De afgelopen week heb ik me geen enkele zorgen hoeven te maken over wat ik zou gaan eten op het werk. Heerlijk alles klaargemaakt en in de vriezer gegooid. Elke ochtend de keuze uit wat bakjes die allemaal net wat anders waren 🙂 Het liefst doe ik dit elke week, als de tijd het toelaat! Voor nu: Foodprep inspiratie!
Zoete aardappel en bloemkool gekookt, een deel van de bloemkool had ik vooraf al gekookt (kort) en daarna in de keukenmachine gedaan om er zo “bloemkoolrijst” van te maken, deze kun je vervolgens even kort bakken voor een extra bite.
Gaat het “overtollige” vocht er ook meteen uit 🙂
Reepjes wortel en zoete aardappel
Gedroogde rozemarijn, chiliclokken en wat peper en zout. Besprenkelen met wat olijfolie en dan de oven in voor zo’n 30 minuten op 200 graden Celcius
Tadaaaa!
Spruitjes, doperwten en ui
Samen met de bloemkoolrijst in een bakje. Ik heb hier dille overheen gedaan trouwens! Ik eet dan dus gewoon een bord vol groente!
Champignons, zoete aardappel (voorgekookt), spruitjes, ui en doperwten met de overige bloemkoolrijst in een pannetje.
Uiteindelijk 2 eieren bij gedaan. Zo heb je een heerlijke groente omelet! Natuurlijk kunnen mijn chili vlokken niet ontbreken
Dit had ik geroerbakt: paprika, champignons en prei met kerrie, paprika poeder, peper en zout.
Ook dit gaat bij de bloemkoolrijst in een apart bakje
Bananenbrood in plakjes gesneden en in aluminium folie gewikkeld.
De omelet moest nog even afkoelen voor ik hem in een bakje deed.
Ik heb deze week 3 dagen gewerkt, dus 3 maal lunch! Bananenbrood was voor in de trein terug, omdat ik daarna direct door ga naar de sportschool. En ik heb ook twee plakken als ontbijt gegeten op de dagen dat ik haast had.
Zoete aardappel en wortel, deze liggen nog in de vriezer! Handig om te dippen in hummus ofzo of als snack. Kan ook als ik ‘s avonds voor de buis zit natuurlijk.
Op naar een nieuwe week met nieuwe foodpreps! 🙂
9 comments
Goed dat je dat doet! Ik merk aan mijzelf dat als ik het niet voorbereid, ik ook niet de moeite ga doen. Vanaf deze week ga ik ook weer preppen en ik heb er zin in
Als ik straks aan mijn nieuwe baan begin, ga ik ook lekker preppen. Volgens mij werkt dat heel goed!
Dit zijn echt flinke bakken groenten zo, lijkt me fijn!
Wat inspireer je me toch altijd. Ik weet wat me te doen staat dit weekend! Thanx.
Bedankt voor deze tips, en sowieso dank je wel voor je inspirerende blog!
Heb je blog vorige week ontdekt en al twee heerlijke recepten gemaakt.
Blijf vooral zo doorgaan 🙂
Heerlijk! Bloemkool rijst wil ik ook nog steeds proberen.
Wat een lekkere recepten. .
heb wel een vraagje. Als je de bakjes uit de diepvries haalt. Eet je dit dan koud op. Of maak je het warm
Wat super goed van je dat je dit doet! De bloemkool rijst vind ik een heel goed idee. Dat ga ik van de week ook eens proberen. Vriendje heeft strakjes helaas 80 urige werkweken (altijd in november en december), waardoor ik vrijwel elke dag alleen eet in de avond. Dan kan ik dit soort dingetjes lekker uitproberen en alvast wat klaarmaken voor de dagen erna. Als ik alleen eet dan eet ik vaak soep omdat ik te lui ben om te koken. Dus dan kan ik het beter van te voren klaarmaken! Bedankt weer voor de heerlijke inspiratie Teni!
Ik ga vanaf nu ook weer preppen en invriezen.
Dankje voor de inspiratie.
Gister ben ik door jou naar de Haagse markt gefietst waar ik nog nooit was geweest.
Hier ga ik voortaan vaker heen, zo goedkoop allemaal.
Officeel moet ik het volgens mij biologisch kopen voor Paleo maar daar heb ik waarschijnlijk niet genoeg budget voor.