Say what? Een beetje een aparte titel voor een recept (vooral in de lente) maar dit is een geniaal gelukte combinatie als je het mij vraagt. In principe gaat het om de stamppot van zoete aardappel laagje aan de bovenkant van je ovenschotel, de inhoud van je ovenschotel mag je helemaal zelf bepalen! Het. Is. Heerlijk!
Wat heb je nodig voor de zoete aardappel laag? (3-4 personen)
- 2 grote zoete aardappelen (+/- 500 gram)
- 50 gram smeerkaas
- handje geraspte (parmezaanse) kaas voor bovenop
Ik heb als ovenschotel inhoud gebruikt:
- 2 uien
- witte bonen uit blik (200 gram)
- 100 gram diepvries bloemkool
- 50 gram couscous
- 1/2 blokje bouillon
- zongedroogde tomaten
Verwarm de oven vast voor op 180 graden Celsius
Schil de zoete aardappel, snijd deze in blokjes en kook het tot je er supermakkelijk een vork doorheen kunt prikken
Mijn ovenschotel inhoud één voor één bij elkaar aan het doen in een pan met wat olie
Couscous met bouillon bereid ik op deze manier in een kom waar heet water bovenop gaat tot de couscous nét onder het water zit. Dit roer ik om de paar minuten door met een vorkje.
Zongedroogde tomaten in stukjes gesneden
Alles bij elkaar.
Als alles goed opgewarmd is samen, verplaats ik dit naar een ovenschaal
De zoete aardappel is hier helemaal klaar om gestampt te worden, eerst even uitlekken
Vervolgens terug de pan in om te stampen
Het hoeft niet helemaal glad te zijn, een beetje de stukjes erin laten vind ik erg lekker. Hier gaat de smeerkaas bij en dit roer je met een vork door je zoete aardappel stamppot
Watertanden..
Vervolgens bedek je de ovenschaal met de zoete aardappel stamppot
En bestrooi je het geheel met de geraspte kaas. Dit gaat voor 20 minuten de voorverwarmde oven in.
En natuurlijk rook mijn huis weer te lekker hierdoor!
Eetsmakelijk!
3 comments
Dit klinkt echt heerlijk! Wat een goed idee. Hihi!
Ziet er lekker uit! Ik heb vanavond een variant gemaakt met ipv smeerkaas kruidenkaas en in de schotel zelf vega gehakt, champignons, courgette en een tomatenpuree.
Ziet er lekker uit maar kun je ook van je recepten een PDF maken zodat het te printen is?