Elke week komt er wel een moment dat ik de deur uit ga en denk “had ik nou maar zelfgemaakte repen ofzo, dan had ik dat nu in mijn tas kunnen gooien!”.
En vandaag besloot ik weer te experimenteren met het maken van eigen repen in combinatie met één van mijn lievelingsingrediënten: pindakaas!
Het zijn heerlijke pindakaas granola repen geworden die heel simpel te bereiden zijn!
Wat heb je nodig voor zo’n 12 repen?
- 240 gram granola/knapperige muesli
- 50 gram geraspte kokos
- 100 gram maple syrup of honing
- 25 gram havermout
- 120 gram pindakaas
- snufje zout
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Doe alles bij elkaar in een kom en mix het met een vork goed door tot het een plakkerig geheel wordt. Leg een velletje bakpapier in een vierkanten bakvorm (ook wel ‘brownie bakvorm’ genoemd) en druk hierin de granolamix plat met een lepel.
Zet dit in de voorverwarmde oven voor zo’n 20-25 minuten tot de bovenkant goudbruin is geworden.
Haal het uit de oven en laat het volledig afkoelen voor je het uit de vorm haalt en in repen snijdt. Als het nog warm is kan het namelijk uit elkaar vallen en je wilt juist dat het tijdens het koelen lekker ‘hard’ en knapperig wordt.
En dan is het een kwestie van: genieten maar!
Je kunt het gemakkelijk in aluminiumfolie in de koelkast of vriezer bewaren.
1 comment
Lekker en voedzaam dit. Ik wil toch echt weer meer toekomen aan bakken en dergelijke. Zo leuk en… lekker. Je pindakaasdressing is nog steeds favoriet. Nu nog deze repen. Bedankt voor vandaag. 🌺