Het weer verandert langzamerhand en ik merk dat ik alweer meer verlang naar hartige maaltijden. Hoewel ik nog flink wat zomerse ingrediënten in huis heb kunnen de salades en bordjes fruit niet weg blijven, maar een lichte ‘switch’ zie je al wel terug! Dit is wat ik de afgelopen tijd heb gegeten.
Een o zo zoete watermeloen!
Twee broodjes van de grill, eentje met kaas en eentje met pindakaas, zo heerlijk als het nog warm is en het beide een beetje smelt.
Kikkererwten pasta met tempeh, rode ui, doperwten en pesto
Daar moet wel wat kaas overheen natuurlijk 😉
In de avond een serie of film kijken met een kop thee en chocolade!
Broodje kaas met gebakken ei.
Snelle snack tussendoor; wat noten.
IJs gemaakt van diepvriesbloemkool, een halve bevroren banaan, chocolade (vegan) eiwitpoeder en een scheutje amandelmelk. Dit gaat in een sterke blender en je hebt even later ijs! Getopt met chia zaad .
“Spaghetti Squash” gevonden! Deze was in de aanbieding bij de EkoPlaza en ik was hier al zo benieuwd naar. Beetje olijfolie, peper en zout, de oven in voor 40 minuten en vervolgens kun je de binnenkant met een vork opeten. Er komen van die ‘spaghetti slierten’ uit, erg lekker!
Even een batch maken voor de hele week
Broccoli, zoete aardappel, wortel en kip
Het eerste deel gaat op bedje van boerenkool, getopt met avocado
Het is weer havermout-weer! Ik maak het met chia zaad, (vegan) eiwitpoeder, amandelmelk en.. Pindakaas!
Ik vind het lekker om vervolgens nog wat koude amandelmelk toe te voegen
En kokos
Tofu bakken met wat balsamico
Op een salade van spinazie, rode biet, rode ui en mandarijn
Oja en pompoenpitten
Nog een beetje extra balsamico en klaar!
Yoghurt met ananas en noten
Thee + maïswafels met pindakaas
Een chocolade-koffie smoothie (met diepvries bloemkool)
Appeltje!
En bosbessen (of blauwe bessen?). Hier kan ik nooit genoeg van krijgen!
3 comments
Ja daar zie ik wel wat herfst in;)
Ik merk vooral aan de ochtenden en avonden dat de herfst eraan zit te komen.
Toch eens op zoek gaan maar spaghetti squash, zag namelijk een recept waarin ze het gebruiken als basis voor Taco bakjes.
Haha ik merk het ook al aan mijn smaak behoefte! De eerste pompoen sinds maanden weer gehaald en gegeten, lekker o.a. pompoen havermout gemaakt met steranijs.. en geroosterde pompoen met bloemkool en tempeh ? oh herfst kom maar door!