Zin in een romige spaghetti met de volle zomerse smaak van zongedroogde tomaat? En wil je hem dan nét wat lichter hebben? Dan is dit het perfecte recept voor jou. Mocht dat ‘lichtere’ je niets uitmaken, dan mag je de courgette spaghetti (ook wel ‘courgetti’ genoemd) gewoon vervangen door gewone pasta natuurlijk. Whatever works for you!
Op naar het recept!
Wat heb je nodig voor twee personen?
- 1 grote courgette
- 1 ui
- half pakje ricotta (125 gram ongeveer)
- 100 gram (diepvries)doperwten
- zongedroogde tomaten*
- gele paprika / rode paprika*
- olie om in te bakken
* Je hoeft niet per se een hoeveelheid aan te houden, doe zoveel je wilt!
En je mag natuurlijk ook andere groentes (of vlees) toevoegen als je wilt! Gegrilde kip zou hier ook lekker bij zijn.
Verhit wat olie in een pan boven het vuur. Snijd de ui in stukjes en doe dit in de pan, fruit de uitjes. Snijd de courgette met een julienne schiller zodat je ‘spaghetti’ slierten krijgt. Je kunt ook een Spirelli gebruiken, die is hiervoor gemaakt. Staat nog op mijn verlanglijstje. De overige stukken courgette snijd je in blokjes en voeg je toe in de pan met de ui.
In een andere pan verwarm je de (diepvries)doperwten tot ze zacht maar nog wel ‘knapperig’ zijn. Doe de ricotta in een schaaltje en voeg daar de doperwten aan toe, doe hier wat peper en zout bij en meng het door elkaar.
Wanneer je uitjes glazig zijn, kun je andere groente toevoegen zoals de paprika’s en zongedroogde tomaten. Bak dit een paar minuten en voeg vervolgens de courgette spaghetti slierten toe, als deze zacht en ‘buigbaar’ beginnen te worden voeg je het ricotta-doperwten-mengsel toe. Nu wordt het geheel heerlijk romig! Even mee verwarmen en wachten tot alles met elkaar gemengd is en klaar!
Toppen met wat parmezaanse kaas zou het helemaal afmaken! Eetsmakelijk!
3 comments
Het ziet erg lekker uit! 🙂
Hmm, deze ga ik proberen 🙂
Kreeg dit helaas vanavond voorgezet. Af te raden. Dit gerecht valt in dezelfde categorie als de ‘spaghetti with mayonaise sauce’ zoals ik die eens in Vietnam op het menu aantrof.