Het makkelijkste recept ooit! Zonder boter, suiker en koemelk. Één blokje chocolade fudge tegen de zoete trek is voldoende, ze zijn namelijk vrij machtig; wat weer goed is zodat je niet het hele bord opeet!
Wat heb je nodig?
- 100 gram kokosboter
- 3 eetlepels honing (die van mij waren niet heel zoet, gebruik gerust wat meer)
- 1 grote hele rijpe banaan (of 2 kleine) : 130 gram
- 20 gram cacao
- 1 theelepel kaneel
- halve theelepel vanille extract
Zo makkelijk is het: doe alles bij elkaar in de keukenmachine en mixen!
Tot het deze consistentie heeft.
Doe het mengsel in een (plastic) bakje en strijk het een beetje glad met een lepel
Dit gaat de vriezer in voor minimaal 20 minuten
Die van mij hebben 1,5 uur in de vriezer gelegen. Snijd ze in blokjes als je ze uit de vriezer haalt en schep ze dan uit het bakje.
Ik heb er nog wat kokos overheen gedaan voor de garnering 🙂
Lekker met een kopje koffie of thee!
29 comments
Mmmm dat ziet er lekker uit inderdaad! Zou het ook met kokosolie van Royal Green kunnen denk je? Er staat op ‘ook ter vervanging van boter’. Ik ga het binnenkort eens proberen.
Hoi Ilse! Oei, dat zou ik niet weten. Ik heb het even opgezocht op het web om te kijken of het 100% kokosolie is, maar kon geen ingrediëntenlijst vinden. Het kan zijn dat het gemengd is met andere stoffen, in dat geval kan ik het niet garanderen. Maar als het bij kamertemperatuur ietwat hard is (niet helemaal vloeibaar) dan denk ik dat het moet lukken! Heel veel succes!
Liefs,
Teni
Hoi Ilse,
Ik heb zelf ook de kokosolie van Royal Green. En heb ik oa ook al gebruikt voor de sconesm, en dat gaat prima.
Succes!
Gr Dieuw
Royal Green coconut cream is van 100% biologische kokosolie (bij kamertemperatuur hard en vloeibaar na 25 graden). Ik ga het vrijdag proberen en laat weten of het is gelukt zodat je het eventueel ook bij de ingrediënten kan zetten 😉
Complimenten voor je foto’s btw! Dat prikkelt de mind en maag al voor de helft, haha.
Top!! Misschien is het een idee om wat meer banaan te gebruiken dan kokosboter? Ik zie namelijk in de comments dat de kokossmaak misschien wat overheersend is. Kijk maar of je er wat mee doet, misschien vind je ze zo wel gewoon lekker!
Maar dan weet je het alvast 😉
En bedankt voor je compliment! Haha, ik vind het er ook nog steeds superlekker uit zien 😀
Liefs,
Resultaat: nat.. misschien wat te lang in de vriezer laten zitten of toch de verharde Royal Green kokosolie? Ik weet niet of het voor mn darmen / maag zo goed is al dat (kokos)boter dus we hebben niet alles bewaard.
Op zoek naar een andere lekkere snack 😉
Aww wat jammer! 🙁 Als je er niet zoveel vertrouwen in hebt of het goed is voor je maag/darmen, dan zou ik het inderdaad niet bewaren.
Hopelijk heb ik wat meer succes met een volgende recept!
Liefs,
Komt goed! Er staat nog genoeg lekkers en gezonds op je site, jammie! 😉
Woohoo gelukkig maar! 🙂
Omg lekkerrrrr!!
Jummyyyyy!! 😀
Oeh, dat ziet er heerlijk uit!
😀 yeaaaah
Nice!! Kan niet wachten! :p
ligt in de vriezer Jermaine! Help yourself :p haha
x
Hoi, ik heb ze net gemaakt maar ik vond de smaak van kokosboter heel erg overheersen. Welke kokosboter gebruik jij? Ik gebruik meestal biologische kokosboter om in te bakken maar vind t best prijzig om te gebruiken voor zoiets als dit. Ik gebruik dan goedkopere kokosboter in een plastic pot die vaak bij toko’s te koop zijn. Die heeft geen kokossmaak, maar smaakt een beetje chemisch. Die smaak proef ik heel erg terug. Vandaar dat ik benieuwd ben welke kokosboter jij gebruikt 🙂
Hoi Dominique!
Ik vond ze erg machtig maar wel erg lekker! Ik heb kokosboter van de Toko. (deze heb ik http://www.paleowelzijn.nl/shoppix/kokosolie.png ).
Ik denk dat ik ze binnenkort weer opnieuw ga maken maar dan met minder kokosboter en meer banaan. Het zou niet zo machtig moeten zijn als dat het nu is denk ik. Ik zou dus nog even wachten tot ik een beter recept heb die niet zo machtig en kokos-overheersend is denk ik haha. 🙂
Ziet er heerlijk uit.
Kan je ze in de koelkast bewaren voor een paar dagen?
Ik heb ze in de vriezer bewaard enkele dagen, in de koelkast zullen ze wat zachter zijn. Zolang je ze niet buiten de koelkast of vriezer bewaard. 🙂
Mmmm ziet er lekker uit!
😀 Was wel machtig, maar lekker!
Ik heb het van de week gemaakt en wat heb ik genoten!
Ik heb er een nieuwe guilty and healthy pleasure erbij hoor 😉
Jaaaaah!! Super! 😀
Ik heb dit recept dankzij een collega. Wat is dat lekker zeg! Alleen was het bij mij meer mousse dan fudge! Enig idee hoe ik de substantie iets harder krijg?
Het wordt sowieso een geliefd recept!
Ik ga deze maken, heb toevallig alles in huis en ik heb het goeie idee (vind ik haha) om er geraspte pure (78%) chocolade stukjes in te doen! Ik laat je weten hoe het is geworden.
Ik ben erg benieuwd, heb van het beslag ook al een beetje gesnoept; heerlijk! Maar ze liggen in de vriezer; bedankt voor het delen! 😀
Ik heb ze een keer gemaakt, maar dan met een laagje pindapasta erdoor. OH MY GOODNESS! Nomnomnom 🙂
ooeeeeeeeeeeh pindapasta!!
Ze zien er heerlijk uit