Ik verbaasde mezelf met dit recept. Serieus. Niet wetende dat deze smaakcombinatie zó lekker zou zijn! En nu kan ik niks anders dan het recept te delen met jullie en de rest van de week alleen nog maar deze pasta te maken.
Dus, voor jullie én voor mij (om voor altijd terug te kunnen vinden) dit heerlijke recept van de vegetarische pasta met pompoen en kikkererwten!
Wat heb je nodig?
- (Volkoren) Pasta
- Ui
- Knoflook
- (Diepvries) pompoen
- Blikje tomatenpuree
- Blikje kikkererwten
- Zongedroogde tomaten (uit een pot)
- Olie om in te bakken (ik gebruik kokosolie)
- Peper, zout, knoflookpoeder, paprikapoeder, chili vlokken
- (Parmezaanse) Kaas om mee te toppen
Als je geen diepvries pompoen gebruikt, dan zou ik hem eerst in blokjes snijden en dit garen in de oven voor zo’n 30 minuten op 180 graden Celsius met wat olie, peper en zout.
Kook de pasta volgens de verpakking.
Verwarm wat olie in een pan en bak hier de uitjes (in stukjes gesneden) tot ze glazig zijn en vervolgens de knoflook. Doe vervolgens de diepvriespompoen erbij. Bak dit zo’n 5 minuten tot de pompoen zacht is. Doe er vervolgens twee eetlepels tomatenpuree bij, peper, zout, knoflookpoeder, paprikapoeder en een klein beetje chilivlokken en meng dit goed door elkaar.
Snijd de zongedroogde tomaten in kleinere stukjes en voeg dit ook toe aan het geheel. Als laatste voeg je de uitgelekte kikkererwten toe, meng het geheel goed met elkaar (doe er wat tomatenpuree bij als je het gevoel hebt dat het niet voldoende is) en zorg dat alles samen opgewarmd wordt voor zo’n 3 minuten. Dan is het tijd om de gekookte, uitgelekte pasta erbij te mengen en dit 1 minuut te laten staan zodat de smaken lekker aan de pasta blijven ‘plakken’. Tijd om het op te dienen! Eenmaal op het bord rasp je er wat (Parmezaanse)kaas overheen en je kunt smullen! Zo zo zo lekker!
Ik heb ‘Pecorino toscano dop stagionato’ kaas van de Lidl. Deze is alleen tijdens de Italiamo weken te verkrijgen en zó lekker dat ik altijd insla zodat ik voldoende heb tot de Italiamo (Italiaanse) weken terug zijn.
Dit is voor nu écht mijn favoriete avondmaaltijd! Enjoy!
7 comments
Klinkt goed Teni, ik sla ‘m op!
Is ook lekker met geitenkaas! Al zou ik die tomatenpuree dan weglaten.
Dit heb ik net gemaakt en gegeten, echt super lekker! Goed recept!
Voor hoeveel personen is dit recept?
Yeeehhhhh, iets met kikkererwten altijd lekker.
Kikkererwten met pasta is echt een goede combinatie, toevallig had ik gisteren ook pasta gemaakt met een hummus pasta saus! Je grecht ziet er heerlijk uit!
Oeehh hummus pasta saus klinkt heerlijk!!