Een smeuïg pindakaas koekje dat ook nog eiwitrijk is? Heel fijn en handig als je wat meer eiwitten binnen wilt krijgen maar ook tegelijkertijd lekker wilt snoepen af en toe. Dit recept bevat maar 3 ingrediënten dus je kunt het heel makkelijk maken en in batches bewaren voor de hele week!
Mijn go-to snack voor na het sporten met een kop thee of koffie bijvoorbeeld: heerlijk!
Wat heb je nodig voor 14 kleine koekjes?
- 100 gram pindakaas (tip: een crunchy pindakaas / met stukjes noot maakt het extra lekker!)
- 25 gram banaan
- 20 gram (vegan) eiwitpoeder, vanillesmaak
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een schaal of kom. Prak de banaan en meng tegelijkertijd de drie ingrediënten met elkaar tot ‘deeg’. Let op: het eiwitpoeder kan alle kanten op vliegen dus wees voorzichtig als je gaat mengen.
Leg een velletje bakpapier op de ovenplaat, maak balletjes van het deeg en leg deze hierop. Duw ze met een vork voorzichtig plat en plaats dit in de voorverwarmde oven voor 10 minuten.
Laat ze even afkoelen zodat ze niet meer heet zijn – warm zijn de koekjes geweldig! Maar helemaal afgekoeld ook 😉 Enjoy!
5 comments
Ik ga ze nù maken.
Was net op zoek naar iets voor bij mijn eerste kopje thee🙃
Ze klinken alvast heerlijk! Welk vegan eiwitpoeder gebruik je ook weer, Teni?
Ik weet zeker dat je dit al eens gedeeld hebt, maar ik vind het zo gauw niet terug. 🙈
Heel erg lekker,vooral warm…..
Ohhhh wat heerlijk om dit te lezen! Wat heerlijk ook om vroeg op te staan, koekjes te bakken en dit bij de thee te drinken. Ik zie het al helemaal voor je en ik werd warm van het idee 🙂 Thanks Teha!
ik heb het gemaakt met Surinaamse pindakaas
heerlijk… o ja het was de bharos pindakaas mild
ze hebben er ook zonder peper.