Vandaag zou eigenlijk een video online moeten komen, maar ik heb wat upload problemen hier in Mexico – hij is dus wat vertraagd!
In de tussentijd kan ik jullie wel laten zien wat ik hier zoal lekker heb gegeten: Een compleet voedingsdagboek uit Mexico!
We beginnen op Schiphol in de lounge – want zoals je misschien al had gezien vloog ik voor het eerst business class! Ik at hier twee mini croissantjes met een kopje zwarte koffie. Ohhh wat mis ik goede koffie als ik dit zo zie, haha!
De eerste vlucht was naar Parijs, het was een korte vlucht en we kregen alsnog best een grote maaltijd.
Op de lange vlucht had ik van te voren een vegetarische maaltijd aangegeven. Het was niet super bijzonder, maar de presentatie is natuurlijk wel heel fijn zo! Groente, groente, fruit, letterlijk alleen sla (linksboven), maar wel: heerlijke kaasjes en een broodje! Ik vloog met AirFrance, dus de kaas was heerlijk maar qua vegetarische maaltijden was het niet zo boeiend.
Had ik kunnen weten, Fransen kunnen sowieso niet zoveel met vega 😉
Ik kreeg een pasta met olijven en tomaat en een saus van aubergine.
Toen kreeg ik nog wat rauwkost en rijst met groente. Geen eiwitbron, haha.
Ik kwam laat in de avond aan dus bleef ik een nachtje in een hotel vlakbij het vliegveld van Cancun zodat ik niet in het donker helemaal naar Tulum hoefde te rijden. Ik had nog wat snacks bij me, dus dit at ik lekker op in bed kijkend naar een aflevering van Ginny & Georgia.
De eerste dag in Tulum deed ik boodschappen en haalde ik heerlijke avocado’s, paprika’s, tomaten, komkommer en meer!
Ik maakte er een feestje van.
Hmmm 🙂 Ook geen eiwitbron kwam ik achter toen ik de wraps eenmaal had gemaakt, haha.
Ik at heerlijke papaya’s en ook de zaadjes!
Ik kocht verschillende smaken chips en proefde van alles wat.
Ook weer een feestje op mijn bord!
Ik lunchte met de eigenaar van het hotel – vooraf had ik hem namelijk gemaild met wat vragen over corona en Mexico, hij hielp me ontzettend goed en bij aankomst stelde hij voor om samen even te lunchen – hij heeft zelf namelijk 25 jaar in Nederland gewoond, dus dat was een boeiend gesprek!
Waar ik al gauw achter kwam: ze eten hier heel veel vlees en bis! Heeeeeeel veel!
Ziet er echt heerlijk uit allemaal! Al at ik alleen maar de vega dingen.
Een cocktail met Mezcal – een Mexicaans alcoholisch drankje die niet iedereen bevalt. Maar mij wel!
Als ontbijt at ik weer een halve papaya en dronk ik een kopje koffie.
Ik kwam erachter dat Daisy (van I Love Health) ook in Tulum was, dus we gingen samen even lunchen!
Ik at steak taco’s – het eerste stukje vlees dat ik at in Mexico. Deze taco’s waren echt zó smaakvol!
Daisy ging voor de vis taco’s.
Boy was jaloers 😉
Een nieuwe ochtend, een nieuw kopje koffie.
Een schaal met papaya en mango als ontbijt
Lekker in de hangmat in de zon
Quesadilla bij het zwembad
En een cocktail met Mezcal, cheers!
De enige vega optie in een tentje: champignon taco.
Twee vriendinnen van me uit New York zitten al sinds januari op een eiland vlakbij Tulum (Cozumel) en ik had ze een berichtje gestuurd voordat ik kwam. Ze boekten een weekendje Tulum zodat we samen op pad konden.
Echter was deze taco de reden dat ik snel afhaakte, want ik werd hier goed ziek van!
De volgende dag voelde ik me al niet zo lekker, maar ik dacht dat ik wat gezond voedsel nodig had. Ik bestelde een groen sapje met chiazaad.
En een rijkgevulde gezonde maaltijd
Bonen onderop en allemaal lekkers zoals zoete aardappel, mais, avocado en meer bovenop.
Hierna ben ik in bed gedoken en heb ik de komende 24 uur last gehad van mijn darmen, haha welkom in Mexico zullen we maar zeggen!
Gelukkig had ik verder geen buikpijn en was het een kwestie van de bacterie uit mijn lichaam krijgen door middel van tijd en rust. Toen dat eenmaal was gebeurd, kon het feest weer verder!
Hoe dat er qua eten uitzag, zie je volgende week in deel 2! Dikke kus uit het bloedhete Mexico!
4 comments
Wat een feest! Prachtige foto’s! al dat kleurrijke eten! Ik word er blij van. Jammer dat je er ziek bent geworden.
Hier had ik me zo op verheugd. Oh Teni dit dagboek…. Fantastisch! En het is niet alleen een eetdagboek. Het houdt veel meer in. Zo leuk. Je reis en wat je erin doet en meemaakt schemert in alles door. Wat begon je reis mooi in business class en wat reisde dat moois met je mee naar je prachtige bestemming. Op die vervelende taco na at je hemels. Vers, kleurrijk en lekker lokaal. Wat een keuken is de Mexicaanse. Ik was ooit zelf in Mexico begin jaren 2000, maar het eten herinner ik me als de dag van gisteren. Je foto’s zijn zo mooi… plaatjes stuk voor stuk. En super gaaf dat je daar je vriendinnen hebt kunnen ontmoeten. Friends in the back of your roller! Hoop dat je ze nadat je ziek werd nog opnieuw hebt kunnen zien. Elk geval fijn dat je goed herstelde. Je foto’s stralen uit en af wat je daar voelt, doet en beleeft. Bedankt voor het laten meegenieten en voor het delen van al dat moois op jouw reis. Geniet fijn verder en maak je niet druk om de verlate video. Je gaf ons ermee weer iets nieuws om op te verheugen! Ik geef je een dikke kus terug Ten! 💋
Ik moet dringend naar Mexico, dat is duidelijk.
Wat een heerlijke kleurenvariaties!