Dit is niet zomaar weer een havermout recept. Dit is voor mij de lekkerste portie havermout die ik heb gemaakt en gegeten. Terwijl ik dit recept aan het typen ben, eet ik het voor de tweede keer maar dan verwarmd.
Verwarmd of niet, in beide gevallen: ZO LEKKER! De foto’s zien er misschien minder perfect uit, maar het gaat uiteindelijk om de smaak 😉
Wat heb je nodig voor 1 persoon:
- 25 gram havermout
- 120 ml (plantaardige) melk
- 1 eetlepel lijnzaad
- 1 eetlepel pindakaas of amandelpasta (ik gebruik zelf amandelpasta)
- 10 gram (plantaardige) vanille eiwitpoeder
- 1 eetlepel honing / ahornsiroop (maple syrup)
- Toppings naar keuze: chia zaad, kokos, fruit etc.
Doe alles bij elkaar in een kom, meng het goed door (vooral de pindakaas kan even tricky zijn) en laat het minstens een half uur staan voor je het gaat opeten. Je kunt het ook de hele nacht in de koelkast bewaren en het vervolgens eten als ontbijt.
Of als je haast hebt kun je het opwarmen en heb je het binnen 5 minuten in een schaaltje, zoals ik dus zojuist heb gedaan. De pindakaas/amandelpasta maakt elke hap zó lekker en dan in combinatie met zoete honing en het vullende van de eiwitpoeder. Precies genoeg om een vol gevoel te hebben zonder dat ik ontplof. Perfect!
2 comments
Lekker recepet voor deze koude dagen! Ik zal het proberen.
Bio today heeft de beste notenpasta’s! Jammer dat ze in zo’n klein potje zitten (a)