Gister ben ik aan de slag geweest met het maken van pizza maar dan net anders. Zonder bloem maar met bloemkool als bodem! Ik heb dit recept al vaker geprobeerd maar telkens lukte het net niet helemaal goed. Deze keer was het perfect! Ik heb helaas geen foto’s van de stappen van het recept omdat ik niet zeker wist of het wel ging lukken. De volgende keer komen er wel foto’s van het volledige recept. Voor nu, het recept zelf!
Wat heb je nodig?
- 300 gram bloemkool
- 2 bollen mozzarella
- 300 gram geraspte kaas
- 1 blikje tomatenpuree
- 1,5 eetlepel olijfolie
- oregano
- champignons
- uien
- 1 ei
Voor de bodem:
Snijd de bloemkool in grote stukken en dompel ze in kokend water voor 4 tot 5 minuten. Giet ze daarna af en doe ze in een keukenmachine. Mix het geheel tot de bloemkool een beetje op rijst lijkt. Doe dan een heel bolletje mozzarella in stukken gesneden in de keukenmachine en mix dit nogmaals goed door, doe nu nog een halve bol mozzarella erbij en mix het geheel weer.
Doe het mengsel in een kom en voeg er een ei en 20 gram geraspte kaas aan toe. Meng het geheel met een spatel tot het dik is.
Schep met een lepel wat van het mengsel op de ovenplaat die bedekt is met bakpapier. Je kunt net zoals ik 4 kleine pizza’s maken.
Meng in een kleine kom de tomatenpuree, olijfolie en oregano. Besmeer de pizzatjes hiermee.
Daarna is het een kwestie van geraspte kaas, champignon en uitjes erop!
Doe ze voor ongeveer 15 minuten in de oven op 220 graden Celcius. En.. Eetsmakelijk!
6 comments
Hallo,
Via onze website http://www.volrecepten.nl kunnen onze bezoekers grasduinen in meer dan 41.000 recepten vermeld in blogs en websites. Bovendien hebben we voor onze bloggers een lijst met Topblogs samengesteld, waar u andere bloggers kunt vinden én uw eigen blog kunt toevoegen: http://www.volrecepten.nl/topblogs-met-recepten. Wij indexeren uw recepten zodat onze bezoekers ze via onze zoekmachine kunnen vinden. Bovendien is Volrecepten.nl volledig gratis!
Volrecepten.nl heeft zuster-websites in onder andere Zweden, Brazilië, Duitsland, Engeland, de Verenigde Staten en Frankrijk. Waarom niet lid worden van deze grote familie?
Wij zijn ook aanwezig op Facebook: https://www.facebook.com/pages/Volreceptennl/329004727186165
Breng ons een bezoek!
Volrecepten.nl
Deze komt op het lijstje van de recepten die ik gauw eens moet uitproberen. Ik hou eigenlijk niet zo van bloemkool, overheerst die smaak erg of proef je meer de kaas?
Hè jammer, bij mij is de bodem helemaal zacht, ik heb zelfs het vocht uit de bloemkool gezeefd… Wat doe ik verkeerd?
heb je alleen gezeefd of ook een theedoek gebruikt? Door de theedoek blijft er heeel veel vocht aan de theedoek zitten, dat scheelt enorm. Jammer dat de bodem zacht was 🙁
Maar hij was qua smaak prima hoor! Ik lees bij een ander recept dat de bodem eerst even in de oven moet zonder topping, dat ga ik deze week proberen! En de theedoek, bedankt voor de tip 🙂
Hi Teni, ik heb geen keukenmachine, maar nu heb je bij de ah al voorgemalen bloemkool (jeej). Nu vroeg ik mij alleen af of jij een handige manier weer om de mozzarella erdoor te krijgen. Ik heb wel een stafmixer, is dat een idee? Groetjes,
Sam