In mijn poging tot het vinden van lekkere veganistische gerechten kwam ik in eerste instantie heel snel uit bij burgers! En wie ben ik om een burger af te slaan? Dus ik waagde de poging en maakte burgers van kidney bonen in combinatie met wat geweldige smaakmakers om heerlijke burger(tjes) te maken, het resultaat? Gelukt! Dit moet je echt eens proberen!
Wat heb je nodig voor 4 burgers (2 per persoon)?
- half blik rode kidney bonen
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- verse koriander
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels kikkererwtenmeel of tarwemeel
- 2 theelepels kerrie poeder
- 1 eetlepel ketchup
- snufje zout
- olie om in te bakken
Je denkt misschien, huh? Gekke ingrediënten! Maar dit zijn precies de ingrediënten die er zo’n heerlijke smaak aan gaan geven. Verhit wat olie in de pan. Doe alle ingrediënten bij elkaar (behalve de olie) in een keukenmachine of blender en ‘pulse’ het enkele keren tot het goed gemengd is. Als je hem niet pulst maar gewoon aan zet is de kans groot dat alles te fijn wordt gemalen, je wilt wat stukjes ertussen hebben, dat geeft het wat meer bite.
Wanneer je een paar keer hebt “gepulst” en alles is goed gemengd kun je met een eetlepel wat van het mengsel verplaatsen naar de pan boven het vuur. Laat de burgers minstens 5 minuten op een laag vuur aan één kant bakken, draai ze dan pas om (als de bovenkant niet meer nat is). Dit gaat makkelijker dan je in eerste instantie zou denken, maar houd in gedachte: niet te vroeg!
Nadat je beide kanten hebt gebakken kun je ze serveren met wat groente, salade en frietjes (ofcourse)! Enjoy!
6 comments
Mh deze geven me zin om soortgelijke balletjes te maken, again wat leuk dat er vegan recepten op je blog komen (waar ik sowieso al graag dagelijks kom) 🙂
Ik vind het ook altijd heel lekker om kidneybonen te mixen met kikkererwten, zo krijg je ook een soort falfel/burger maar echt super lekker!
Top recept
Mijn Bonenburgers willen nog wel eens mislukken, maar deze top!
Woohoo!!! Wat goed!
Deze gister gemaakt, echt heerlijk! Ik heb er zelf nog een lepel mosterd aan toegevoegd, maar ze waren perfect! En zo veel gezonder en goedkoper dan een kant-en-klare vegaburger
half blik van 500 of 250g?