Dan is het weer warm, dan is het weer herfstig en dat is terug te zien in dit voedingsdagboek! Van warme curry tot bakken met ijs!
Het heerlijke kiembrood dat ik laatst vond bij de Ekoplaza is echt een blijvertje! Hier met pindakaas. De andere is besmeerd met avocado, komkommer en vegan kaas.
Overnight oats met noten en kokos
+ een kop thee
Achter de schermen bij het uitproberen van recepten. Dit is het recept van de kokosmuffins met chocolade!
Yoghurt met appel, chia en kokos
Rode ui, paprika, champignons met een beetje water en bouillon (nadat ze gebakken zijn)
Kip uit de oven
Aubergine uit de oven (dit moest nog de oven in)
Dat allemaal een soort van bij elkaar met wat yoghurt.. Heel weird, maar erg lekker!
Op de foto ziet het er niet uit (er zitten ook nog Soba noodles doorheen) maar het was heerlijk!
Halve bevroren banaan, 2 eetlepels vegan eiwitpoeder, 3 eetlepels bevroren aardbeien, scheutje amandelmelk en blenden maar!
Heerlijk verkoelend ijs!
Ik moet altijd wat toppings gebruiken 😉
En de andere avond pakken we gewoon ijs uit de supermarkt. Dit is trouwens Breyers ijs, voor het eerst uitgeprobeerd en ik moet zeggen: erg lekker!
Omelet met pompoen en spinazie
+ avocado en geitenkaas
En nog meer kaas; parmezaan.
Twee broodjes met truffelmayonaise (van de grill) erbij en mijn lunch is super-compleet!
Overnight oats met lijnzaad, kokos en pecannoten. Ik doe er vaak nog een beetje amandelmelk bovenop.
Spitskool wraps met alles wat nog over was in de koelkast. Bieten, rode ui, kidney bonen, avocado en vegan kaas.
Kiembrood met avocado, vegan kaas en een eitje
Doperwten, tempeh, ui en tomatenpuree
Wortel erbij, beetje water..
Heerlijk!
Met wat yoghurt en ketchup (jep..), aanvallen!
Volkoren pita broodje met avocado, tomaat en ei
Laatste beetje kiembrood met avocado, tomaat, vegan kaas en ei
Yoghurt met chocolade eiwitpoeder erdoor (vegan), appeltje en kokos
Overgebleven restjes de volgende dag opeten met wat yoghurt en tomaat.
Ik begin weer te watertanden..
5 comments
Goed dat je begint met het kiem brood .. vanavond even langs de Ekoplaza. Ben erg benieuwd.
Waarom doe je nog amandelmelk over de overnights oats?
Het is toch juist de bedoeling dat het er in trekt?
Ben benieuwd naar de reden.
Ik vind het heel lekker om ‘verse melk’ met een dikke pap te hebben. Met overnight oats maar ook als ik havermout die ochtend warm klaarmaak doe ik er, eenmaal in het bakje, koude melk overheen.
wat voor kruiden heb je op die aubergine gedaan en hoe lang doe je dat in de oven? ziet er zo lekker uit namelijk
Hoi Teni welk merk eiwitpoeder gebruik jij? Ik zoek nog steeds een variant die lactose vrij en lekker is. Groetjes sam