Ohh zijn we niet allemaal dol op makkelijke recepten die nog lekker zijn ook? Dit is echt de simpelste manier om creamy pompoensoep te maken en je hebt de optie om er een paar ingrediënten aan toe te voegen als je dat wilt. Maar met drie kom je al tot de lekkerste basis!
Dus wat heb je nodig voor een pan pompoensoep waar 4 mensen ruim van kunnen eten?
- 1 pompoen
- 2 uien, in stukjes gesneden
- 1 blokje bouillon (ik heb kip gebruikt)
Oja en wat olie om in te bakken, sorry dat maakt 4 ingrediënten
Wil je het nog een beetje fancy maken?
- 50-100 ml kokosmelk
- paprika poeder, kerrie, peper
Bak eerst de uitjes in de pan tot ze glazig zijn
Vervolgens doe je daar de pompoen, in blokjes gesneden erbij. Het advies is om voor pompoensoep de pompoen te schillen. Ik heb daar vaak geen zin in, dus ik laat de schil erop.
Vul de pan met water zodat de pompoen er net onder komt en breng het aan de kook
Als het water kookt, voeg je het bouillon blokje toe, laat je het oplossen, roer je het er goed door en zet je het vuur laag. Laat alles zachtjes koken tot de pompoen helemaal zacht is geworden, dit kun je checken door met een vork in een blokje pompoen te prikken. Als dit zover is, kun je met de mixer in de pan om alles tot een gladde massa te mixen, of je doet het in twee à 3 delen in de keukenmachine.
Ik ben nogal bang voor de mixer in de pan (dat gaat altijd mis bij mij), dus heb ik het in twee batches in de keukenmachine gedaan.
Dan weer terug in de pan en eigenlijk is je soep dan klaar!
Hier doe ik er nog wat kokosmelk bij
Kerrie, paprika poeder en wat peper.
En klaar is de soep!
Eetsmakelijk 🙂
7 comments
Heerlijk recept…….nomnomnom…en laat ik nou net een pompoen hebben meegenomen van de Haagse Markt gisteren!!! Jaja je leest het goed, ik ben ein-de-lijk geweest!
Wat een belevenis, al die culturen, verse producten, fantastisch. Heb zoveel meegenomen voor zo weinig geld!
En ik liep de hele tijd rond met het gevoel van: kon ik je nou maar bellen of appen om te zeggen dat ik op de Haagse Markt liep….suf hè…haha 🙂
Was het gezellig op je moeders verjaardag? Hopelijk hebben jullie haar lekker verwend 🙂
Fijne zondag!
X
Hahaha wat lief dit 🙂 Ik ben er alweer een tijdje niet geweest, door jouw comment wil ik ook weer gaan! Het kost echt niks he 😉
Absoluut, het kost bizar weinig! Ik hoop dat je inmiddels weer bent geweest, ik probeer eind deze maand weer te gaan 🙂
X
Hoi teni, ik ben ook gek op pompoensoep, doe bij de uien ook altijd wat knoflook. En als het klaar is in mijn kom,nog wat crème fraise, zure room of ook heel lekker wat schimmelkaas.
Een staafmixer is misschien wel wat handiger dan een gewone mixer?!! Werkt voor mij beter dan overgieten in de keukenmachine??
Ik maak de pompoensoep altijd op ongeveer dezelfde manier maar dan nog met verse bieten erdoor en een groot stuk gember ???
ik heb wat knoflook en zoete aardappel nog erbij gedaan en indiaase kruiden Tikka Marsala en het was heerlijk