Fruit kwark ijstaart! Beetje een rare naam, maar het omschrijft wel wat het is! Dit was enigszins een experiment, en het is niet helemaal perfect zoals ik het had gewild, maar het zeker een heerlijk recept geworden die ik wil delen! 🙂
Wat heb je nodig?
Voor de bodem:
- 100 gram kokosrasp
- 150 gram amandelmeel
- 70 gram havermout (vermalen in de keukenmachine)
- 4 eetlepels honing/agave/ahoornsiroop
- 4 eetlepels kokosvet
Voor de vulling:
- 6 stuks kaki fruit (2 voor de garnering, 4 voor de vulling)
- 100 gram ricotta kaas
- 200 gram (magere) kwark
- Springvorm (24 cm)
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
De vermalen havermout met de kokos en amandelmeel bij elkaar in de keukenmachine vermalen.
Vervolgens verwarm je het kokosvet met de honing even kort in een pannetje
Het gesmolten kokosvet en de honing doe je bij je mengsel in de keukenmachine en maal je dit nogmaals.
Bedek de springvorm (24cm) met het mengsel uit de keukenmachine en druk dit met een lepel plat. Probeer ervoor te zorgen dat de randjes ook omhoog komen. Zo wordt het kwark mengsel opgevangen.
Dit mag voor zo’n 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Hm 🙂 4 stukken kaki fruit in stukken snijden, ik laat de schil er gewoon op zitten.
Snijd van twee stukken kaki fruit allemaal dunne schijfjes, dit gebruik je als garnering
De 4 stukken kaki fruit die in grote stukken zijn gesneden gaan de keukenmachine weer in.
Hier doe je vervolgens de ricotta en kwark bij
Tijd om het in de springvorm te gieten.
Vervolgens kun je creatief aan de gang met de garnering.
En dit gaat dan de vriezer in, voor op zijn minst 2 uur. Let wel, als het uit de vriezer komt, kun je het niet eindeloos laten staan en het vervolgens weer aansnijden. Hij wordt vrij snel weer “zacht” en zakt dan in. Dus als je hem uit de vriezer hebt gehaald, kun je hem het beste na zo’n 5 minuten serveren waarna het direct opgegeten kan worden.
Dit gebeurt er als je hem dus te lang laat staan, haha.
En dit is vlak nadat hij de vriezer uit is gekomen. 5 minuten na deze foto is die perfect.
Smakelijk!
3 comments
Ahhh dat ziet er heerlijk uit! Ga ik echt proberen!
Wauw! Gisteren gemaakt voor mijn vriendinnen. Hij stond al heel lang op mijn to do lijstje. We vonden hem allemaal erg lekker. Ik heb een beetje banaan door de vulling gedaan want die moest op. Smaakte ook prima. Volgens mij is deze taart ook heerlijk met bosvruchtem o.i.d.
Dankjewel:)
Wat fijn om te lezen! Graag gedaan! 🙂