Het is weer zover! Tijd om door mijn maaltijdjes te scrollen van de afgelopen week. Ik probeer de gezonde vibe nog even lekker aan te houden omdat er de komende week genoeg momenten komen waarin ik me heerlijk wil overgeven aan het feest-lekkers! Alles met balans toch 😉
Yoghurt met honing en een pitten & zaden mix van de Lidl.
Een snelle roerbak voor Boy: ui, paprika
+ doperwten en rijst.
Hatseflats.
Twee pruimen als avondsnack.
Havermelk met maple syrup en cacaopoeder = heerlijke chocolademelk! Dit verwarm ik zo’n 5 minuten in een pannetje op een middelhoog vuur.
Yoghurt met een pruim.
Ovenschotel met ui, wortel, gewone aardappel en zoete aardappel.
En heeeeull veel kruiden! Komijn, peper, zout, paprika poeder, snufje kaneel en wat chili vlokken.
Dezelfde kruiden in mindere mate ook in de pan
Hier bak ik een uitje en doe ik daarna in stukjes gesneden gedroogde abrikozen erbij.
De ovenschaal is klaar en kan erbij in de pan!
In de pan is het inmiddels lekker smeuïg.
Tomatenpuree + water + 1/2 bouillon blokje erbij en aan de kook brengen.
Daarna laten sudderen en wat kidney bonen erdoor.
Als alles is ingedikt heb je een heerlijk warm winters gerecht!
Ik at dit met kikkererwten-couscous wat ik vond bij de EkoPlaza. Ik ben nog een beetje aan het experimenteren met de bereiding ervan.
Allison brood van de Marqt met amandelpasta en hennepzaad.
Koffie met een rietje – always.
Weer twee broodjes, eentje met kokos-boter en honing, de ander met amandelpasta honing en hennepzaad.
Zo heerlijk!
Er was nog wat over dus de volgende avond at ik hetzelfde.
Na een dag zijn alle smaken nog beter ingetrokken wat het zo heerlijk maakt!
Ik val in herhaling he? Weer twee broodjes, rijkelijk belegd met amandelpasta hmmm!
We hadden al heel lang volkoren pizzabodempjes in de vriezer ligggen, dus besloot ik deze een avond te bereiden. Veel kaas, mozzarella en tomaat.
Hier nog wat zongedroogde tomaten.
Dit aten we met een vegetarische schnitzel. Tja, soms is het een bij elkaar geraapte maaltijd 😉
Een smoothie met boerenkool, vegan eiwitpoeder, lijnzaad en wat acai poeder.
Daar ging nog wat havermelk bij en blenden maar!
Een cracker met hummus tijdens het koken.
Een nieuwe smoothie met de laatste restjes boerenkool, theelepel spirulina, vegan eiwitpoeder, diepvries ananas en water.
En oja, ik besloot er ook nog wat lijnzaad bij te doen.
Heerlijk en zo vullend! Ik vergeet soms hoe vullend zo’n smoothie kan zijn. Vooral fijn als ik haast heb – drinken gaat supersnel of ik kan het meenemen in een meeneembeker met rietje!
Zo, weer heerlijk gegeten als je het mij vraagt! Op naar een nieuwe week met lekkere maaltijden.
1 comment
Die warme chocolademelk heb ik echt ontdekt! Ik maak het met amandelmelk. Genieten ‘s avonds onder een plaidje, mmmm!