De beste manier om van vele restjes eten af te komen? Stop het allemaal in een quiche! Ik ben dol op quiche en al maak ik het de laatste jaren amper, áls ik hem dan besluit te maken, dan gooi ik er meestal van alles in dat ik dan nog in huis heb. Resultaat? Altijd weer een verrassing, maar eigenlijk altijd heerlijk. Zolang ik eieren, (plantaardig) melk en iets van kaas heb, dan kan ik een quiche maken. En om hem niet “zo zwaar” te maken, laat ik de korst deze keer weg. Korstloze quiche dus!
Wat heb je nodig?
- 5 eieren
- 120 ml (plantaardig)melk
- peper, zout, paprika poeder, kruiden die je zelf wilt
- al je groente/voedsel restjes! (ik heb: paprika, champignons, kipfilet plakjes, mozzarella, rode ui, sperziebonen, broccoli)
- beetje vet/boter om de schaal mee in te vetten
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
Het is zo simpel, meng de eieren + melk + kruiden en klop dit even met een garde door elkaar.
Vervolgens snijd je al je groente in kleine stukjes.
De broccoli heb ik voor de zekerheid eventjes met wat water ‘gebakken’.
Zoals je ziet pas niet alles erin. De rest heb ik gebakken en in een bakje gestopt. De rode en de mozzarella kaas voeg ik als laatste toe
De schaal ondertussen invetten
En vervolgens kieper je alles in de schaal!
Mozzarella, rode ui en nog wat restjes kaas bovenop!
Ik had nog wat gedroogde rozemarijn, geen idee hoe het zou smaken, maar ik moest iets hebben voor er bovenop. Dat vond ik er leuk uit zien, haha.
Na 25 minuten in de oven + 5 minuten op de grill stand krijg je dit resultaat!
Ooooohhhhh het huis ruikt zo lekker!
Smakelijk! 🙂
6 comments
Frittata heet dat toch? Ziet er lekker uit! Wil dat ook steeds nog is maken, maar ik denk er steeds op de verkeerde momenten aan, haha.
Kan ook inderdaad! Of een omelet. Ik had voor frittata al een recept, korstloze quiche niet. Komt allemaal op hetzelfde neer stiekem, haha
Oftewel omelet! Ziet er smakelijk uit.
Haha juist! 😀 Maar dan uit de oven 😀
Ziet er lekker uit hoor!
Ik noem het tortilla 😀 Of we noemen het “restjes met ei”