Lieve mensen, we zijn alweer gearriveerd in de vierde maand van het jaar! April! De tijd vliegt en de voedingsdagboeken werden eventjes warmer en zonniger maar door het wisselvallige weer zijn er toch weer wat harverwarmende maaltijdjes tussen geglipt. In ieder geval geeft het weer een leuk gevarieerd beeld voor dit voedingsdagboek!
Ik had nog heel veel romaine sla over dus ben ik het maar als ‘bedje’ gaan gebruiken voor maaltijden. Zo ook bij deze omelet met tomaat, champignons en avocado.
Snacken in de avond met noten en chocolade van lovechock. Heerlijk!
Restjes groente uit de oven verwarmd met tomatenpuree en wat water. Bovenop zitten edelgistvlokken (nutritional yeast) voor een kazige smaak.
kokosyoghurt met noten, kokos en chia zaad
Bij de EkoPlaza heb ik Acai poeder gekocht om lekkere smoothiebowls te maken
Zoals deze! Een halve banaan uit de vriezer, diepvriesbloemkool, diepvriesbosbessen en acai poeder. De kleur is ZO mooi!
Kijk dit nou! Getopt met hazelnoen, chia en kokos.
Bizar mooi toch, die kleur?
Stukje Lovechock chcoolade.
Appeltje voor de dorst.
Ook heb ik spirulina poeder gekocht, hier schreef ik een artikel over met heel veel boeiende informatie al zeg ik het zelf!
Gemengde noten even geroosterd in de oven – je huis ruikt dan zo lekker! Ik bewaar ze dan in de koelkast, dan zijn ze extra ‘crunchy’.
Kokosyoghurt met wat vegan eiwitpoeder (chocolade), gehakte noten en chia zaad.
Groente en zoete aardappel uit de oven
Kikkererwten met komijn, peper en zout even bakken met wat kokosolie
En klaar is je maaltijdje!
Kokosyoghurt met appel en noten.
Weer een omelet met champignons op een bedje van romaine sla
Restjes van de chili even opnieuw bakken met wat broccoli uit de oven.
Getopt met een beetje edelgistvlokken.
Sojayoghurt met appel, noten en chiazaad.
Restjes bij elkaar gegooid: kikkerewtven, broccoli, zoete aardappel, ui en wortel.
Mijn ochtendshot met gember, wortel, appelazijn, citroen, maca, kurkuma, peper en cayenne.
Havermout met gehakte noten en een laagje koude amandelmelk bovenop – zooo romig!
Een heerlijke super spirulina smoothie! Hier kun je het recept ervan vinden met de uitleg waarom het zo geweldig is!
Weer een lekker bakje kokosyoghurt met appel en noten – blijkbaar had ik een yoghurt fase de afgelopen tijd.
Dit is een voorbeeld van een wat koudere, regenachtige dag – dan ga ik voor hartverwarmende maaltijden zoals een curry. Rode linzen, pompoen, doperwten, rode ui, tomatenpuree
kokosmelk en kikkererwten.
Zelfgemaakt volkoren naanbrood, heerlijk!
Ik beloof het recept voor het naanbrood zo snel mogelijk te delen! Het is heerlijk en je kunt er zoveel kanten mee op. Binnen 20 minuten is het klaar – dus absoluut het delen waard lijkt me, toch?
Ik hoop dat jullie ook een heerlijke eet-week hebben gehad!
Geniet van deze zaterdag!
1 comment
Ziet er heerlijk uit zeg! En grappig dat je edelgist lekker vind, het is niks voor mij. Het doet me denken aan vissenvoer hahaha