Laten we weer eens een heerlijke variant op de ‘gewone bananenijs’ erin gooien. In de wereld van het wijde web heet bananenijs – gemaakt van enkel bananen uit de vriezer met een scheutje plantaardige melk – nicecream. Vandaag een variant op de simpele nicecream om hem net wat extra’s te geven: pindakaas en chocolade. ZO LEKKER!
Wat heb je nodig voor twee porites?
- 2 bananen, uit de vriezer (minstens 6 uur in de vriezer)
- scheutje plantaardige melk
- 1-2 eetlepels pindakaas
- chocolade, gehakt in kleine stukjes of chocolate chips
- chocoladesaus (optioneel)
- 2 theelepels chiazaad (optioneel)
- 2 eetlepels vegan eiwitpoeder (optioneel)
Haal de bananen uit de vriezer en snijd ze in kleinere plakjes. Doe deze in een blender of keukenmachine. Voeg daar de pindakaas en plantaardige melk aan toe en blenden maar! Als je eiwitpoeder wilt gebruiken, kun je dat er nu ook bij doen – daar wordt het geheel wat dikker van én het helpt je suikerspiegel stabieler te houden. Het chiazaad gebruik ik omdat ik graag nog een gezonde boost aan het geheel wil geven, dit is niet vereist maar dus optioneel!
Zorg ervoor dat je niet teveel melk toevoegt, je kunt namelijk altijd wat bijgieten maar niet meer ‘weghalen’ als het teveel is. Dan eindig je met een milkshake – wat ook goed is natuurlijk, maar een ander recept 😉
Als alles lekker glad gemengd is kun je de chocolade erbij doen en eventjes kort mixen zodat deze gelijk verdeeld wordt door het ijs. Dan is het tijd om op te scheppen en wat chocoladesaus (als je wilt) eroverheen te gieten! Genieten maar!
2 comments
Mag ik vragen waar je die ice cream sauce choco vandaan hebt, hij is heerlijk maar mijne is op en kan niet meer ontdekken waar ik hem vandaan heb…
Deze combi is echt heerlijk! Thanks!