Terwijl ik in eerste instantie 2015 in de titel tik besef ik dat we een jaar verder zijn. Ik kan er nog niet helemaal aan wennen! Misschien komt het omdat de meeste foto’s nog in 2015 zijn gegeten, eh.. gemaakt. Je begrijpt dat ik honger heb gekregen na het selecteren, bewerken en uploaden van de foto’s. Bij dezen ook een disclaimer voor jou 😉
Ik zit in een fase waarin ik graag (warme, amandel) melk met muesli/cruesli eet. Jullie vroegen me welke dit is, ik heb er twee door elkaar gegooid en absoluut niet de aller gezondste variant uitgekozen. Sterker nog, ik heb het gekregen in een pakketje en vind het heerlijk. Het is van het merk: eat natural
Onderin zit nog wat havermout om het geheel “op te vullen”
wokken met de restjes uit mn koelkast. Champignons, sperziebonen,
Rode bieten,
en julienne wortel. Uiteindelijk ging de helft in een lunchbox (zie je vanzelf voorbij komen!) en de andere helft at ik als salade op, zie onderstaande foto
Met wat zongedroogde tomaten, noten, cranberry’s en parmezaanse kaas.
Kerstdiner nummer 1
Volgens mij was dit wild zwijn. Ik heb het eerlijk gezegd niet gegeten ook al zag het er heerlijk uit. Soms staat bepaald vlees me gewoon tegen (als het geen rund of kip is), dan heb ik er totaal geen trek in. Het zal vast heel lekker zijn geweest, zo ziet het er in ieder geval wel uit.
Toetje 🙂
Met wat koffie
Ontbijten met het hele samengestelde gezin! Ik heb al een aantal keren gezegd dat het tafelkleed echt te lelijk is voor de foto’s haha. Maar het geeft wel een kerstsfeer.
BROOD!
Hoe ik mijn ei het liefste zie
Kerstdiner nummer 2
Twee soorten carpaccio, ik ging voor de kip variant
Mn moeder heeft Iraans gekookt op 1e kerstdag en hoewel Iraanse gerechten totaal niet fotogeniek zijn, is het zo ontzettend lekker. Ik wil eigenlijk een nieuwe uitdaging aan gaan en Iraans leren koken. Mochten jullie daar ook interesse in hebben; let me know, dan ga ik het vastleggen haha. Dit is trouwens “Fesenjan” wat een soort stoofpot is van kip met walnoten en granaatappelsaus. Als ik er alleen al aan denk ga ik watertanden.
Daarnaast hadden we ook spiesjes met biefstuk en groente, dit heet “Kebab Koobideh”.
Onze gasten hadden het toetje meegenomen dus ik heb helaas geen recept. Het was verrukkelijk! Een tiramisu met een fruitige twist.
Thuis hebben we weer de normale maaltijden, yoghurt met appel, noten en cranberry’s
Ontbijten met koffie + amandelmelk en een appel, waarschijnlijk heb ik hierna nog wat pindakaas op het bord gedaan om de appel in te dippen.
Op nieuwjaarsdag moest ik improviseren met het eten dat ik in huis had aangezien de supermarkt dicht was. Maar ik ben niet voor niets een foodlover, er is meer dan voldoende eten in mijn huis.
Stamppot dus! Alleen had ik geen worst, had ik er wel graag bij willen hebben.
Voor een gladde stamppot hoor je de schil van de aardappelen te verwijderen, maar ik ben daar te lui voor “onder het mom van” zo behoud je de vitamines en mineralen.
De volgende dag had ik meer dan voldoende stamppot, dus heb ik een worst gehaald haha
Dit at ik vroeger (basisschool) heel vaak als ontbijt thuis, brood met honing, feta kaas en walnoten met hele zoete thee. Ik had geen feta, dus dan maar zuivelspread. Het zoete en zoute gaat heel goed samen.
Same old.
Warme havermout met stukjes appel
En noten + cranberry’s
Vroege ochtenden met maiswafels, pindakaas en koffie met rietje.
Ik heb echt heel veel stamppot over (nog steeds trouwens), dus dan ga ik creatief doen
Kokosyoghurt (want; bonus) met kaneel
Ik besloot een hoop groente uit mijn diepvries eens op te maken, zoals sperziebonen, boerenkool, spinazie en rode kool. Dat wordt echt een prutje, maar nog steeds erg lekker. Met een gebakken ei.
Dit op een broodje, het prutje komt er ook nog bovenop. En dan is het een kwestie van met mes en vork eten.
Ik besef dat ik nieuwe mokken wil.
Soms is een avondmaaltijd zo simpel. Muesli + cruesli + amandelmelk.
19 comments
Het ziet er heerlijk uit Teni!!
Betreffende het Iraans leren koken…doennnnn!! De gerechten waarvan je foto’s post (die je moeder maakt) zien er uit om te watertanden. Haar linzencurry is bij mij al regelmatig de revue de cuisine gepasseerd hier…deze week staat ie weer op het menu. Zó lekker en voedzaam.
En ik zie iets anders: kokosyoghurt?!? Tell me hoe of wat want ik ben kokosfan van het eerste uur. Kant en klaar gekocht of zelf gemaakt?
Liefs!
Haha wat leuk dat je de linzencurry vaak maakt! Ik vind hem ook nog steeds heeeerlijk!
De kokosyoghurt is gewoon van alpro, niet de meest “cleane” versie, maar hij was in de Bonus en hij voelt heel licht op mn maag in tegenstelling tot kwark, dis voor de afwisseling heb ik eens kokosyoghurt gekocht haha 🙂
Liefs!
Oeh yum, wat een lekkers komt er weer voorbij. Die tiramisu met fruit ziet er zó lekker uit, ik ga eens opzoek naar een eventueel recept! Oh, zo zie ik mijn ei ook het liefst. Mijn dag kan niet meer stuk als ik mijn eitje pel en zo eruit komt te zien. Heerlijk!
Ik vond dit recept; http://ohmydish.com/recipe/raspberry-tiramisu/
Misschien dat het een beetje vergelijkbaar is haha, ik ben het zelf ook van plan om te maken namelijk. Hij was zo lekker!
Jaaaa, kom maar door met die Iraanse recepten!!! 😀
Yeaaaaaah!
Ziet er heeeerlijk uit! Vooral al die groenten en yoghurt met muesli etc. Wat vind je eigenlijk van kwark?
Ik vind kwark echt heeeeerlijk! Ik eet alleen wel magere kwark, volle kwark vind ik zo ontzettend romig, wat ook lekker is maar toch wat teveel calorieën voor de hoeveelheid die ik wil eten, haha.
Ahhh, Iraanse recepten lijkt me heerlijk! Ik hou ervan om in andere ‘stijlen’ (of culturen of landen of hoe je het wilt noemen) te leren koken!
* lijken woeps haha
Zo leuk om dit te lezen! 😀 Yay!
Ziet er allemaal lekker uit zeg. Ik vind het ook gewoon leuk om te lezen dat je ervan hebt genoten en kan genieten. Daar heb ik zelf nog problemen mee.
Heel toevallig heb ik vorige week fesenjan gemaakt en het was zó lekker! Hoewel ik van mediterrane afkomst ben en bekend ben met andere keukens had ik hiervoor nog nooit Iraans gegeten. Ik ga het zeker vaker maken en ik zou zeer zeker Iraanse recepten op je blog willen zien!
Wat leuk en toevallig dat je fesenjan hebt gegeten! Ik heb echt ontzettend veel zin om ermee aan de slag te gaan en jullie te voorzien van recepten 🙂
Hoe ‘lelijker ‘ het gerecht des te lekkerder het vaak is. Kom maar op met die Iraanse gerechten, wel zelf maken hé 😉
Hahah mooi gezegd!
Ennehh, ik ga het zeker zelf maken hahaa, maar eerst leren van mama :p
Die boterham met wortelstamppot en worst…..brrr. Ik hou van stamppot maar liever niet op mijn brood….Kerstdineetjes zien er superlekker uit! En laat maar komen die Iraanse gerechten, vooral de groenten en visgerechten.
Haha ik kan eigenlijk alle soort “avondmaaltijden” wel op brood eten :p
Komt goed met de recepten! 🙂
Geweldige foto’s allemaal Teni!
Sla je alle foto’s nadat je ze hebt gebruikt eigenlijk ook op? Want dat zullen er een boel zijn.
Ik vind het prachtig dat je stamppot op brood doet! Dat zou ik ook doen! Love it!
Poeh dat zijn inderdaad een hoop foto’s! Ik sla ze tot nu toe wel op, maar niet met de gedachte ze ooit nog nodig te hebben, eigenlijk moet ik al die foto’s eens verwijderen of overzetten. Goede reminder dit trouwens 😉