaard om het bovenop de curry te leggen zodat het er mooi uitzag voor de foto en het opdienen. Dit hoef je natuurlijk niet te doen. Top het geheel met pinda’s of cashewnoten (optioneel) en smullen maar!
2 comments
Smaaklagen…. gek op. Zo leuk dat je dit woord aanhaalt. Ik geniet altijd van verschillende lagen smaak. Ik heb hier nog een huge ass pompoen vers van het land uit het dorp. En ben gek op curry. At het dus heel toevallig gisteren ook met linzen. En nu ga ik snel deze variant maken. Ben heel benieuwd. Heerlijke combi van ingrediënten. Ik vind de pompoen uithollen altijd zoiets….. gezelligs! Geen idee waarom. Associeer het gewoon met feest en gezelligheid. Fijn weekend en thanks voor je recept. 😍😘
Het ziet er erg lekker uit, ik zal hem proberen! Dank je wel Teni