Wanneer je zin hebt in heerlijk zelfgebakken koekjes maar ze net een hogere voedingswaarde wilt geven dan de supermarkt varianten, dan is dit recept perfect voor jou! Wie zegt dat je geen gezonde koekjes kunt maken die niet ook nog lekker zijn? Deze zijn verrukkelijk!
Wat heb je nodig voor 16 koekjes?
- 250 gram amandelen
- 30 gram bloem (spelt, volkoren tarwe, rijst, wat jij wilt)
- 6 eetlepels maple syrup (ahornsiroop)
- 2 theelepels gember poeder
- 2 theelepels kaneel poeder
- 1 eetlepel gesmolten kokosvet
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix alles tot er een dikke plakkerige deegbal ontstaat. Het kan zijn dat je af en toe even de zijkanten af moet schrapen om daarna weer door te mixen. Ik heb dit zo’n 3-4 keer moeten doen.
Besprenkel een deel van het aanrecht met wat bloem en rol het deeg daarop uit. Je kunt nu aan de slag met koekjesvormen, let wel: deze kunnen ‘littekens’ achterlaten in je aanrecht. Je kunt in dat geval het beste het deeg op een snijplank uitrollen en dan aan de slag met de koekjesvormen.
Ik heb een glas gebruikt om de koekjes uit te snijden, deze is niet scherp aan de onderkant en kan dus prima op het aanrecht.
Leg een velletje bakpapier op de bakplaat en leg hier de koekjes op. Plaats dit in de voorverwarmde oven voor 20-25 minuten, tot de koekjes een licht goudbruin laagje krijgen. Laat ze daarna volledig afkoelen zodat ze lekker knapperig zijn om te eten. Je kunt ze ook warm eten als je niet kunt wachten, maar dan zijn ze wat zachter (je snapt, ik heb allebei gedaan ;)).
Als het goed is ruikt je huis nu heerlijk naar zelfgebakken koekjes! Enjoy!
1 comment
Ohhhh lijkt me heerlijk!!