Ik ben altijd al wel gefascineerd geweest door de mug cakes die velen maken maar ik ben nog nooit in het bezit geweest van een magnetron. Dus als ik dan een ‘havermoutcakeje’ wilde maken, dan moest dit in de oven En dat duurt lang.
Ineens besefte ik me weer dat ik een airfryer heb en hier in het begin wel mee heb geëxperimenteerd. Waarom niet een mug cake proberen te maken? Precies op dezelfde manier als dat je hem in de magnetron zou doen, maar dan doe ik hem in de airfryer.
En dan ga ik ook direct voor een favoriete combinatie: koffie met chocolade. In dit geval: Chocolade Espresso Mug Cake!
Wat heb je nodig?
- 60 gram havermout
- 30-50 ml kopje espresso
- 20 ml (plantaardige) melk
- 1 theelepel cacao
- snufje bakpoeder
- 1 theelepel lijnzaad
- 1-3 theelepels honing / (kokosbloesem) suiker / agave / ahorn / etc.
Houd je vooral niet te strak vast aan de hoeveelheden die ik hierboven heb aangegeven. Probeer de foto’s als leidraad te gebruiken zodat je ziet welke consistentie de mug cake dient te hebben.
Ik heb twee kleine kopjes gebruikt in plaats van 1 mug (mok).
Wow mijn airfryer is stoffig! Ik heb hem alvast aangezet op 165 graden Celsius. Het op temperatuur komen gaat zo snel dat ik hem dan maar aanzet op +10 minuten zodat ik het recept af kan maken voordat hij in de airfryer gaat.
Espresso is gezet
Twee kleurrijke kopjes zijn uitgekozen, nu is het een kwestie van alles bij elkaar doen
De espresso met wat sojamelk verdeeld in de kopjes
Vervolgens in elk kopje 30 gram havermout gedaan
Cacao poeder erbij
Beetje bakpoeder
Lijnzaad, honing en dan even roeren
Dit is de consistentie die je wilt hebben voor je het kopje in de airfryer (of magnetron) gaat doen.
Het kon mooier, maar ik heb er een beetje een zooitje van gemaakt in het kopje. Daar gaan ze! 8-10 minuten in de airfryer. Omdat ik zelf geen magnetron heb (en nooit gehad) weet ik niet uit eigen ervaring hoelang het in de magnetron moet. Ik heb even online rondgekeken en het lijkt erop dat 2 minuten in de magnetron op 1000 watt voldoende moet zijn.
Het resultaat! Ooohhhhhh talk about portion control: perfect!
Het is gewoon een heerlijk éénpersoons-cakeje in een bekertje geworden. Natuurlijk heb ik beide bekertjes leeggegeten, laten we wel wezen 🙂
Eetsmakelijk!
7 comments
Yum, dit lijkt me héél erg lekker! Ik heb ook geen magnetron, dus dit komt goed uit. Ga het eens proberen 🙂
Yes, echt een top recept.. Alleen heb ik geen magnetron en geen airfryer, dat wordt iets in de oven proberen 🙂
Ik ga hem binnenkort sowieso proberen (:
Top recept lijkt me lekker.
Moet de lijnzaad gemalen worden?
Hoi Annie Laumen, dat hoeft niet! 🙂
Dit wil ik morgen meteen gaan proberen!
Nou, het duurde iets langer dan ik dacht, maar ik dacht steeds pas na het ontbijt aan dit recept!
Eens proeven… Oeps. De expresso is wat sterk en overheersend. Verder wel lekker. Ik weet wat volgende keer beter kan!