Het eerste voedingsdagboek van januari, maar dan wel met wat ik heb gegeten in december (rondom de feestdagen, niet tijdens de feestdagen aangezien ik toen niet mijn camera bij me had ;)). Iets wat je voorbij ziet komen? Ik had héél veel zin in kaas met vijgenjam, al meerdere dagen, dus ik kocht het en ik kreeg er maar geen genoeg van op een broodje!

Na de high tea bij Hotel Des Indes zat ik zo vol dat de laatste zoetigheden meegenomen mochten worden. Heerlijk om het thuis op te eten!

Dit was écht genieten met een grote mok thee erbij.

YES! Vijgenjam van de Lidl, nu nog brood en een plak heerlijke kaas

DONE!

Smullen vind ik dit.

Kwark, bosbessen en honing

Het was weer even tijd voor chips en yoghurt

Kwark met banaan en cruesli

Wokken met champignons, sperziebonen en doperwten

Daar gaat wat pesto bij (twee soorten)

En ik maak courgette spaghetti

Veel makkelijker dan met een julienne schiller: dit ‘dingetje’, geen idee hoe het heet maar ik zag het bij de Lidl een tijd geleden voor minder dan 5 euro. Je krijgt er 3 waarbij je verschillende ‘slierten’ kunt maken met je groentes. Echt een geweldig ‘ding’! Als iemand de naam weet: let me know!

Even pijnboompitten roosteren en dan gaat dit bovenop mijn wok maaltijd

Beetje geitenkaas toegvoegd

En klaar! Het ziet er niet zo smakelijk uit misschien, maar het was heerlijk!

En dit is wat Boy dan eet haha

Daarna nog een hele bak Oppo ijs gegeten. Ik had alleen nog maar de deksel om te fotograferen voor bewijs 😉 haha.

Een nieuwe dag, een nieuw broodje met vijgenjam en kaas

Ik vond het zo’n plaatje, dat ik er van alle hoeken foto’s van wilde maken..

Bonbons!!!

Met een kop thee erbij, heerlijk.

Een paar verdwaalde bosbessen

Een broodje met hummus, veldsla en kipfilet op de grill

Havermout met honing en heet water

Even 10 minuten laten staan

Dan wordt het vanzelf een lekker papje

Ik maakte voor Boy een frambozen eiwitten smoothie

Tijd voor bonbons! Again.

Broccoli en champignons bakken

Met twee eiwitten

En klaar simpele maar voedzame maaltijd!

Soms kan het zo simpel en lekker tegelijk zijn! Hoop dat jullie hebben genoten van de feestdagen en zonder schuldgevoel het nieuwe jaar starten. Want echt, je schuldig voelen over het eten van lekker eten is zonde van je tijd!
Je leeft nu, niet meer gister. Maak vandaag dus de beste keuzes die bij je passen, blijf niet hangen in gisteren!







10 comments
Haha, dat ding heet spiralizer!
JA!! Ik was het helemaal kwijt maar nu je het zegt schiet het me weer te binnen. Haha, dankjewel Petra!
Brood met vijgenjam en kaas klinkt wel weer heel erg lekker.
Het is zó lekker! Vooral als je van de combinatie van zout-zoet houdt.
Ik heb ooit zo’n spirelli gekocht maar dat is me een gedoe. Die van Lidl wil ik wel hebben,is ie nog te koop of was het een aanbieding!
Jaa deze van de Lidl vind ik heel fijn, volgens mij komt hij om de zoveel tijd terug! Op dit moment is hij in ieder geval (helaas) niet te koop..
Die groentesnijder noem je een spiralizer, toch? Ik heb dezelfde van de Lidl (merknaam Ernesto), helaas hebben ze ‘m niet meer in het assortiment.
Jaaaaa spiralizer idd!! Volgens mij komt hij om de zoveel tijd weer terug.. Ik hoop het in ieder geval wel!
Waar is die leuke wit met gouden mok van?
Die heb ik in Amerika gekocht bij ROSS. Een beetje zo’n winkel als TK maxx waar van alles te vinden is.