Suikervrije kokos crumble! Zo gemakkelijk te maken, en schuldgevoel vrij! 🙂
Wat heb je nodig?
- 40 gram roggebloem/meel of speltbloem/meel
- 15 gram geraspte kokos
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 100 gram gekookte zoete aardappel
- 4 eetlepels plantaardig melk
- 4 eetlepels havermout
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius
Kook de zoete aardappel tot deze heel zacht is; als je er een vork in prikt dan valt de zoete aardappel (bijna) uiteen.
Verplaats de gekookte zoete aardappel naar een kom en ga dit goed prakken en voeg hier de melk bij toe tot een dikke pasta wordt
Voeg de meel/bloem, kokos, bakpoeder en 3 eetlepels van de 4 van het havermout toe en meng dit goed
Verplaats het mengsel naar een ovenschaal en probeer hier en daar wat “pieken” te maken, deze worden dan lekker knapperig. Doe de rest van het havermout eroverheen en bak dit voor 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
En je crumble is klaar! Ik vind het persoonlijk erg lekker over de yoghurt 🙂
Enjoy!
15 comments
Hmm, dit lijkt me superlekker! Wel grappig, dat je dit met zoete aardappel doet, daar had ik nog nooit van gehoord!
Haha weer wat nieuws geleerd toch! 😀
Hmm ziet er lekker uit! En ik heb nog één zoete aardappel liggen… rara wat ik dit weekend ga doen 😉
Fijn weekend lieve Teni!
Wooohoooo komt goed uit! haha 😀 Ik hoop dat het lekker gaat zijn lieve Kirs!
Heb ik al gezegd dat ik je een topper vindt?! 😀
Liefs,
Wat lief! So are you Teni! 😀
Is dit recept voor 1 persoon of maak je best wel veel? 🙂
Dit is aardig wat hoor! Ik kan nooit echt inschatten voor hoeveel personen het wordt, de ene keer eet ik mega veel (oeps) en de andere keer weer niet. Je zou dit makkelijk met twee mensen kunnen delen voor 2 dagen denk ik!
Liefs,
Oh my dit ziet er lekker uit! Heb je misschien binnekort iets van een recept voor een ‘gezonde’ taart? Ik ben namelijk volgende week jarig en zou graag iets van een appeltaart o.i.d. maken zonder al teveel ongezonde ingredienten.
Ik vond je chocolade/dadeltaart ook echt heerlijk!
Hoi Amber!
Ik ben al enige tijd druk mijn best aan het doen om een goede lekkere appeltaart te maken, maar dat kost nog wat tijd! Ik durf niet te zeggen wanneer het me gaat lukken, wanneer ben je jarig? Ik ga kijken of ik er dan wat druk op kan zetten 😉 haha
Fijn dat de chocolade taart lekker was! (inderdaad, dadeltaart haha).
Liefs,
Haha wat lief! Ik ben de 14e jarig, maar de 20e vier ik het met vriendinnen!
Het kost me tot nu toe weinig moeite clean te eten/leven, maar wat taart betreft.. haha dat vind ik zo lastig!
Ik ga mijn best doen maar kan niets beloven, haha!
Alvast gefeliciteerd!
Mmm heb het net opgegeten, heerlijk!! Bedankt voor dit recept! 🙂
Graag gedaan!! 😀
Oooooo wat een heerlijk gerecht toch weer! Wil nog zoveel van je recepten maken, kom gewoon dagen tekort zo, haha!
Maar ik had een vraagje zou ik het ook kunnen vervangen voor amandelmeel?
Groetjes Shannon
Haha het jaar is nog maar net begonnen dus er is nog genoeg tijd! Denk ik 😉
Je zou het zeker ook kunnen vervangen voor amandelmeel, het zal wat meer “uit elkaar vallen” omdat amandelmeel natuurlijk niet echt meel is dat vocht opneemt zoals spelt/tarwe/rogge/boekweit etc. Maar het gewoon gemalen amandelen zijn. Het hoeft sowieso geen geheel te worden wat je doet het toch bovenop de yoghurt of iets anders dus het lijkt me geen probleem!
Liefs,