Er zijn toch wat van die gezonde alternatieven voor “minder gezonde” voedingsmiddelen die eigenlijk echt niet zo lekker zijn. Nu is smaak voor iedereen anders en heb ik de titel van dit artikel ook wel wat aangedrukt. Maar hey, je leest het nu wel. Ik kon ook zeggen “gezondere alternatieven die ik eigenlijk niet zo lekker vind en dus liever de ongezonde variant eet omdat ik er meer voldoening uit haal” maar dat leek me niet zo’n fijne titel.
disclaimer: alle tekst in dit artikel is gebaseerd op smaak. Op mijn smaak. Het kan heel goed dat jij bepaalde dingen wel lekker vindt natuurlijk 🙂
Voedingsgist voor Kaas
Ik snap dat als je veganistisch wilt eten of niet tegen lactose kunt, dit een oplossing is. Maar als je het doet omdat je het ziet als gezonder voor je lijf. Ja, dan moet je het nog steeds zelf weten natuurlijk. Maar ik heb het eens geprobeerd en het geeft mij absoluut niet de voldoening die ik krijg bij kaas. Vooral in warme gerechten vind ik dat smeuīge van kaas heerlijk. Kaas is gewoon hemels. Feta, jong, oud, smeerkaas, zuivelspread, hüttenkäse, ricotta, roomkaas, kruidenkaas, alleskaasgewoon.
Bloemkool voor kip
Say whaaat? Ja, dit kwam ik tegen online. In plaats van kippenvleugeltjes eet je dus bloemkool met dezelfde saus.. Lijkt me echt niet de moeite waard. En wat is er mis met kip? Dit zal vast niet “ranzig” zijn. Helemaal niet zelfs. Maar wanneer je kippenvleugeltjes verwacht, is dit wel een beetje en bummer..
Boerenkool chips (Kale) voor gewone chips
Nu had ik laatst mijn eerste zakje met boerenkool chips en enthousiast dat ik was! Ik wilde het echt al heel lang proberen omdat ik allerlei fitte mensen op YouTube (Amerikaanse) dit zag maken en eten en genieten. Nu had ik misschien een vieze smaak te pakken, iets met wasabi, maar wat me nog het meeste verbaasde was de hoeveelheid calorieën die erin zaten. Namelijk rond de 500 per 100 gram. Dit is hetzelfde voor gewone aardappel chips. En als ik deze hoeveelheden “nuttig”, dan eh, wil ik toch echt liever gewone chips. Krijg ik ook weer meer voldoening uit.
7 comments
Glutenvrij brood ipv (spelt) brood.
Natuurlijk is dit voor mensen met coeliaki geen optie, maar GATVER wat is glutenvrij brood goor! Tenminste, ik ben er nog geen enkele tegen gekomen die wel lekker is! Allemaal droog en muf…En daarbij zit het boordevol suiker en zetmelen die het nou ook niet echt gezond maken (lijkt mij). Nee hoor, geef mij dan maar af en toe een lekker bammetje van spelt, tarwe of rogge. 🙂
Margarine ipv Roomboter.
Zogenaamd gezond, die margarine en plantaardige vetten waar je mee zou moeten koken…k vind het gewoon niet lekker. Doe mij maar een lekkere lik roomboter op mn boterham, voor het bakken van mijn vleesje en groenten! HEERLIJK!
Stevia als vervanger van gewone suiker, kokossuiker of honing (en natuurlijk meer alternatieven).
Stevia mag dan wel een mooie lage GI hebben, maar ik vind het zo ranzig. Met name die bittere nasmaak! Als ik dan moest kiezen dan nog liever een schepje suiker in mijn yoghurt dan stevia…
Groetenchips van de ah. Is volgens mij zoete aardappel, wortel, bietjes en pastinaak zoiets en qua ingrediënten is t ook best oke volgens mij
Bloemkool rijst … Ik snap niet hoe mensen het verband naar rijst kunnen leggen, maar het smaakt voor mij echt niet genoeg naar rijst. Meh 🙁 Keukenmachine voor niets vies gemaakt. Dan toch maar gewoon rijst volgens principe (Vr)Eet de helft””. Of bruine rijst.
Die Slim Rice en Pasta met 0 kcal zijn echt zo ontzettend vies! Ik heb het een keer klaar gemaakt en toen alles weggegooid. Alsof je op een stuk plastic zit te kauwen, brr… Liever geen pasta/rijst dan die variant door mijn eten! 😉
Oh gadver ja, heb hier ook nog low carb pasta liggen, niet te vreten. Mijn ouders hebben een poosje ook van die glasnoodles (low carb en weinig kcal) proberen te eten maar die zie ik ook nooit meer in de kast liggen. Als je dan pasta wil eten eet dan gewoon volkoren, of gewoon gewoon pasta als je het niet vaak eet.
Stevia…… Snap echt niet dat iemand dat met suiker kan vergelijken, sindsdien koffie ook gewoon zwart aan het drinken
Vegetarische “bacon” gemaakt van soja…..*bah*