Er zijn talloze havermout recepten te vinden, zelfs op mijn site. Maar dit was voor het eerst dat ik warme havermout combineerde met een romige yoghurt en het resultaat was: heerlijkheid in mijn mond!
Voeg daar nog de juiste specerijen en vruchten aan toe en je hebt iets hemels als ontbijt! Tenminste, als je het mij vraagt.
Wat heb je nodig voor één portie?
- 240 ml water
- 40 gram havermout
- 100 ml Griekse yoghurt / Soja yoghurt / Kokos yoghurt / Andere plantaardige yoghurt*
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 1 eetlepel honing
- fruit naar keuze als topping
*De reden waarom ik plantaardige yoghurt varianten noem maar ook Griekse yoghurt is omdat al deze soorten erg romig zijn en goed gaan in combinatie met de havermout. Als je voor een hele magere variant gaat, dan is die meestal erg zuur. Persoonlijk vind ik dat niet lekker met de warme zoete havermout maar gebruik vooral wat je zelf het lekkerst vindt natuurlijk!
Doe de water in een pan met de specerijen en breng dit aan de kook. Voeg vervolgens de havermout toe en kook dit zo’n 5 minuten mee tot het een dikker papje wordt. Blijf af en toe wel even roeren zodat het niet gaat plakken.
Verplaats de havermout naar een kom en maak een beetje ruimte aan de zijkant voor de yoghurt. Voeg de yoghurt toe, top het geheel met jouw lievelingsfruit en klaar! Ik adviseer je te gaan eten terwijl de havermout nog warm is. Enjoy!
Ik heb zelf de soja yoghurt van Alpro gebruikt, deze is heel erg romig!
17 comments
Heerlijk havermout.
Maak geregeld de havermout met warme appeltjes.
Dit recept lijkt me heerlijk.
Havermout is ook zo lekker!
Apart, ga ik een keer uitproberen. Laatst nog appel havermout recept van je uitgeprobeerd en die was ook heel erg lekker.
Ohh hoop dan dat je deze ook lekker vindt!
Teni,
Vier jaar geleden ging ik voor vijf maanden naar Curaçao en kwam daar op jouw site terecht.
Workouts en inspiratie voor recepten zoeken om daar gezonder te leven.
Vier jaar later volg ik je nog steeds en heb nog steeds de style die ik toen heb opgepakt met eten en sporten.
En ik volg je nog dagelijks met veel interesse en plezier.
Geniet van je zondag 🙂 xx
Aaaah Manon wauw!! Wat bijzonder om dit te lezen! Dankjewel hiervoor, een hele dikke kus van mij! Xx
Zooooo Teniii, dit is weer een receptje hoor!
Samen met het inmiddels beroemde bananenijs en de linzencurry van Teni-mama is dit toch wel top 5 materiaal.
Heb het vanochtend meteen geprobeerd als post workout maaltje en boy oh boy.. lekker hoor!
De combinatie van de warme havermout met de koele yoghurt maakt het heel apart.
Ik kon in je receptbeschrijving en de foto’s echter de honing niet meer terugvinden maar die heb ik er al laatste over gedaan, samen met het fruit.
Hoop dat je uitzending vanmorgen goed ging!
Fijne zondag, liefs
Martine
Jeeeeeeeej Martine!! Je beschrijft het zoals ik ook vind, warm havermout met koele yoghurt, apart maar lekker!
Ik ben idd de honing vergeten te vermelden, deze heb ik achteraf als topping gebruikt maar je kunt het ook al door de havermout doen als het opgewarmd wordt in de pan!
De uitzending ging gelukkig goed! Ben er erg blij mee 🙂
Heb een hele fijne week lieve Martine!
Lekker! Ik maak soms hetzelfde, maar dan doe ik een beetje cacaopoeder door de havermout en gebruik ik Alpro kersen yoghurt. Dat is ook een hele lekkere combinatie!
Oeh lekker met cacao en kersen yoghurt !! Dat ga ik ook eens proberen!
Ik dacht in eerste instantie dat het een soort cruesli was. Maar dit klinkt ook heel erg goed! Snel eens wat griekse yoghurt in huis halen 😉
Hoop dat je het net zo lekker vindt als ik!
Haha Teni ik vind het altijd zo grappig om te zien dat jij een soort ‘welke foto zal ik doen, ik kan niet kiezen, ach weetje doe ze gewoon allemaal” houding hebt 😉 heel leuk om te zien dat jij je niet per se meebeweegt in die blogershype om de allermooiste, best belichte foto’s te maken maar gewoon plaatjes die iedereen eventueel zou kunnen maken (al is het natuurlijk altijd moeilijker dan het lijkt en wil ik de moeite en aandacht om alles zo mooi te decoreren niet naar beneden praten ofzo;)
Hahaha ik snap wat je bedoelt hoor. Er zit nog steeds veel tijd en veel werk in, ik ga meestal van de 30 foto’s naar zo’n 6-7 mooiste. Maar ik heb écht geen behoefte aan een perfect gecreëerd plaatje, nu kan iedereen het maken zoals je zegt 😉 Haha
hoe komt jouw havermout zo donker want in de glazen pot is het nog licht? Trouwens ik eet het ook vaak op jouw manier met bessen en cranberry en walnoten. groetjes
Hoi Ankie, dat komt door de kaneel! 😉 liefs!
Ik heb dit met lactosevrije kwark geprobeerd. Ik denk dat ik de havermout niet genoeg heb laten afkoelen uit tijdsgebrek. Het was niet best… De kwark smolt en werd een partij zuur. Misschien eens proberen met Alpro.