Ik had zoveel plezier bij het selecteren van de foto’s voor dit voedingsdagboek. Zoveel lekkers, zoveel kleuren zoveel vitamines! Haha. Ja ach, daar word ik blij van en hopelijk jij ook! Voedingsdagboektijd!
We beginnen elke keer met een klassieker 😉 Banaan-ei-eiwitpoeder pannenkoek met yoghurt, maple syrup en kokos. Mijn lievelingsontbijt.
Een simpel maar heerlijk tussendoortje: yoghurt met een appel, eventueel kan hier nog een berg kaneel overheen.
Een rijkgevulde salade met rucola, paprika, tomaat, appel, avocado en kikkererwten.
Brood van de grill met pindakaas en brood met avocado; hmmm
Na het avondeten vind ik het de laatste tijd heel fijn om een kop thee te drinken en wat chocolade te eten. Melk omdat ik dat heel lekker vind (evenals wit) en puur om het mee af te sluiten 😉
Sperziebonen, edamame, rode ui en kip
Ik had dit potje nog lliggen (Boy zijn ding) en besloot een theelepel te gebruiken om het gerecht smaak te geven, dit komt van de Lidl en de ingrediënten zijn super! Check de volgende foto:
Hier gingen nog wat kikkererwten bij en bloemkoolrijst. Heerlijk!
In een kom met wat Atjar en smullen maar!
Brood van de grill met avocado. Hier dor ik vervolgens peper, zout en knoflookpoeder op.
Daar is mijn lievelingsontbijt weer!
Oeps, ik val in herhaling.
Of toch niet? Gebakken ei erbovenop en genieten maar.
Tempeh, sperziebonen, paprika en edamame.
Hier gaat meestal nog wat sriracha overheen en klaar!
Ananas uit de vriezer om even op te snacken, zo simpel maar zo lekker!
Smoothie met amandelmelk, diepvriesbosbessen, eiwitpoeder en bloemkool uit de vriezer! Jep, bloemkool door de smoothie maakt hem ‘smooth’, voegt extra volume toe en extra vitamines!
Grapefruitsap, omdat ik nog een grapefruit over had en hij al twee weken een beetje eenzaam lag te zijn 😉
Een kikkererwtensalade zoals mijn moeder hem ook altijd maakte: met rode ui, koriander, tomaat, citroensap en peper en zout.
Daar is die weer! Mocht je je afvragen wat erin gaat:
- 1/2 banaan
- 20 gram vegan eiwitpoeder, vanille
- 1 eiwit
- 1/2 – 1 eetlepel kaneel
- 2-3 eetlepels amandelmelk
En dan top ik het met een paar eetlepels yoghurt, 1 theelepel maple syrup en 1-2 eetlepel(s) kokos
Vorige week in mijn foto dagboek liet ik zien hoe ik tofu marineerde in balsamico en honing. Dat vond ik zó lekker, maar wel te zoet. Deze keer marineer ik het niet, maar gebruik ik gewoon een stuk minder zodra de tofu in de pan ligt. Nog steeds heel lekker en niet meer zo mierzoet.
Zoete aardappel en bloemkool uit de oven had ik nog bewaard in een bakje. Even opwarmen en dan met de tofu opeten.
Yoghurt met appel
En kokos!
Bloemkoolrijst, tempeh, edamame, paprika, zoete aardappel en sriracha.
En 1/4 avocado bovenop.
We beginnen met een klassieker en we eindigen met een klassieker. Ik kan niet meer zonder deze pannenkoek!
8 comments
Reminder aan mijzelf: avocado toast met de avocado’s die ik nog heb. Iets wat ik eigenlijk altijd vergeet.
Yeaassss zo lekker!! Avocado’s are the best!
Hey Teni!
Ziet er heerlijk uit allemaal!
Ik vroeg me af: welke vegan eiwitpoeder gebruik jij?
Liefs!
Hi Kokosnootje! Ik gebruik verschillende in de zoektocht naar eentje waar ik écht tevreden over ben.. en die heb ik nog niet gevonden.
Merken die ik heb geprobeerd en die goed genoeg zijn: fitshe en orange fit !
Ik word altijd plaatsvervangend gelukkig vanis jouw eetdagboeken! En ik ben blij dat ik nu ook eindelijk weet wat ik met de pot currypasta kan doen!
Aaah zo leuk om te lezen!! Yay!!
Teni, wat zijn jouw dagboeken elke keer weer een feestje om te bekijken. Ik haal er heel veel inspiratie uit. Blijf alsjeblieft lekker veel dagboekjes plaatsen.
Oh wat een feestje altijd om jouw eetdagboeken te lezen. Ik vroeg mij af of je de bloemkool rauw eet, klinkt als een goede toevoeging voor een smoothie.