Zoete trek? Dan zijn deze muffins perfect! Ze zijn heerlijk zacht van binnen en krokant van buiten, klinkt bijna als een reclame. Haha. Ze zijn helemaal suikervrij en glutenvrij en dus perfect! 🙂
Wat heb je nodig voor 6 muffins?
- 1 kleine banaan (+/_ 100 gram)
- 50 gram amandelmeel
- 50 gram havermout
- 50 gram dadels zonder pit
- 150 ml plantaardige melk (ik heb havermoutmelk gebruikt)
- 70 gram gedroogd fruit naar keuze, ik heb abrikozen, vijgen en rozijnen gebruikt
- halve theelepel bakpoeder
- pompoenpitten als garnering, optioneel
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius
Doe de amandelmeel, bakpoeder en havermout bij elkaar in een kom en meng dit even met een vork door.
Snijd vervolgens je eigen gekozen gedroogd fruit in stukjes
Doe dit bij je amandelmeel en havermout mengsel
Ontpit de dadels als dat nodig is
En doe ze met de banaan in de keukenmachine, voeg hier je plantaardige melk aan toe en mix dit tot het een glad mengsel wordt zoals de foto hieronder.
Voeg het mengsel vervolgens toe aan je kom met droge ingrediënten en meng dit met een vork of lepel goed door elkaar
Verdeel het mengsel over 6 muffinvormpjes
Als laatste nog de pompoenpitten erbovenop! En doe dit vervolgens 30 tot 45 minuten in je oven, afhankelijk van je oven kan de tijd verschillen. Die van mij hebben er 40 minuten in gezeten.
Als ze krokant zijn geworden aan de bovenkant zijn ze klaar! Ooohhhh jummieeee.
Heerlijk bij de koffie, als ontbijt (voor onderweg!), of tussendoortje.
Ik heb er nog 3 over die ik morgen lekker als ontbijt ga eten 🙂 Jummmmm!!
16 comments
Ooh dat ziet er weer heerlijk uit! Heb je het amandelmeel zo gekocht of heb je die zelf gemalen?
Amandelmeel heb ik gekocht bij de tuinen! 🙂 Zelf malen ga ik nog eens uitproberen, is een stuk voordeliger denk ik zo :p
Bedankt! Ik ga daar maar eens even een kijkje nemen dan 🙂
Ik ben zo blij dat ik je blog heb ontdekt! Er staan heerlijke recepten op waar ik echt wat aan heb. Geweldig!
Deze muffins ga ik uitproberen.
Aw wat leuk Samantha!! Ik hoop dat je de muffins lekker vindt 🙂
Liefs,
Wat een enorm leuke blog heb je! Ik was op zoek naar een lekker recept voor koekjes, en toen kwam ik op jou site terecht, het ziet er leuk uit! Ik heb zelf ook een blog, en daar post ik ook regelmatig recepten op, ik ben ook een kook/bak fan 😀
Aw dankjewel Anniek!! Leuk dat je een berichtje achterlaat 😀
Hoe heet jouw blog? Je kunt deze als link achterlaten bij je comment he, zo kunnen andere mensen dan op je naam klikken en gaan ze naar je blog! Is misschien wel leuk 🙂
Liefs,
Zien er lekker uit Ten! Ik ga ze snel eens bakken 🙂
xx
Thanks Rie! Ik hoop dat ze lekker zullen smaken 🙂 xx
Wat een enorme inspirerende website, mooi van opzet, duidelijk en veel informatie.
Ik ga dit recept proberen, maar dan de oven op 170 graden ( ivm de amandelmeel)
Dank je wel.
Dankjewel Saskia! Ik hoop dat ze je lekker zullen smaken 🙂
Leuk recept. Wat kan een vervanger zijn voor amandelmeel? Groetjes
Hoi Arja,
Je kunt een andere notenmeel gebruiken, of kokosmeel. Maar ook spelt, rogge of boekweit.
Liefs,
Meeeh mijne zijn denk mislukt 🙁
De bovenkant is goed maar de binnenkant te nat.
Laat ze staan tot morgen ochtend miss is t dan wat beter haha.
En de smaak hoeft niet minder te zijn natuurlijk, hoop ik maar 🙂
Ik gebruik het recept als basis voor alerlei lekkernijen, ik heb nu een plaatkoek in de oven zitten met appel en rozijnen erdoor. Het ruikt al heerlijk in huis. Ik heb gekozewn voor een plaatkoek omdat ik dit recept ook als gebak wil kunnen gebruiken met verjaardagen, lekkere appeltaart/koek en dan kun je er zelf nog slagroom op doen ook als je wilt, wel met stevia kloppen dan en niet met suiker. Ik hoop dat hij straks net zo lekker smaakt als dat hij nu al ruikt. Ik heb de basis van het recept gebruikt alleen geen dadels (waren op) en geen gedroogd fruit. Alle ingredienten verder de dubbele hoeveelheid genomen en 2 flinke appels en rozijnen toegevoegd, voor de zoetekauw kun je er dan nog 2 lepels agavesiroop oid aan toe voegen. Lukt hij niet dan heb ik lekkere brokken voor lunch of koffie 🙂
hij is prima gelukt, in stukken gesneden en per 3 poties ingevroren.