Als grote hamburger liefhebber werd het tijd om zelf aan de slag te gaan met een 2.0 versie van de burger. En hoe doe je dat beter dan de burger te combineren met kaas. Witte kaas. IN de burger. Hemeltjelief, wat een smaakbeleving! Benieuwd naar het recept?
Voor de vulling maak ik gebruik van Apetina witte kaas, veel mensen gebruiken deze kaas als toppping bij salades bijvoorbeeld, maar waar misschien niet zo snel aan gedacht wordt is dat deze kaas super goed te gebruiken is bij warme gerechten (denk aan quiche of in een omelet). Ik gebruik hem vandaag als vulling van de zelfgemaakte burger!
Wat heb je nodig voor 6 kleine burgers?
- 500 gram (runder)gehakt
- 70-75 gram Apetina Classic (de helft van het pakje ongeveer)
- 1 ui
- 1 eetlepel Worcestershiresaus*
- Peper, knoflookpoeder, eventueel zout
- Hamburger broodjes
- Hamburger toppings: uiringen, tomaat, augurk, sla, mayonaise
* De saus is optioneel, een probleem als je dit niet in huis hebt. Zolang je de witte kaas hebt om de burger te vullen ben je safe!
Doe het gehakt in een hoge kom en voeg hier de Worcestershiresaus, peper en knoflookpoeder aan toe. Ik heb geen zout gebruikt aangezien de Worcestershiresaus al zout is van zichzelf.
Snijd de helft van de ui in ringen en de andere helft in hele kleine stukjes. De kleine stukjes doe je bij het gehaktmengsel.
Kneed het geheel goed door elkaar zodat de smaken van de kruiden en de saus gelijk verdeeld worden.
Snijd de Apetina witte kaas in kleine blokjes zodat het alvast klaar staat om de burgers zometeen mee te vullen!
Verdeel het vlees in 7 delen zodat je 6 burgers kunt maken en het laatste beetje kunt gebruiken om de burgers zometeen mee af te dekken wanneer ze gevuld zijn met de witte kaas.
Dit is deel 7 😉
De burger toppings staan ook al klaar, deze kun je naar eigen smaak kiezen. Ik heb tomaat, ui, augurk en spinazie gebruikt.
Wanneer je de 6 burgers hebt gevormd maak je aan de bovenkant een ‘gat’ in de burger. Let wel op dat je het gat niet doorboort, maar echt een kommetje creëert. Dit kan met de achterkant van een spatel of lepel bijvoorbeeld.
Vul de ‘kommetjes’ met de witte kaas en dan is het tijd om ze af te dekken.
Ik maak van het laatste stuk gehaktmengsel 6 platte stukken die ik bovenop de gevulde kaasburgers plaats
Gebruik een vork om het de bovenkant ‘vast te maken’ aan de onderkant zodat niets los komt. Je kunt er ook een beetje in prikken zodat het vlees verweven raakt met elkaar.
Nu kunnen ze op de grillpan of grillplaat!
Dit kan per apparaat / pan op een ander tempo gaan en afhankelijk van jouw smaak hoe lang je de burgers erop wilt leggen.
Dit was voor mij het punt om ze van de grillplaat af te halen, nog een beetje sappig, maar ook prima gaar!
Even verplaatsen naar een bord en vol spanning open snijden om te kijken hoe de inmiddels gesmolten kaas van binnen eruit ziet!
De burger toppings zijn al gestapeld op het broodje in de volgende volgorde: mayonaise, spinazie, ui, tomaat, augurk
En daar gaat de burger bovenop! Natuurlijk hoef je de jouwe niet open te snijden wanneer je hem op het broodje plaatst, ik was alleen te nieuwsgierig en wilde jullie natuurlijk op de foto laten zien wat het resultaat dan is!
De witte kaas geeft echt een verrassingseffect terwijl je de burger aan het eten bent, het is zó lekker!
Van mij mag elke burger een kaasverrassing hebben aan de binnenkant!
Mocht je besluiten dit recept na te maken en je plaatst het op Instagram? Tag me er dan in (@Tenitje)! Ik ben heel benieuwd hoe jullie burgers eruit komen te zien! En alvast eetsmakelijk 🙂
5 comments
Nomnom voor het weekend ?
Ik doe het meestal met feta en goed wat oregano en paprikakruiden door het gehakt. Een griekse burger ^^
Hmmm, water loopt me al in de mond bij de gedachte!
Hmm, dit lijkt me ook een hele goede burger!
Ooooh, ik heb mijn avondeten gevonden!