Wat is een week zonder een voedingsdagboek, niet waar? Sinds de afgelopen weken de kilo’s er duidelijk af zijn gegaan en er heel veel vragen komen op Instagram over wat ik eet – kan ik niet anders dan ‘gewoon’ zeggen; kijk maar naar mijn voedingsdagboekjes als je er ideetjes uit wilt halen. Ik eet eigenlijk niet héél anders dan voorheen, maar wat bewuster en kleinere porties. Niet meer onnozel gesnack tussen allerlei activiteiten door omdat ik me verveel of werk wil uitstellen, dat is onder andere een manier van ‘bewuster kiezen’ voor mij.
Goed, lang genoeg intro, op naar het voedingsdagboek!
Ontbijtje met magere kwark, appel, honing, chia zaad en quinoa puffs.
Eén van mijn favoriete ‘snelle’ gerechten: rode linzencurry. Deze keer maakte ik het met onder andere rode paprika, tomatenpuree, pompoen uit de oven en kidney bonen.
Kokosmelk en een blokje bouillon erbij
Hmmm, pompoen uit de oven! Een deel ging in de curry en een deel in een bakje voor de volgende dag.
Het was een rijkgevuld gerecht zoals je kunt zien. Ik heb een paar soortgelijke recepte voor je als je dit graag eens na wilt maken, deze kun je hier vinden:
Smoothie met spinazie, lijnzaad, havermelk, vegan eiwitpoeder en diepvries blauwe bessen.
Rijstwafels met amandelpasta
Het was een mooie ochtend zoals je misschien kunt zien.
Omelet met champignons, tomaat en eiwit.
Op een volkoren wrap besmeerd met smeerkaas.
Daar gaat nog wat ketchup overheen en klaar. Ik vind dit ZO lekker.
Dropjes in de avond op de bank.
Magere kwark met appel
Daar zijn ze weer: rijstwafels met amandelpasta.
Pompoen uit de oven van twee dagen ervoor met wortel, bloemkool en broccoli uit de oven erbij gedaan.
+ een vegetarische schnitzel
Ik ben ketchup fan, zoals je ziet.
Tijd voor chips met yoghurt! Dit bakje werd trouwens nog 3 x opnieuw gevuld, even in alle eerlijkheid 😉
Ik vond de omelet wrap zo lekker dat ik het in de avond ook wilde eten. Alleen waren de wraps op, dus werd het gewoon de omelet.
Helemaal prima.
Een bonbon, milka oreo en nog een ander stuk chocolade waar noten en vruchten in verwerkt zijn. Dit met een kop thee ‘s avonds op de bank is echt genieten.
Oeps, al een paar happen genomen voor de foto werd gemaakt: maïswafels met amandelpasta.
Courgette met wat olie en zataar kruiden. Hier ging op een gegeven moment spinazie bij.
Dit met yoghurt of kwark, citroen, peper en zout – klaar!
Magere kwark met appel en een pitten&zaden mix van de Lidl.
Deze keer waren de ingrediënten van de omelet op, behalve de eieren. Eiwit met tomaat en ketchup in een volkoren wrap met smeerkaas. Wat ik met het eigeel doe? Ik maak er ijs van!
Dit even een paar minuten op de grill en klaar.
Een soort geïmproviseerde bieten carpaccio met little gem, tomaat, sesam dressing en pompoenpitten.
Magere kwark met vanille eiwitpoeder (vegan) en appel.
Twee crackers met amandelpasta en een dadel voordat ik ga sporten.
En we sluiten af met een go-to maaltijd: magere kwark met appel en pitten&zaden.
Zo, dat was het dan weer! Ik denk dat ik nu weer de keuken in duik voor een omelet wrap 🙂
Vragen? Laat het gerust achter in de comments!
10 comments
Doe je de togoodtogo box niet meer?
Die steeds zo snel uitverkocht bij ons! Maar eergisteren hebben we er weer een bemachtigd 🙂
Tel je ook kcal? Of eet je vooral bewust en kleinere porties?
Die wraps zijn een goed idee, zonder champignons dan voor mij haha
Ik houd mn kcal de afgelopen 2 maanden bij! In de video van as woensdag leg ik dat uit!
Haha meer champignons voor mij!
Haha je mag ze in alle maten en soorten hebben..
Dan ga ik woensdag zeker kijken! Ik hou ze ook weer bij al is het met sommige dingen een schatting..
En tja ongebrande ongezouten noten is fijn als snack.. En hou ik er ook in maar een mini handje van 30 gram tikt gelijk al zo aan haha
Ik heb me wel voorgenomen dat soort dingen niet te vermijden.. dan maar iets meer kcal op een dag.
Lief blijven voor mezelf!
Ziet er heerlijk uit! Waar koop jij de amandepasta?
Bij de Marqt! Maar ik heb een goedkopere ontdekt bij de albert heijn (eigen merk)
Oeh daar ga ik eens kijken! 🙂
Quinoa puffs? Wat is dat voor leuks? I think I need that in my life 😀
Ik vond het bij de Lidl tijdens de bio weken. Maar het is ook bij de ekoplaza of marqt te vinden. Soort gepofte quinoa! Lekker knapperig 🙂