Ooit een pastasaus gemaakt van avocado? En dan ook nog eens in combinatie met pesto? Eén en al smaak en romigheid zonder het gebruik van room, dus als je vegan of lactose-intolerant bent is dit top! Of gewoon een hogere voedingswaarde wilt, dan zit je met de avocado ook goed. Ik heb echt ‘hmm’ geluiden zitten maken tijdens het opeten van mijn bordje pasta, haha!
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 1 avocado
- 3-4 eetlepels groene pesto (uit een potje, of zelf maken)
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- 100-200 gram pasta naar keuze
- olie om in te bakken
- peper en zout naar smaak
Optioneel:
- Diepvriesdoperwten
- Kip (weglaten voor vegan natuurlijk)
- Geroosterde pijnboompitten
- Geraspte kaas (weglaten voor vegan natuurlijk)
- Cherry tomaten als garnering
Kook de pasta volgens de verpakking. Verhit wat olie in een pan en doe hier de in stukjes gesneden ui en knoflook bij. Als de ui glazig begint te worden doe je de kip en de doperwten (of andere gekozen ingrediënten) erbij.
In een keukenmachine ga je ondertussen de ‘saus’ klaarmaken; doe hier de avocado en pesto bij elkaar en mix het geheel tot het een gladde massa wordt. Zet dit even opzij tot de pasta gekookt is en je deze, uitgelekt, bij de overige ingrediënten in de pan doet. Meng het even door elkaar, nu kun je je avocado-pesto saus gaan toevoegen aan het geheel. Deze saus hoeft enkel mee opgewarmd te worden, dus roer het even door tot het gelijkmatig verdeeld is. Doe de geroosterde pijnboompitten en geraspte kaas erbij en je maaltijd is klaar! Je kunt er nog cherry tomaten bovenop doen als garnering als je dat wilt, het geeft niet alleen een leuk beeld, maar is ook lekker fris bij deze pasta. Eetsmakelijk!
3 comments
Oh dit klinkt echt heerlijk! Ga ik zeker een keer proberen
Goed idee avocado voor een pastasaus, ga ik binnenkort maar eens proberen!
En leuk dat je vegan wat meer onder de aandacht brengt 🙂
De meeste pesto (uit een potje) is niet vegan trouwens, de AH bio dan weer wel.
Precies wat ik dacht, pesto is in de meeste ‘supermarktgevallen’zeker niet vegan! Pesto wordt gemaakt met (parmezaanse) kaas, maar inderdaad, de AH bio en sommige pesto’s bij natuurwinkels/ekoplaza etc zijn wel vegan. Of natuurlijk gewoon even zelf maken!
Maar… dit recept klinkt wel heerlijk! En aangezien ik geen vegan ben maar wel flink aan het minderen ben met dierlijke producten, ga ik het zeker een keer uitproberen! Maakt de pesto-pasta wel weer echt een stuk lekkerder, thanks! 🙂