Simpel, voedzaam en heel erg lekker. Voor mij is dit een perfecte maaltijd voor na het sporten. Ik moet dan snel iets eten en dit is binnen 10 minuten klaar.
Wat heb je nodig? (de hoeveelheden mag je helemaal zelf bepalen)
- 2 eieren
- vulling voor je ei: 2 kleine uitjes, 1 teentje knoflook, 4 champignons, handje spinazie en stukjes geitenkaas met honing
- peper, zout, chilivlokken
- olie om in te bakken
Bak eerst de ui, knoflook en champignons met de kruiden naar keuze in een koekepan.
Voeg verolgens de spinazie toe, als deze slinkt kun je de geitenkaas toevoegen en het er goed doorheen roeren.
Schep het mengsel uit de pan en plaats het op een bord. Je hebt de pan nu nodig om de eieren in te bakken.
Kluts de twee eieren eerst in een apart kommetje en giet dit vervolgens in de koekepan waar je wat olie in hebt verhit.
Kruid de omelet naar smaak en laat deze op een laag vuurtje gaar worden.
Doe vervolgens de vulling aan één kant van de omelet
Vouw voorzichtig met een spatel de helft van de omelet over de vulling en laat dit nog enkele minuten doorbakken.
Til de gevulde omelet voorzichtig uit de pan en plaats het op een bord, eetsmakelijk!
12 comments
Hmm, het ziet er heerlijk uit! Ik vind zoiets ook altijd ideaal voor een wat snellere lunch. Je kan ook eigenlijk al je restjes gebruiken, dus het is ook nog eens ‘duurzaam!’ 🙂
Ja precies! Heel handig voor “restjes eten” 🙂
Wat heb je een ontzettend leuk en inspirerend blog!
Wat lief dat je dat zegt! 🙂
Dat ziet er heel smakelijk uit,ga ik zeker maken!
Mijn complimenten voor hoe je laat zien om dit te bereiden, heel duidelijk, dank je.
Ik hoop dat het zal smaken Tineke! 😀 Bedankt voor je compliment 🙂
weer een gouden tip voor na het sporten. Thanks!!
Graag gedaan!
Ziet er goéd uit, morgen na het sporten maar eens proberen. Ik maak zelf na het sporten of als lunch vaak scrambled eggs met drie soorten paprika en worteljes/courgette, ook een aanrader!
Jum!! Scrambled eggs met groente!
Dit was een heerlijke traktatie zo na het hardlopen 🙂
Goed om te lezen! 😀