Tijd voor een herfstig voedingsdagboek! Van kruidnoten tot stamppot en.. CURRY!
Een XL wrap met kikkererwten, tomaat, jalapeno, lenteui en chilisaus.
Dit met een kop thee, jum!
Ik denk de laatste smoothie want ik vind het nu al te koud om ijskoude smoothies te drinken. Hier zit in: banaan uit de vriezer, diepvriesbloemkool, chiazaad, vegan eiwitpoeder en amandelmelk.
Aardappel, paprika en vega kroket uit de oven
Aardappelen uit de oven zijn echt een favoriet bij ons thuis! Olijfolie, peper, zout, paprikapoeder en knoflookpoeder. Ik zet ze zo’n 30 minuten in de voorverwarmde oven van 220 graden Celsius.
De kroket is alleen een beetje ontploft haha.
Brood met twee gebakken eieren. Classic!
Hutspot in the making
Ik ging deze keer net wat anders aan de slag. Ik bakte de ui (had alleen maar rode ui in huis) heel lang in boter met een blokje bouillon
Daarna bakte ik de wortel mee
Hmmm
Ook heel even de aardappelen meebakken en dan water erbij en alles laten koken.
Boy maakte de gehaktballen en de jus
Heerlijk herfstig voedsel!
Vers geperste sap.
Ik heb even flink ingeslagen wat betreft eiwitrepen.
Niet alle ingrediënten zijn super, maar ik vind het handig om ze als ‘noodoplossing’ in huis te hebben. Ik zit hier ook echt heel lang vol van.
Schepsnoep! Dit is niet alles wat ik eet hoor, ik eet denk ik 3 x zo’n schaaltje
Boy doet mee.
Curry madras in the making! Rode ui, knoflook, doperwten, tomaat, paprika, courgette en een curry pasta.
Kikkererwten en kokosmelk erbij
HMMMM!!
Ready!
Zelf nog wat naanbrood gemaakt met volkoren tarwemeel. Hier vind je het recept:
Ik doe er soms kurkuma en zwarte peper doorheen. Dan krijgt het een mooie kleur en pakken we tegelijk de voordelen van kurkuma en peper!
Zoals je ziet eet ik elke keer een hapje uit het naanbrood dat net uit de pan komt, haha. Gewoon even ‘testen’ 😉
Smakelijk! Een soortgelijk recept vind je hier:
Havermout, eiwitpoeder, kaneel, chiazaad. Daar gaat wat havermelk bij, opwarmen en..
Klaar! Getopt met een eetlepel pindakaas.
Yoghurt met (geschilde) appel en kaneel
De herfstvibe zit er goed in met onder andere de kaneel! Waar kan gebruik ik het als topping 🙂 Heerlijk.
Wat is jouw typische herfst maaltijd?