Oh mijn god! Dit recept moet je proberen; of je nu wel of niet gezond wilt eten, het is verrukkelijk! Het bananenijs is romig en heerlijk, je zou het verschil met ander ijs (vol met vet en suiker) niet eens proeven! Ook heb ik er koekjes bij gemaakt van havermout en banaan die heerlijk zijn om het ijs mee te eten. Je hebt maar twee ingrediënten nodig!
Je hebt nodig:
* 2 bananen
* 50 gram havermout
Snijd een banaan in plakjes, doe dit in een kom en zet het ongeveer 2 – 3 uur in de vriezer.
Daarna:
Verwarm de oven voor op 175 graden celcius
Eerst maal je de havermout, daarna doe je er een banaan bij en ook dit maal je goed door.
Haal de mesjes uit de keukenmachine en meng het geheel met je handen, maak dan 4 bolletjes en plaats ze op een bakplaat met bakpapier.
Druk de bolletjes plat, doe de bakplaat dan in de oven voor 20 tot 30 minuten. Dit verschilt wel per oven.
Laat ze héééél erg goed afkoelen als ze uit de oven zijn, want anders smelt het ijs meteen in de sandwich en dat wil je natuurlijk niet!
Haal de bananenplakjes uit de vriezer, jummie!
En doe ze in de keukenmachine
Daar gaat ie dan!
Af en toe zul je de randen naar beneden moeten schrapen en weer door moeten malen. Desnoods kun je er een scheutje amandelmelk bij doen om het sneller goed te laten mengen.
En uiteindelijk krijg je dit! WOW! Het is zó romig en zoet!
Sandwich-en en smullen!
8 comments
Ahh dit klinkt echt heeeerlijk
jaa!! dat is het ook 🙂 haha
Ik heb denk ik iets niet goed gedaan. mijn koekjes waren zacht. Wat voor oven heb je en hoelang laat je ze erin / op welke stand
Ahh nee 🙁 ik heb ze ongeveer 30 minuten op 175 graden gedaan, per oven kan het wel eens verschillen. De koekjes worden trouwens niet keihard, ze blijven altijd een beetje zacht door de banaan. Ik hoop dat het nog wel lekker was?
ooooooh wat een geweldig recept!!!!!!!!
Aaw en zo simpel! Haha 🙂
Wow, heb deze website net gevonden via google, moet wel zeggen dat het goud waard is. Teni is so perfect.
Net je website gevonden en ik ben helemaal fan! Fijne recepten; niet onmogelijk te maken voor een niet zo geweldige kok als ik. Top!