Ik heb zóveel pogingen gewaagd om het perfecte bananenbrood te maken en naar mijn smaak en mening heb ik dan eindelijk de perfecte hoeveelheden gevonden! Niet te zacht, maar nog wel smeuïg genoeg en in plakken te snijden. Aaaaah het is zó lekker, het liefst kwam ik hem uitdelen zodat jullie hem ook konden proeven. Maar ik weet wat beters; ik deel gewoon het recept en dan kunnen jullie hem namaken, ha! 🙂 Oja, natuurlijk is die suikervrij en je kunt hem gemakkelijk glutenvrij maken door 1 kleine switch.
Wat heb je nodig?
- 3 middelgrote bananen
- 100 gram havermout, vermalen in een keukenmachine
- 80 gram volkoren tarwemeel/speltmeel/roggemeel/rijstebloem/kastanjemeel/etc. (ik heb speltmeel gebruikt)
- 2 eieren
- 3 eetlepels kokosvet
- 1,5 eetlepel amandelmelk/havermelk/sojamelk (koemelk kan ook, maar ik drink dit liever niet)
- 2 theelepels bakpoeder
- 3 eetlepels agave siroop/honing/ahoornsiroop
Extra’s (dit mag je helemaal zelf bepalen! ik heb hier ook geen hoeveelheden van bijgehouden, maar dat is ook niet heel belangrijk, zolang de basis goed is):
- pompoenpitten
- zonnebloempitten
- walnoten
- pinda’s
- rozijnen
- gedroogde abrikozen
- gedroogde pruimen
- tutti frutti (gedroogde mango, gedroogde appel, in stukjes)
- amandelschaafsels
- lijnzaad (2 eetlepels – teveel lijnzaad bindt het geheel meer, maar je gebruikt al 2 eieren, dus houd lijnzaad beperkt)
Vewarm de oven voor op 175 graden celcius
Eerst lekker de banaan gaan prakken
Hier gaat de agave siroop bij
Doe vervolgens het kokosvet erbij, het zal wat klonterig blijven als je het met een vork erdoor roert, maar dat is niet erg.
In een andere kom meng je de havermout “meel” (die je zelf vermalen hebt van havermout), speltmeel en bakpoeder
doe het bananenmengsel erbij
eitjes erbij
Meng het geheel met een vork en doe vervolgens de melk erbij en meng dit ook weer goed door het beslag
Dan is het tijd voor de extra’s!
Je ziet op de foto ook vijgen, maar die heb ik uiteindelijk niet gebruikt.
Meng alles door elkaar en plaats het over in een cake bakblik waar je een velletje bakpapier in hebt gedaan
Nog even de bovenkant versieren 🙂 Dit gaat dan de oven in voor zo’n 45 minuten en misschien wel 65 minuten, dat kan verschillen per oven. dus houd het na 40 minuten even in de gaten dat het niet verbrandt en dat als je er met een vork insteekt, deze er wel ‘schoon’ uitkomt (dan is die goed!).
De zon ging onder en dat gaf een mooi effect 🙂 Het rook heerlijk in huis!
Als die zo’n 15 minuten heeft afgekoeld kun je hem voorzichtig uit het bakblik tillen.
Full of goodness!! Enjoy!
125 comments
Ziet er heerlijk uit, die ga ik maken!! Maarre, hoeveel plakjes zou je hier van kunnen eten voor ontbijt of lunch als volledige maaltijd?
Groetjes Daphne
Hoi Daphne! Een volledige maaltijd is voor iedereen héél anders en kan ik niet als standaard beschrijven. Dus als jij na 2 plakken al vol zit, is dat al anders dan iemand die er minstens 5 nodig heeft. Ook kan het zijn dat jij 5 x op een dag eet en de ander 3 x op een dag. Ik hoop dat je begrijpt dat ik dus niet in standaarden kan praten omdat ik juist wil dat iedereen deze inschatting voor zichzelf doet.
Ik eet een of twee plakken als ontbijt door de weeks omdat ik racend door de ochtend ga op weg naar werk (haha), maar ik kan ook 2 plakken als tussendoortje eten met een kop koffie.
In totaal heb ik zo’n 15 plakken weten te snijden uit dit brood. Het is een “normaal” formaat cake blik 🙂
Liefs!
Ziet er fantastisch uit!
Lekkerste bananenbrood dat ik ooit heb geproefd! Ik heb het recept eerst met 2 eitjes gemaakt, hierna deze vervangen door een mixje van 3 eetlepels chiazaad en 3 eetlepels lijnzaad met 6 eetlepels water en hij was precies hetzelfde!! Ik heb er ook een keer chocolate chips door gedaan wat heel lekker was, ik denk dat pindakaas ook heel lekker zou zijn.
Ziet er heerlijk uit! Ik vind alleen de banaan altijd zo overheersen.. hoe is dat bij deze? Ik vind banaan heel lekker, maar vaak als het ergens in verwerkt wordt, wordt het zo overheersend!
is lastig te zeggen aangezien ik nooit vind dat de banaan te overheersend is. Je hebt hier wel veel havermout erbij, dus misschien scheelt dat.
Heb hem vandaag gemaakt! Superlekker!
Grtjs
Heerlijk bananenbrood! Ga deze ook zeker proberen. Vraagje, ik zie dat je agave siroop aangeeft, nu hoor je verschillende verhalen daarover. Soms dat het slechter is als suiker. Weet jij daar meer over misschien?
Helaas weet ik nog niet “voldoende” om echt goede conclusies te kunnen trekken, maar ik blijf lezen 😉
Hoe kun je nu zeggen dat het “suiker” vrij is? 1 banaan staat gelijk aan 4.5 klontje suiker. Je gebruikt een 3 voud hiervan. Dan zit er ook nog honing in en dat is suiker. Een eetlepel honing bevat ongeveer 64 kilocalorieën en Een eetlepel gewone suiker bevat ongeveer 46 kilocalorieën.(X3) Ik geloof graag dat het ontzettend lekker smaakt maar als diabeet waag ik mij er maar niet aan.
De natuurlijke suikers zijn gezonder dan de bewerkte suikers… Als je het goede merk honing of siroop koopt valt dat onder natuurlijk. En de suikers uit fruit kunnet de meeste mensen zonder problemen verwerken. Voor diabetici is dat misschien anders met natuurlijke suikers.
Het is een groot misverstand dat ‘natuurlijke’ suikers ‘beter ‘ zijn dan geraffineerde suikers.
Suiker is suiker.
Alleen hebben natuurlijke suikers vaak extra’s die er van nature bijzitten (die ze smakelijker maken en dergelijke). Maar je wordt er net zo dik van en het is net zo ongezond.
Suiker uit honing of bijv. agave stroop is NIET gezonder ! Honing etc. als totaalproduct is in sommige opzichten wel minder slecht dan zuivere suiker, maar, serieus, suiker is suiker. Het is slecht en feitelijk een langzaam werkend gif.
Bob heeft helemaal gelijk, iedereen blijft dit maar hardnekkig geloven maar je lichaam herkent echt geen natuurlijke suikers. Die zijn net zo slecht voor je lijf als geraffineerde. Amen to Bob 😉
Suiker is inderdaad suiker voor een diabeet, maar er is wel degelijk een verschil in chemische samenstelling en er kan dus ook een verschil zijn in hoe je lichaam reageert op verschillende suikers. Ik kan bijvoorbeeld bietsuiker niet goed verteren maar rietsuiker wel. Broodje aap? Ik dacht eerst eigenlijk dat het niet kon kloppen, want suiker is immers suiker, toch? Tot ik Tony Chocolonely belde over hun suiker in de pure chocola. “Rietsuiker is stroperiger dan bietsuiker mevrouw. We gebruiken wel rietsuiker in de melkchocolade, maar als we dat proberen bij de pure chocola lopen de machines vast.”
Oké … suiker = suiker is dus óók een mythe.
JUIST Inderdaad leg dat maar eens aan een diabeet uit !
Hoe kan men nu dit recept aankondigen als suikervrij ?
ahorn-agave-honing allemaal toegevoegde suikers.
Natuurlijk ???? Honing wordt behandeld door er suiker aan toe te voegen.Of je moet al bij een imker verse honing kunnen kopen.
Maar suiker is suiker eender hoe het heet.
Waarom gebruik je geen polyolen?
Suikervrij en dan nog iets om de Koolhydraten te vervangen.
Dan ben je er en kan je mooi wat meer ervan eten om vervolgens niet dik ervan te worden.
Deze ga ik een keer proberen! Ik doe er vaak ook lekker pure chocolade tussen mmmmm 🙂
Kan je niet een kookboek uitbrengen??? Je hebt zulke lekkere recepten 😀 Deze ga ik ook zeker proberen!
Hahaha dat wil ik ook heel graag doen! :p
Wow, dit ziet er echt heerlijk uit!
Kan je hiervoor ook amandelmeel gebruiken?
zekerweten!
oef! Dit klinkt en ziet er heul lekker uit! Deze ga ik zeker proberen! Bedacht me vanochtend nog dat ik wel weer toe ben aan een nieuw ontbijtrecept, dus deze komt als geroepen! 🙂
Hoi lieve Teni, vraagje! Kun je dit bananenbrood in de diepvries bewaren? Of hoe kun je m t langste bewaren? Ik heb al een aantal keer een bananenbrood gemaakt en had m 1) of binnen 2 dagen op (oops), of 2) moest m na 2 dagen weggooien omdat ie niet goed meer was!
Liefs! Dorien
Ik ben ook heel benieuwd of je het kan invriezen. Heeft iemand het geprobeerd?
Ik heb de cake in plakjes gesneden en los naast elkaar neer gezet in een plastic bakje. Hup de vriezer in. Dan kan je gemakkelijk één plakje per keer eruit halen. Laten ontdooien en dan 30 seconden in de magnetron…mmmm.
Wel natuurlijk een deksel op het bakje gedaan 😉
Wauw, ziet er super lekker uit!
Ziet er goddelijk uit, maar ik hou gewoon niet van bananenbrood. Haha!
De vorige keer dat ik bananenbrood maakte, was het wat massief. Die van jou ziet er heerlijk smeuïg uit, een lekker tussendoortje lijkt me 🙂
Die van mij komt net uit de oven. Heerlijk!
Bedankt voor het recept. Ik ga hem zeker vaker maken
Dat ziet er heerlijk uit! ik heb direct een boodschappenlijstje gemaakt zodat ik strakjes ook een bananenbrood kan gaan bakken!
Kun je het kokosvet vervangen door iets anders? En zo ja, wat? Bij onze supermarkt is kokosvet namelijk niet te verkrijgen. 🙁
Ik ben heel benieuwd!
Gister gemaakt, heel lekker!!
Tip: lekker met amandelpasta!
Hij zit nu in de oven, ik ben heel benieuwd.
Ik heb gewoon alle ingrediënten in de broodbakmachine gedaan.
Echt heerlijk! Bedankt voor dit super-recept. Kan helaas geen foto toevoegen….
Wat tof! Welk programma heb je gebruikt?
Mag ik jou vragen welke bakmachine; ik wil er 1 kopen
Heerlijk brood. Was nu alleen de melk vergeten, oeps. Maar geproefd. Geeft geen verschil. Dus melk kun je gerust weg laten
Ik heb ‘m gemaakt! Hij was heerlijk! Ga ‘m deze week weer maken.
Ik ga hem nu maken!!!!
Hoi teni
Ik ben echt fan van je!
Deze heerlijke bananengemaakt…maaaar wat heb ik een buikpijn en opgeblazen buik. Van 1,5 plak! Ik eet weinig gluten en bijna geen zuivel en sindsdien nooit meer buikpijn en een opgeblazen gevoel. Weet jij waar dit aan kan liggen?
Hij is wel heerlijk, dus ik baal als een stekker
ik krijg altijd van haver een heel opgeblazen gevoel, havermout, haverin de müski, havermeel. Misschien zou je een keer een glutenvrij meel kunnen proberen, mmel van kastanje, rijst, kikkererwten.succes.
Hoi!
Ik heb hem ook gemaakt, heb er bosbessen doorheen gegooid, pompoenpitten en stukjes gedroogde abrikoos! GODDELIJK!
Alleen vraag ik me af, kan het ook zonder ei gemaakt worden of ergens door vervangen worden?
Groetjes!
Vanmiddag glutenvrij gemaakt (100 boekweitmeel + 80 amandelmeel) in de broodbakmachine. En al bijna op voor hij was afgekoeld… ;-)) lekker dus! Die broodbakmachine vond ik niet zo’n succes voor deze cake. Bijna aangebrand op het cakeprogramma, dus eerder afgebroken en bovendien niet alles even goed gemengd. Maar het recept des te meer! Ik vraag me wel af of het nog zin heeft om bakpoeder toe te voegen vanwege het gebrek aan gluten (ivm coeliakie man). Het was een vaste, heerlijke cake met een vulling van gele rozijnen, pecannoten en ministukjes 99% chocolade vanLindt. Die vonden we niet lekker uit het vuistje, maar in de cake wel!
Oh, en ik had er nog kaneel door gedaan. Bedankt voor het fijne rcept Teni!
Dat miste ik ook in het recept! Maar hij staat nu in de oven zonder kaneel (eerste bananenbrood dat ik zonder kaneel bak) ben benieuwd!
Ik heb het brood gemaakt! Heerlijk!
Hi Teni!
Wij zijn fan! Fantastische en Heer-lij-ke recepten.
Mijn zoontjes van 7 en 4 vonden hem wel lekker ruiken, maar iets te gezond uitzien. Maar na het eerste hapje wilden ze al snel meer! Zeer geslaagd, onze variant met amandelen en dadels. En bovenop amandel schaafsel en papaya stukjes.
Volgende keer proberen we weer iets van je site.
Je bent top Teni!
aaaah wat cool!! 😀 😀
xx
Hoe kan je dit bananenbrood het beste bewaren?
Ik vind dit brood echt het lekkerste bananenbrood tot nu toe! Echt verrukkelijk! Vries het per 2 plakken in is handig als lunch als ik even snel wil.
Heb hem ook gedeeld op de fbgroep ik eet suikervrij en meer mensen waren er enthousiast over! Dus heel erg bedankt voor het delen!!
WOOOHOO!! 🙂
Voor de tweede keer gemaakt vandaag, met kokos, kaneel, abrikozen en rozijnen erin. Geen nootjes helaas, omdat de jongste dan niet mee kan genieten. En wat betreft meel: 45 gram amandelmeel, 75 boekweit en 75 glutenvrije mix van Schär, gewoon wat ik nog in huis had. Ik merk dat het niet zo nauw luistert bij bananencake. Super basisrecept! Oh ja, en in plaats van honing oid voeg ik wat dadels toe voor exta zoetigheid. Dankjewel voor je fijne recept, ik kan er goed mee uit de voeten!
Ben benieuwd hij zit in de oven ☺
Dit brood is echt heerlijk! Zelfs mijn kritische kids vinden het lekker. Ik was in de haast wel het bakpoeder vergeten. Dus mijn brood (of cake zoals de kids hem noemen) is wel erg compact. Maar dan snijden we gewoon kleinere plakjes! 😉
Mijn toevoegingen waren, fijn gemalen gemengde noten, gedroogde cranberries en gemalen kokos.
Ik ga dit brood zeker vaker maken en dan weer varieren met wat ik erin stop.
YEEESSSS!!!! 😀
Mega lekker is ie! Heb hem net gemaakt en er cacaopoeder en nog wat speculaaskruiden erdoor gedaan. Hij is zooooo lekker geworden! Kan er niet vanaf blijven… Weet niet of ie het weekend overleefd
Verschillende recepten al geprobeerd maar dit is de allerlekkerste!! Mooi stevig. Het lekkerste als je het brood in de koelkast bewaard! Thanks voor het delen
Vandaag voor zo ongeveer de honderdste keer jouw bananenbrood recept geprobeerd haha maar het verveeld nooit, dit keer met verse stukjes mango, wat geraspte gember en kokos, heerlijk!
Ik gebruik dadels ipv agavesiroop. En omdat ik niet genoeg havermout had, heb ik 40 gr kokosmeel toegevoegd. Geeft het net weer een ander smaakje 🙂
Vandaag voor de 3de keer je bananen brood in de oven, nu met citroenrasp, kaneel, kokos en vanille. Misschien een beetje veel van het goede maar ik kon niet stoppen (uiteraard vol met noten en gedroogd fruit). Je kunt er echt eindeloos mee variëren, ik lees ook gember en mango, klinkt ook erg goed.
Ik heb op mijn 51ste helaas niet veel bak ervaring maar dit recept is heel erg makkelijk. Weg met koekjes, die ik toch al bijna niet at en die vol met transvetten zitten. Hoera en bedankt voor je bananenbrood recept, (h)eerlijk snoepen!
Wooohooo!! Wat goed! 😀
Normaal reageer ik niet op recepten of blogs,
maar dit MOET iedereen proeven!
Makkelijk te maken en overheerlijk.
Ik heb precies het recept gevolg, gekozen voor:
speltmeel
amandelmelk
(donkere) ahornsiroop
door het beslag heb ik cranberry’s, rozijnen, pompoenpitten en zonnebloempitten gebruikt.
als topping ben ik voor pompoenpitten, zonnebloempitten en cashewnoten gegaan.
totaal 50 minuten in de oven op 175 graden hete lucht.
He Trudy! Dit vind ik nou zo leuk 🙂 Dankjewel! En geniet ervan, ik ga het van het weekend ook weer maken 🙂
Ik ren nu naar de winkel! *zoef*
Hoi!
Kan je dit recept ook met alleen havermout(meel) maken? Dus 180 gram havermout?
Groetjes!
Ik heb dit recept nu al 6 keer gemaakt, lekkerder dan alle andere bananenbroodjes die ik eerder maakte! Deze geef ik ook met een gerust hart aan mijn kindjes te snacken. Ik heb er wel steeds ook twee fijn geraspte winterwortelen als extra vulling door gedaan, een aanrader! Geeft een mooie structuur aan het brood, en ivm vocht liet ik daarom de melk weg. Succes allemaal! 🙂
Kan iemand mij vertellen hoeveel calorieën er in een plak brood zit van +/- 60 gram?
Superlekker. Twee plakjes is een prima ontbijt, vult goed. Nu een paar keer gemaakt, voeg er zelf lijnzaad aan toe als extra.
Wat een herlijke cake,ik heb het net gemaakt super lekker!!!!!ik ga jouw bananen cake zeker waker maken:)
Heeerlijk zeg!!
Ik heb hem gevuld met gedroogde vijgen en dadels. Jumm!
Inderdaad lang niet zo droog dan andere recepten, lekker smeuïg!
Goed recept, net gebakken maar dan zonder enige vorm van honing of stroop. Dat blijven immers suikers. Voor extra smaak wat kruidnagelpoeder en nootmuskaat toegevoegd. Kaneel kan ook maar daar is mijn zoon allergisch voor. Ik had alleen kokosrasp in huis dus dat ging ook prima. Zeker aan te bevelen.
Ik heb hem ook gemaakt, met dadelsiroop. Erg lekker. Ook de kinderen vonden het lekker.
Hoe kan je nu beweren dat dit recept suikervrij is.?
Want er zit Agave-Ahorn-STROOP ,HONING bij……. allemaal toegevoegde suikers.
Leg dat maar eens aan een diabeet uit!
Doe eens even rustig en lees: http://fitbeauty.nl/je-recept-is-niet-suikervrij/
Een diabeet hoort zelf precies te weten wat wel en niet kan, ik ben hier niet om een diabeet op te leiden.
Groetjes!
Dan is er een stuk uit je beeld gevallen:
Recept: Lekkerste Bananenbrood Ooit! ( suikervrij )
Vind je dit dan niet misleidend ????
Groeten terug
Inderdaad, het lekkerste bananenbrood ooit.
Makkelijk te maken, lekker smeuig.
Dank je wel voor dit heerlijke recept !!
Vandaag gemaakt en inderdaad niet gelogen! Ik heb er al heel wat gemaakt en deze is de lekkerste ooit! Dankjewel!
Zag er zooo lekker uit; meteen gemaakt!
Resultaat: buitenaf gezien heel mooi. Binnen: smaak had geen ‘wauw’ factor. Ik vond hem een beetje flauw.
Had honing gebruikt ipv agave siroop misschien daarom minder zoet? Bananen waren rijp maar niet door en door bruin. Helaas :(!!
Hoi,
Kan je de kokosvet ook vervangen voor iets anders?
Tuurlijk, olie of boter 😉
Net dit receptje uitgeprobeerd! Wat een succes! Hij is echt heerlijk geworden met walnoten en amandelschaafsel! Zelfs bij de rest van de familie viel hij in de smaak, terwijl ze normaal helemaal niet fan zijn van mijn gezonde baksels!
Yessss!! Wat fijn!
ik heb gisteravond deze bananenbrood gemaakt, de smaak is erg lekker!
Alleen gister in de oven was ie mooi bol & nu ik wakker wordt is ie in elkaar gezakt.
Iemand een idee hoe dit kan?
Groetjes,
Britt
Was op zoek naar een suikervrije variant en net twee broden met dit recept gemaakt. Enkel in plaats van Bakpoeder de 80 gram Tarwemeel vervangen door zelfrijzend bakmeel en het cocosvet vervangen door cocoscreme.
Heerlijk van smaak en met mooie structuur.
@Britt, volgens mij moet je hem gewoon wat langer luchtiger kloppen. Het deeg is uiteindelijk vrij zwaar en vochtig.
Heerlijk, het eerste bananenbrood dat ik lekker vind 🙂
Ik heb er verse gember en pimentkruiden aan toegevoegd.
Ik ga deze zeker nog vaker maken en ermee experimenteren.
Bedankt voor dit recept!
Hoi!
Eergisteren dit bananenbrood voor ‘t eerst gebakken. Wat heerlijk issie! Ik heb er walnoten, hazelnoten, paranoten, cashews en kokos doorheen gedaan.
Dit ga ik absoluut veel vaker maken met andere variaties. Hij is heerlijk smeuïg.
Top recept! Nu heb ik de meeste ingrediënten aangeschaft dus kan ik er nog een hele hoop maken 🙂
Verder heb ik de havermout niet in de keukenmachine gedaan, maar er zo bij gedaan. Dat ging ook prima!
Binnenkort ga ik jouw recept voor de appel/bananencake ook gebruiken. Die klinkt ook erg goed!
Geniet van het succes van je boek en ga zo door!
Had dit receptje open laten staan om eens te maken deze vakantie. Eindelijk is het er van gekomen.
Hij is heel goed gelukt. Rozijnen bovenop waren een minder goed idee: ze verbranden snel.
Maar één probleempje: hoe blijf je er van af? ?
Hi,
Heerlijk recept, heb speltvlokken gebruik ipv havermout. Ik heb geen keukenmachine maar met mijn super staafmixer heb ik deze vlokken tot meel kunnen malen!
Ben benieuwd naar je volgende recepten ?
Suikervrij? Dit recept zit boordevol suiker. Erg misleidend en onwetend. Er is niks gezonds aan dit brood. Houd iemand anders voor de gek.
vrgr Maya
Hoi Maya, bedankt voor je ongenuanceerde reactie. Ik snap je helemaal. Zou je misschien dit eerst even willen lezen: http://fitbeauty.nl/je-recept-is-niet-suikervrij/
Ik hoor het graag van je! Liefs,
Teni
Dit ziet er heerlijk uit! ik zou het graag willen maken maar ik heb geen blender of keukenmachine om de havermout fijn te malen. Lukt het ook zonder dat het gemalen is?
Hoi Teni,
Kun je havermout ook in de blender malen tot havermeel?
Ik heb namelijk geen hakmolen.
Groetjes Charlotte
Dit is inderdaad een super lekker bananenbrood. En ook nog eens heel makkelijk te maken.
Ik ‘googelde’ op bananenbrood en roggemeel, was daar wat mee te bakken en kwam jouw recept tegen. De basis had ik in huis, moest daarvoor alleen m’n havermout uit de granola vissen. Van alles bij elkaar gedaan, noten, pitten en ook granberry en gojibessen. Het smaakte voortreffelijk! Heb gelijk wat minder agavesiroop gebruikt en kokosolie gecombineerd met olie. Durf inderdaad wat jij ook zegt te variëren, als de basis maar goed is en die is prima!
oh nee!! ik ben net begonnen met het recept, kom ik erachter dan ik geen kokosvet/olie in huis heb… waarmee zou ik dit kunnen vervangen? helluppp!
Oe ziet er heerlijk uit! Ik had alleen 1 vraagje. Kan ik de havermoutmeel weglaten en dan meer volkorenmeel doen?
FYI, ik heb mijn bananenbrood in de vriezer bewaard en als je het langzaam laat ontdooien smaakt het helemaal top! Evtl ook in de oven per plak opnieuw op te warmen met een smeer honing oid erover, yummmmm 🙂
Een snufje zout toevoegen misschien?
was erg lekker! 🙂 Ik heb er snufje zout, bosbessen, kaneel en vanille extract extra aan toegevoegd.
Dit is het beste bananabread recept éver! Ik heb er een beetje mee gevarieerd qua kruiden (heb kurkuma, kaneel, kruidnagel, snufje zout en nootmuskaat toegevoegd.) Daarnaast rasp van twee flinke wortels, handje vol fijngehakte medjooldadels, handje rozijnen en een hand fijngehakte walnoten. Ik heb een eitje extra gebruikt en de melk achterwege gelaten. De topping bestond uit pecannoten. Het is het eerste bananabread dat ik heb gemaakt dat precies de juiste structuur heeft; niet te droog. Lekker compact. En SUPERLEKKER van smaak. Eindelijk!! Dankjewel! Jouw basisrecept is perfect!
Wow dat klinkt echt heerlijk Nikki!!
wat klinkt dit lekker zeg! Ga het vanavond eens maken 🙂 Zou het denk je ook met kikkererwten gemaakt kunnen worden? ipv bloem?
heb hem eergisteren. En hij was ZALIG!! Hou normaal niet van banaan ergens in verwerkt, maar deze wel! Top. Dankjwel
Ik heb net voor de eerste keer bananenbrood gebakken. Ik heb vast even een stukje gesnoept en het is super lekker!
Morgen hebben we hier dus een heerlijk ontbijtje. Thanx voor ‘t recept!
Wil je geen geraffineerde suiker, agavesiroop of honing gebruiken? Doe er dan 3 el kokosbloesemsuiker door. Kokosbloesemsuiker kan vanwege de lage Glycemische Index een gezond alternatief zijn voor mensen die last hebben van een verhoogde bloedsuikerspiegel of diabetes type 2 (overleg in dit geval wel altijd eerst met je arts), en omdat kokosbloesemsuiker niet bewerkt of verhit is geweest is het ook zeer geschikt voor rawfood enthousiasten.
Hoi hoi!
Wat een heerlijk receptje!
Hoeveel kcal zit er ongeveer in 1 plak?
Groetjes Lisa
Ik gebruik ipv 3 bananen 2 bananen en wat dadels. Voor de mensen die niet van een overheersende bananensmaak houden.
Lekker ook met cacaonibs!
Bedankt voor dit heerlijke recept. Heb het vandaag voor de 2e keer gemaakt. Ik houd echt van bananenbrood en ik kan zeggen dit is het beste recept
Beste bananenbrood ever! Maak altijd deze! En meteen 2 tegelijk. Vries ze met zn tweeen in. Heb ik altijd een gezond tussendoortje in de vriezer liggen. Bedankt!
Dat doe ik nu precies twee jaar net zo 🙂 als jij Danique, het is en blijft en topper..
Net als jij Teni!
OMG lof it, houd me tegen;-)
Ziet er goed uit!
Ook dat is een groot misverstand. Lees dit maar eens:
http://www.voedselzandloper.com/blog/is-kokosbloesemsuiker-gezonder-dan-gewone-suiker
Hoi hoi,
Dit bericht is al 4 jaar oud dus hoop dat ik reactie terug krijg. Hoeveel calorieën zitten er in 1 plakje zonder de extra toppings.
Groetjes Marieke
Hoi Teni ik lees je blog altijd met veel plezier! Tijdens mijn google zoektocht naar het lekkerste bananenbrood ooit kwam ik dit recept tegen en ik zit er nu van te smullen. Het is écht het lekkerste bananenbrood ooit! Ik vind dat hij in de herhaling mag in de actuele content van je blog want dit moeten meer lezers weten 🙂
Liefs!
Aaaaah hoe leuk is dit!! Dankjewel Dineke, en ik ga je advies opvolgen 😉 haha! Liefs!
Ik heb dit recept 2 weken geleden ontdekt en sindsdien heb ik het brood al 3 keer gebakken 🙂 Superrecept, dank je wel!
Yay! Wat goed! Graag gedaan 🙂
Ik ben blijven hangen op pagina door de pannenkoeken met banaan en het bananenbrood.
Nu valt mij op dat er recepten suiker vrij genoemd worden die wel suiker bevatten.
Soms door het fruit, maar zoals in deze, ook gewoon door toegevoegde suiker.
Nu kan ik dat zelf wel goed inschatten, maar helemaal eerlijk vind het niet.
Van een diëtiste zou je op aan moeten kunnen als de informatie echt belangrijk is voor je.
Een vriendin, diabeet kwam met het verhaal dit gewoon te kunnen eten omdat er geen suiker in zat.
Ik kijk met veel plezier rond, maar dit stoort me wel een beetje …
Beste Teni, dit recept staat er zo te zien al sinds 2014 op en zelfs na alle opmerkingen door de jaren heen dat dit dus echt niet suikervrij is, heb je de titel niet aangepast. Is dit nu omdat je bang bent dat je minder bezoekers op je blog krijgt, omdat het dan minder gezond lijkt? Jammer, dat doet afbreuk aan je reputatie, dat moet je toch begrijpen.
Hi Erik, bedankt voor je comment. Ik begrijp je vermoeden, echter klopt deze niet helemaal. Ik heb er een ander artikel over geschreven: http://fitbeauty.nl/je-recept-is-niet-suikervrij/
Tegenwoordig zet ik de term ‘suikervrij’ er niet bij, maar beschrijf ik in de tekst dat er geen geraffineerd suiker is toegevoegd bijvoorbeeld. Ach, zo leer je door de jaren heen dat je af en toe wat water bij de wijn moet doen. Dat is hoe ik het zie. Ik zal dit artikel ook linken in dit recept – maar de titel blijft wel staan, anders wordt Google boos op me 😉
Enneh, ik maak me niet zo druk om mijn reputatie 🙂
Groetjes,
Teni
Super lekker zeg! Eerste keer dit recept gebruikt.
Nou geslaagd hoor. Mmmmm
Voor herhaling vatbaar 😊
Net gemaakt en geproefd! Prima 1e bananenbrood gemaakt. Iemand ervaring met de combi rozijnen/dadels? Gewoon meeroeren in de keukenmachine ? En kan je het invriezen? Bedankt voor het lekkere recept!!
Kan je de eieren in dit gerecht vervangen door lijnzaad-eieren?
Havermeel gecombineerd met rijstmeel.
Snufje zout toegevoegd.
Vulling van 1 eetlepel lijnzaad en verder wat stukjes walnoot, wat pompoen- en zonnebloempitten, 1 eetlepel sesamzaad en wat cranberries. Cupje koffieroom i.p.v. melk.
45 min. in de oven.
Verrukkelijk gebak voor het ontbijt en als tussendoortje.
Zal ook wel lekker zijn met wat room, of roomkaas of Griekse yoghurt.
Ik vries wat plakken in voor later.
Geweldig lekker dit! Ik ben verpleegkundige, soms weet ik dat het super druk is op het werk en dan kies ik hiervoor! Snel, lekker en voedzaam! Echt top receptje van je!
Zelfs enkele collega’s hebben me maar het recept gevraagd nadat ze geproefd hadden! 😃