Ik was op zoek naar recept voor dagen waarop ik geen tijd heb om een uitgebreid ontbijt te maken. Zoals op dagen dat ik ‘s ochtends voor het werken ga sporten, ik heb dan een klein ontbijt nodig met wat koolhydraten voor snelle energie. Dit recept voor appelmuffins heb ik zelf bedacht en heeft echt heel goed uitgepakt! Supersimpel en superlekker!
Wat heb je nodig voor 9 muffins?
* 1 appel
* 1 ei
* 70 gram zelfrijzend bakmeel
* 150 ml hazelnootmelk/amandelmelk/sojamelk
* 70 gram suiker
* 1 eetlepel kaneel
* 1 theelepel olijfolie
* 3 eetlepels havermout
* halve theelepel bakpoeder
* snufje zout
* garde
* muffinplaat
* papieren cupcakevormpjes
Verwarm de oven voor op 180 graden celcius.
Meng het zelfrijzend bakmeel met de bakpoeder en het zout.
Doe de suiker in een andere, kleinere kom, en voeg daarbij de gesneden stukjes appel toe. Meng dit goed door elkaar.
Voeg een eetlepel kaneel toe
En meng dit ook weer goed.
Voeg dit mengsel toe aan de grote kom met bloem en voeg het ei toe.
Dan is het tijd om de hazelnootmelk en de olijfolie toe te voegen.
Voeg dan nog de havermout toe
Meng dit geheel goed door elkaar met een garde.
Plaats cupcake vormpjes in de muffinplaat zodat je de plaat niet hoeft schoon te maken en de muffins er mooi uit komen!
Verdeel het mengsel over de vormpjes en doe dit in de oven voor 20 minuten. Als je na 20 minuten je vork in een muffin stopt en hem er weer schoon uit krijgt, dan zijn de muffins klaar! Zo niet, probeer ze dan nog even 5 minuten in de oven te laten tot je vork er een keer schoon uit komt.
Laten afkoelen en in de koelkast bewaren! Superhandig voor onderweg of vlak voor het sporten voor even een energie boost.
Omdat hier bloem en suiker in zit is dit niet de gezondste manier om een muffin te maken! Maar begrijp dat wanneer je iets lekkers wilt eten, het het beste is als je dit zelf klaar maakt.
Vergeet niet te genieten!
1 comment
Hoihoi, ik heb geprobeerd deze muffins te maken maar ze zijn niet goed. Ze vallen helemaal uit elkaar als ik ze uit het papiertje probeer te halen, het worden geen ‘stevige’ muffins die heel blijven. Hoe kan dit? Wat doe ik hier fout? Ik heb je recept helemaal gevolgd, ook geprobeerd iets langer te bakken maar dit werkt helaas ook niet..