Goedemorgen (of middag, avond) op deze tweede kerstdag! Hoe is jullie kerst tot nu toe? Hier gaat alles heerlijk met héél veel lekker eten.
Ik wil jullie via deze weg ook bedanken voor de ontzettend lieve reacties op mijn artikel van gister. Ik ben zó dankbaar.
Vandaag deel ik mijn kerstdagen in foto’s, exclusief vandaag natuurlijk. Hopelijk kunnen we nog heel even blijven hangen in deze sfeer!
Kerstavond vierden Boy en ik bij mij thuis, we waren pas laat in Den Haag en wilden eigenlijk Beef Wellington maken. Dit zou te lang duren dus heeft Boy een verkorte versie gemaakt.
Hij hoort natuurlijk veel roder aan de binnenkant, maar ik (lees: mijn darmen) kan niet goed tegen vlees dat niet doorbakken is, dus bij mij moet alles wel doorbakken.
Het was HEERLIJK!
Aardappel, peultjes en saus erbij. KLAAR!
Lekker op de bank opgegeten, kijkend naar First Dates. Ik vind dat zo’n leuk programma!
De volgende ochtend lekker ontbijten met zn tweetjes terwijl we keken naar Bad Santa.
Voor twee personen is dit een flink ontbijt, zoals je ziet.
Tussendoor hebben we nog een rondje hardgelopen samen en daarna zijn we richting Utrecht te gaan om de avond door te brengen bij mijn moeder.
Allemaal lekkers onder de kerstboom!
Boy geniet van zijn biertje
Ik had mijn glittertop aan 😉 Haha.
Ik wil het hele jaar door een kerstboom!
Even heel cliché poseren bij de kerstboom!
Het diner begint met een kippenbouillon
Gevolgd door Turks brood,
Met een dip van aubergine, knoflook, yoghurt en munt (dit was zooooo lekker)
En Griekse gehaktballen in tomatensaus. Ook echt een favoriet!
Wit wijntje erbij
Tijd voor het hoofdgerecht. Helemaal uit de Iraanse keuken. “Kebab Choobi” wat biefstuk is op een spiesje met tomaat en ui.
En mijn lievelingsgerecht uit Iran: Fesenjoon. Dit is gestoofde kip met gemalen walnoten en granaatappelsiroop. Het is een kunst om het zoete en zure perfect in balans te krijgen. Het gerecht ziet er echt niet uit, maar het is ZO lekker. Het staat echt op nummer 1 van mijn lievelingsgerechten uit Iran.
Als Iraanse mensen rijst maken, dan maken ze onderin een laagje van gebakken aardappelen of brood. Dit noemen we “Tadik” en dit vindt iedereen altijd zó lekker dat je het heel zorgvuldig moet verdelen 😉
Aanvallen!
Gluren naar de cadeautjes onder de boom
Toen was het tijd voor het toetje, ook echt ZO ZO lekker! Custard, bastogne en pruimencompote (als ik me niet vergis), ik zat bomvol maar het was heerlijk. En het absoluut waard!
Natuurlijk is Home Alone op televisie 😉
Toen was het tijd voor de cadeau’s! Boy krijgt allemaal biertjes.
Ik kreeg chocolade en koffiebonen! Heel blij mee 🙂
En beiden slapen we lekker bij mama in huis! Dit is ons opgemaakt bedje waar Boy nog een Zweedse puzzel in bed aan het maken is (onze nieuwe verslaving) en ik ernaast dit artikel aan het maken ben 😉 Nog niet op de foto natuurlijk,
Ik hoop dat jullie kerst tot nu toe fijn is geweest en dat je vandaag ook weer een mooie dag tegemoet mag gaan.
Ik stuur je veel liefde <3
4 comments
Wat een leuke dagen hebben jullie tot nu toe gehad! Fijne 2e kerstdag!
Ziet er gezellig uit. Fijne tweede kerstdag en wil je de groeten doen aan je lieve moeder
Mooi foto’s! Het ziet er erg gezellig uit!
Weet je waar ik steeds aan moest denken tijdens het scrollen en kijken naar deze mooie foto’s? Aan hoe anders het voor jou en je familie had kunnen zijn. Hoe waardevol en speciaal het is dat dankzij hulp van een stel doorzetters jullie jaren geleden in Nederland mochten blijven..zodat je moeder nu haar eigen huisje heeft. Een warme en gezellige plek waar ze jou en Boy kan ontvangen…je kunt blijven logeren…een prachtige kerstboom kan zetten en met elkaar kan genieten van haar Iraanse lekkernijen. Wat een rijkdom en het is jullie zó gegund.
Misschien maakt de kerst mij wat softer dan normaal haha.
Fijne 2de kerstdag lieve Teni! Xx
PS: ik wens voor volgend jaar een vaste receptenrubriek voor je moeder: die fesenjoon klinkt te lekker gewoon! En die biefstukspiesjes..OMG! ?