Voedingsdagboek tijd! Apart, vreemd en toch ook leuk om te zien hoe ik door verschillende “eetfases” ga. Ik denk dat ik zoveel rotzooi heb gegeten in de laatste maanden dat ik in Zoetermeer woonde dat ik weer helemaal geniet van verschillende groentes en salades. Ik denk dat je je soms moet toelaten om van je routine af te wijken om vervolgens met extra overtuiging weer terug te komen. Hierbij dus een hoop groente gerechten!
Speltbrood gehaald bij de Marqt (geweldige winkel) met daarop een gebakken ei met tomaat. “Iraanse omelet”.
Diepvriesboerenkool, kikkererwten, doperwten en prei.
Gegeten met wat zilvervliesrijst en tomaten.
Diepriesboerenkool, ui, doperwten en zoete aardappel
Taugé, tomaat, prei en champignons
Daarnaast een ei gebakken.
Sla, bloemkool tomaat, diepvriesboerenkool
Kwark met wat havermout, lijnzaad en rozijnen
Salade van sla, olijven, taugé en radijsjes
Spinazie, champignons en ui
Banaan ei pannekoeken met koffie + sojamelk!
Zilvervliesrijst, taugé, prei en champignons
Sla, tomaat, radijs en pompoenpitten
Rijst, doperwten, taugé, ui, zoete aardappel en diepvriesboerenkool. Valt het op dat ik mijn eten boodschappen helemaal op wil maken voor ik weer nieuwe boodschappen ga halen? Ik probeer hier wat bewuster mee om te gaan namelijk.
Smoothie van banaan, diepvriesbosbessen en yoghurt met koffie met sojamelk.
10 comments
Ziet er goed uit!! Je brengt me steeds op nieuwe ideeën! Ik ben er blij mee!! 🙂
Ziet er weer heerlijk uit. Wat gebruik je om de groente op smaak te brengen? (Ik ben niet zo creatief…)
ik had dezelfde vraag als Diana! Vooral die combi bloemkool/boerenkool ziet er heelijk uit! Hoe heb je dat klaargemaakt?
Hm, looking good! Fijne inspiratie weer, altijd leuk om te zien zo’n fooddagboekje! Ik ga zelf zo meteen healthy brownies bakken. Het is de eerste keer dat ik dit recept uitprobeer, dus ik ben benieuwd of ze lekker worden!
Scroll ik voorbij de foto met kwark, havermout, lijnzaad en rozijnen moet ik toch even denken aan een vraag die iemand mij laatst stelde! Ik ben wel benieuwd naar jouw mening daarover Teni, wat is gezonder, kwark ( met of zonder vet?) of griekse yoghurt…?
Als ik veel griekse yoghurt eet krijg ik wat last van puistjes, zal ik dit met kwark ook hebben…?
Dank je wel alvast! Je website blijft mij echt onwijs motiveren! 🙂
Heerlijke inspiratie.
Hoi Teni !
Ik zag bij één van je vorige lunchbox ideetjes/voedingsdagboek dat je af en toe ook reepjes kaas eet.
Welke kaas is dit dan ? Heb je een voorkeur ?
Bedankt!
Lobke
Hoi Lobke!
Oei, daar let ik niet per se op, waarschijnlijk een kaas die in de bonus was haha. Mijn voorkeur gaat meestal wel uit naar belegen, puur vanwege de smaak. De verschillende soorten kazen (oud, jong, belegen, 48+, 30+ etc.) verschillen niet énorm veel in voedingswaarde, dus dan ga ik maar voor de lekkerste 🙂
Het ziet er allemaal weer heerlijk uit Teni. Is je koffie gewone Senseo koffie en dan met soyamelk erbij of kook je de melk eerst? Ik wil namelijk ook gezonder koffie drinken. 🙂
Ziet er goed uit! Hoeveel gebruik je ong. voor een persoon?