Dit recept kwam voort uit een super hongerige Teni die eigenlijk een appeltaart wilde bakken maar te hongerig en ongeduldig was en dus dit in elkaar heeft geflanst! En lekker dat het was! Appeltaart Havermout zal ik het noemen 🙂
Wat heb je nodig voor één portie?
- 3/4 appel of 1 appel (kies zelf wat voor appel)
- 120 ml plantaardig melk
- 30 gram havermout
- 30 gram rozijnen
- theelepel honing/agave siroop/ahoorn siroop
- theelepel kaneel
Het is te simpel: snijd eerst een appel in kleine blokjes.
Vervolgens doe je de melk in een pannetje samen met een halve theelepel kaneel, warm dit vervolgens op.
Als het bijna begint te pruttelen doe je de appel stukjes erdoor. De appel gaat nu lekker gekookt en zacht worden, doe nu ook de theelepel honing erbij en roer dit erdoor.
Na zo’n 2 minuten doe je de rozijnen erbij (het mengsel is al wat dikker geworden), laat het vuur wel laag. Als de je de rozijnen even door het mengsel hebt geroerd kun je de havermout erbij doen. Dit hoef je nog maar kort op het vuur te laten, hooguit 2 minuten. Meng als laatste nog de andere helft van de theelepel kaneel erdoor en serveer in het in een schaaltje.
En dat was het! Zó simpel! Eetsmakelijk 🙂
19 comments
Op de een of andere manier ‘mislukken’ mijn appeltaart-havermout recepten altijd en is het echt niet te eten haha! Misschien moet ik deze maar een keer proberen. Ik heb trouwens nog een klein foutje in de tekst gevonden volgens mij: In plaats van ‘verwarm dit op’ is het ‘opwarmen’ of ‘verwarmen’ dacht ik. Toevallig heb ik dit net op school gehad, daardoor viel het me op 🙂 Kan zijn dat ik mis zit hoor, neem het me dan niet kwalijk. Ik probeer je trouwens alleen te helpen, even voor de duidelijkheid 🙂 Ben gister trouwens naar de IKEA geweest naar aanleiding van jouw post op instagram, geweldig inderdaad! En heb de gehaktballen en hotdogs kunnen weerstaan hihi <3 Liefs,
ah thanks voor je oplettendheid! 😀 Je hebt volgens mij ook gelijk, heb het net aangepast!
Hahha oooh ikea is zo fijn en verslavend he! 🙂 En wat goed dat je de gehaktballen en hotdogs (en het snoep!! Wooow dat is mijn zwakte) hebt weerstaan 😉 haha xxx Liefs!
Alleen al die foto’s zien eruit om op te smullen, heerlijk!
Hmmm
Ik maak dit ook regelmatig! Maar mijn favoriet is i.p.v. appl met banaan. Als je dit dan op dezelfde manier klaarmaakt, heb je geen eens honing nodig. De banaan is na verhitting zo zoet…paar nootjes erdoor. Afschuwelijk lekker 🙂
Super te gek blog. Ik word zo blij van alle tips en tricks! Je bent een topper :)!
Ah super leuk Ryanne, dankjewel!! 😀
Net havermout op, maar nu ik dit zie krijg ik meteen weer trek!
haha oeps, sorry!
Ik eet dit een paar keer per week (wel een grotere hoeveelheid) maar vind het zoet genoeg zonder de honing oid
Ik eet dit ook regelmatig. Erg lekker! En ik vind het inderdaad ook al zoet genoeg zonder honing of siroop. Ik eet er wel vaak nog wat gehakte walnoten door, dat maakt het nog lekkerder (vind ik)!
heerlijk! ga ik morgen ochtend uitproberen. Echt een heerlijke herfst ontbijt.
Lekker! Ik maak dit altijd uit de oven 🙂 in een pan is ook wel leuk om een keer te proberen! Heb nog speculaas kruiden, dus misschien kan ik die er nog overheen strooien (:
Ik heb vanochtend je recept uitgeprobeerd en ohh wat was dit lekker! Ik had alleen geen rozijnen meer in huis, dus die heb ik weg gelaten, maar het was om te smullen! Bedankt voor het delen! 🙂
woohoo! Graag gedaan 🙂
Oeeehhh wat lekker zeg! heerlijk ontbijtje als het buiten koud is en regent en je vroeg moet opstaan!! thanks voor het recept!!!
Ik ga morgen gelijk dit gerechte uitproberen. Ziet er super lekker uit. 🙂
Welke plantaardige melk gebruik jij? Ben benieuwd. Super leuk blog heb je.. X
Ik heb amandelmelk van Alpro Soja gebruikt! (zit wel suiker in) 😉 x
Oh je wilt niét weten hoe dankbaar ik je hiervoor ben. Ik heb dit recept een tijdje geleden opgeslagen als probeersel (ik vind havermout als het warm is vaak echt niet te hachelen) maar dit is heer-lijk. Zeker voor herhaling vatbaar.
Door mijn havermout-hekel heb ik meteen nog een vraagje: ik eet daardoor s’ochtends vaak havermoutpap uit een pak zoals die van Melkunie of Campina. Als je kijkt naar de voedingswaarde (ingrediënten zijn: melk, wei, 6% havermout en zout) zien die er zo uit (per 100 ml):
Energie: 314 kJ / 57 kcal
Vet: 3,0 gr
Waarvan verzadigd: 2,0 gr
Koolhydraten: 8,0 gr
Waarvan suikers: 4,0 gr
Eiwit 3,0 gr
Zout 0,23 gr
Natuurlijk weet ik dat dit vanwege o.a de suiker niet de meest handige oplossing is en waarschijnlijk zal ik mezelf echt moeten overgeven aan de echte havermout, maar kun je me een mening geven over de inhoud van zo’n pak? Valt het wel mee of..? Ik snap de voedingswaarden nog niet 1000% om er een goed oordeel over te kunnen vellen.
Haha ik was helemaal enthousiast toen ik dit zag, maar blijkt het bijna exact te zijn wat ik elke ochtend al eet (maar dan zonder rozijnen en suiker).
Nog een tip om havermout lekkerder te maken: Koek en speculaas kruiden er door doen.
Dit eet ik regelmatig! Wel iets meer en zonder de honing. Mmmmm