Ik heb eens eerder geëxperimenteerd met dit recept en het was heerlijk! Alleen had ik toen geen foto’s van het proces gemaakt, maar deze keer wel! En het was deze keer weer absurd lekker! Pizza zonder deeg van bloem/tarwe maar met bloemkool (en optioneel: havermout) als deeg!
Wat heb je nodig voor 4 kleine pizzatjes (1 persoon)
* een kopje bloemkool; ongeveer 100 gram
* een bolletje mozzarella
* 100 gram geraspte kaas
* 50 gram havermout : optioneel je kunt dit ook weglaten
* 1 ei
* Italiaanse kruiden
* blikje tomatenpuree
* olijfolie
* beleg voor je pizza: champignons, uitjes, jalapenjo’s etc.
Laten we beginnen!
Als je havermout gebruikt, dan is het verstandig om dit eerst in een keukenmachine fijn te malen. Havermout zorgt ervoor dat het deeg wat steviger wordt, zo is de kans kleiner dat de pizza uit elkaar valt als je hem oppakt.
Doe de bloemkool erbij en laat dit fijn malen
Voeg dan een ei en de mozzarella in kleine stukjes toe, en weer mixen!
Dan de geraspte kaas en Italiaanse kruiden
Als het goed gemengd is kun je dit in kleine rondjes gaan fijndrukken op een ovenplaat met wat bakpapier eroverheen
Zet dit 20 minuten in de oven op 200 graden Celcius
Dan komen ze er zo uit!
Tijd voor de saus! ik meng 2-3 eetlepels olijfolie met een blikje tomatenpurree en doe daar nog wat Italiaanse kruiden doorheen en klaar!
Besmeer de pizza’s
Beleg de pizza´s met wat je zelf wilt! En doe ze zo´n 15 minuten in de oven op 200 graden Celcius
Et voila! Heeeeeeeeeeerlijke, gezonde, tarwevrije, koolhydraatarme pizza´s! Geniet ervan!
16 comments
Wat een geniaal recept! Thanx!
Vandaag gemaakt en het was echt heel lekker.
Lijkt me.ook heel leuk om voor vrienden te maken, goede manier om te laten zien dat gezond eten ook heel lekker kan zijn:)
Graag gedaan! Ik vind het ook echt superlekker, het vult je ook goed 🙂 En inderdaad, gezond eten kan heel lekker zijn!
Liefs,
Super leuk recept!
Alleen is er ook een alternatief voor de mozzarella en geraspte kaas?
Liefs
Oei, dat zou ik niet weten! Aangezien de kaas ervoor zorgt dat het aan elkaar blijft zitten.
Hmm.. misschien een ander bindmiddel, bijvoorbeeld meer ei of maizena? Ik weet niet of dat werkt, maar het is een idee! De kaas is in dit geval wel belangrijk om een vaste bodem te kunnen maken.
Liefs,
Wat was het lekker! Dit ga ik zeker vaker maken! En ook goed te variëren door er andere dingen op te doen!
Ik heb er ansjovis, ui, paprika en olijven op gedaan. En door de tomaten puree een paar druppels tabasco. Smullen!
Bedankt voor het recept!
Jeeeeeej!! Ben blij dat je het lekker vond!
Goed idee, die tabasco door de tomaten puree!! Ga ik ook proberen!
🙂 Liefs,
Zo dit was echt lekker. DIt is iets voor het hele gezin om mee te eten want het is nog leuk om te maken ook!
Bedankt voor het recept!
Woohoo!! Blij om te lezen Thea! Graag gedaan 🙂
Wauw , klinkt heerlijk !!
Ik heb net n Engels recept gelezen ..daar hadden mensen last van dat de pizza aan het bankpapier Bleef plakken .. Doe jij iets speciaals waardoor dit niet gebeurd ? Groetjes nicole
Hoi Nicole!
Ehm.. eerlijk gezegd heb ik daar geen last van gehad! Je kunt natuurlijk altijd uit voorzorg een klein beetje olijfolie over het bakpapier bestrijken, dan zit je sowieso safe!
Liefs,
Teni
Top recept! Thnx! Ze staan nu in de oven en ik kan niet wachten 😉
Ik heb ze gister gemaakt en ze waren verrukkelijk! Alleen de bodem was van onder een beetje nat terwijl hij wel goed bruin was. ik denk dat ik de volgende keer de bodem om ga draaien en weer paar minuten in de oven laat staan.
Dankjewel Teni voor dit recept hij smaakte heerlijk naar pizza!
Het is nog lekkerder dan ik dacht! Ik had er 2 op en zat goed vol! Zelfs mijn man vond het lekker! Ik had het eitje vervangen door 50 gram tofoe, dat ging goed.
Hoi,
Kook je de bloemkool nu niet? Ik had namelijk gezien dat je dat bij een ander recept voor pizzabodem wel deed! Ik wil het binnenkort gaan proberen.
Hele leuke recepten, iedereen is dol op mijn pannenkoeken van banaan en ei (jouw recept)!
Groetjes Durga.
Graag wil k ook weten of je de bloemkool eerst moet koken?
Mijn eerste zit net in de oven. Alleen was mijn beslag nog erg nat. Hoop dat het goed komt. Nog tips? Liefs