Oke, dit wordt een enorme post met heel erg veel ontbijt/lunch foto’s! Allemaal verzameld voor dit ontbijt en lunch artikel. Vergeef me alvast voor alle rijstwafel+pindakaas, banaan-ei pannekoeken, havermout en EXPLOSIES van fruit! Haha, enjoy!
Oja, ik zal hier alvast de linkjes plaatsen naar de meest voorkomende recepten:
Banaan ei pannekoek met een laagje pindakaas
Rijstwafels met pindakaas, banaan en een beetje pindakaas om de banaan in te “dippen”.. #pindakaasverslaafd
Kwark met granola van de Marqt, en natuurlijk: rijstwafels met pindakaas
Kwark met meloen en amandelen
Groene smoothie en kwark met bosbessen, lijnzaad en amandelschaafsels
Fruit, met pindakaas (deze is vooral voor de appel) en een smoothie van.. Geen idee! Ik denk iets van meloen, munt, ananas.
Ik had weer eens koekjes lopen bakken met chocolade erdoor. En dan blijft er wel eens wat over. Lekker voor bij de yogurt of kwark!
Havermout en koffie
Groene smoothie, chia zaadjes puur ter decoratie er bovenop gedaan, haha.
Een andere groene smoothie met druif, kiwi, munt, avocado, banaan en wat water.
Wel eens ananas met munt geprobeerd? JUM! Ik krijg hierdoor gewoon zin in de zomer….
Soms doe ik stiekem hagelslag op mn rijstwafels met pindakaas..
Thee met een stukje gember erin.
Als je bevroren bosbessen in je kwark of yoghurt doet en dit eventjes 10 minuten laat staan; kun je even roeren en wordt het helemaal paars. Woohoo!
Paarse kwark, zoals ik net beschreef met muesli, chia zaad en cranberries.
Dit was duidelijk een fase: paarse kwark met mango, amandelschaafsels en chia zaad.
Koffie en ananas. Zo simpel kan het soms zijn.
Fruit! Watermeloen en mango. Ah, met het uitzicht vanuit mn oude huisje 🙂
Buiten ontbijten afgelopen zomer.. Kun je het je voorstellen? Het is zo koud nu!
DIKKE VETTE SMOOTHIE! Waarschijnlijk iets met banaan, bevroren rood fruit en kokosmelk
oh helluppp…
Wat zei ik je over de fruit explosie? Haha. Dit zijn trouwens bevroren druiven, heel erg lekker! Het zijn dan net snoepjes waar je op kunt zuigen, dus je doet er ook nog eens langer over.
Bevroren banaan in de keukenmachine met wat amandelmelk.
Ontbijten op het strand met yoghurt, muesli en fruit.
Rijstwafels met verwarmde appel is zo lekker! Vooral op een rijstwafel met pindakaas. Je doet de appel in stukjes in een pan, met een klein beetje water. Dan verhit je het tot ze wat zachter beginnen te worden (wel blijven roeren!) en doe je er wat kaneel bij. Daarna kun je ze op een rijstwafel met bijvoorbeeld pindakaas doen, de pindakaas wordt dan ook warm en zal een beetje smelten… HEAVEN!
Ijs! Het recept vind je hier
Oeh! Ontbijten met leftovers! glutenvrije, suikervrije, vegan Biscotti! En glutenvrije, suikervrije, vegan Chocoladetaart!
Oh.. ik moet echt weer aan het bakken slaan, vinden jullie niet?
Hopelijk geeft dit weer een extra boost aan inspiratie! Voor mij ook weer een reminder: koffie en fruit als ontbijt is te lekker! Dus dat ga ik weer wat vaker doen. Niet de beste combinatie voor je maag voor veel mensen trouwens; veel “zuur” tegelijk. Maar ik kan er prima tegen.
Oja, en banaan ei pannekoeken moet ik ook weer eens maken. Of havermout, jumm.. Oke, ik heb honger nu.
11 comments
Nu heb ik ook honger! Ik ga straks na de sportschool denk ik banaan-ei pannenkoekjes maken. Ahhh .. heerlijk!
IK OOK!!! hahah 😀 smakelijk!
Erg leuk deze post met al die lekkere items <3 Ik heb net gerend buiten en die rijstwafel met verwarmde stukjes appel & peanutbutter ziet er smakelijk uit. De volgende keer als ik appels in huis heb, ga ik deze zeker even proberen.
Complimenten voor je blog! Je bent ook een inspiratie voor mij als health & fitness blogger. Ik ga nu lekker genieten van mijn Comfort Beauty Chocolade Smoothie. Misschien ook voor jou lekker om te proberen. Het recept kan je vinden op Love Being in Shape (ik mag de link niet plaatsen kwam ik net achter 😉 ).
Voordat ik het vergeet, ik zou de agave siroop vervangen voor maple siroop of zelfs twee dadels. Aangezien ik er laatst achter ben gekomen dat agave siroop vol met geraffineerde fructose zit, die is verkregen uit chemische processen….waarschijnlijk wist jij dit allang 😉 Maar toch even als tip!
Geniet van je zondag!
Liefs, Anna
Love Being in Shape – Health & Fitness blog
Wow.. Het ziet er allemaal lekker uit! Ik maak op zondagavond mijn avondeten voor de hele week klaar. Misschien moet ik ook fruit, groente en lunch en zo allemaal klaar maken zodat het doordeweeks makkelijker is om een lekkere ontbijt of lunch klaar te maken. Anders eet ik elke dag hetzelfde.
Bedankt voor je inspiratie.
Lekker! Ik heb voor het eerst gebakken havermout gemaakt.. het staat nu in de oven en ben heeeel benieuwd 🙂
Super handig artikel Teni! Denk iedereen hier heel veel aan gaat hebben, ik in ieder geval wel :). Wat ik me wel afvraag, wat lunch jij als je zo iets dergelijks als ontbijt hebt gehad en je bent thuis? Een salade oid? Of is dat ook altijd iets uit deze lijst? Dan kan ik wat inspiratie opdoen, want vind dat altijd lastig. Groetjes !
God, wat een héérlijke post.
Ziet er allemaal super lekker uit! Heeft een rijstwafel eigenlijk niet een redelijk hoge GI waarde waardoor je suikerspiegel snel stijgt? Als ontbijt lijkt me dat dan niet echt een goede optie.
Al die smoothies lijken me wel super lekker! Zelf maar ik vaak ongeveer dezelfde dus dit is een weer wat inspiratie haha 🙂
Wow, ziet er allemaal super lekker uit. Het ziet er ook zo leuk uit met al die verschillende bordjes, schaaltjes, servetten enz.
Wauw, die foto’s! Ik krijg er spontaan honger van…
Marjolein, als type 1 diabeet kan ik je vertellen dat je bloedglucosespiegel niet snel stijgt van een rijstwafel. Ik eet er ook regelmatig drie ‘s morgens. Van havermout stijg ik meer en sneller 😉