Het is vast niet onopgemerkt gebleven dat ik flink aan de bananenijs zit de laatste tijd. En hoewel ik alleen al het basisrecept heerlijk vind, zijn er ook talloze variaties die je kunt maken op bananenijs. Voor de basis heb je alleen maar een banaan nodig, geen melk, geen boter, geen suiker, geen room, niks. Ik heb er heel lang geleden ook recepten van gepost, maar het wordt tijd voor een update met variaties! De variaties zijn van het web, de basis laat ik je graag zien 🙂 Enjoy! Het is nog steeds zomer 🙂
Wat heb je nodig?
- banaan (ik gebruik er minstens 2), in plakjes gesneden en bevroren voor minimaal 3 uur
- sterke keukenmachine
- eventueel een beetje (plantaardig)melk
Dit zijn twee middelgrote bananen. Omdat mijn keukenmachine wat groter is, is het bijna niet te doen om 1 banaan te blenden tot ijs. Er moet meer in, daarom gebruik ik minstens 2 bananen.
In de keukenmachine, en gaan!
Soms moet je even de zijkanten naar beneden schrapen en de keukenmachine weer even opnieuw aanzetten, maar je zult al vrij snel een gladde massa krijgen
Zoals dit!! Waaah!
Het smelt wel wat sneller dan gewoon ijs, dus meteen opeten!
Zo simpel is het recept dus! En het is hemels, maar echt; he-mels. En dan nu over op de variaties van het web! Klik op de foto’s om naar het recept te gaan.
Dit is eigenlijk de eerste variatie die ik ook probeerde, cacao poeder erdoor en je hebt chocoladeijs! 🙂
Met walnoten en stukjes pure chocolade erdoor! De gezondere “Chunky Monkey” versie van Ben&Jerry’s.
Bananenijs met pindakaas en chocolade. Ooooh veeg me op!
Dit hoeft van mij niet, maar ik vond het wel een interessante combi, haha. Bananenijs met kiwi! 🙂
Huh! Bananenijs met aardbei, zo wordt het dus net een sorbetijsje maar ik denk dat de banaan het juist heel creamy maakt. Interesting! Deze zou ik wel willen proberen met rood diepvriesfruit.
Ik heb trek gekregen.. haha
15 comments
Ik had vorig jaar een bananenijs-fase, en toen ik het een paar weken geleden weer eens at wist ik weer waar die fase vandaan kwam. Lekker inderdaad! Mag ik de variatie mango-banaan ook nog in de groep gooien? Erg lekker kan ik je vertellen 🙂
Wooooooh met mango! Ga ik morgen meteen halen op de markt, thanks voor de tip! 🙂
Jaaa banaan met mango is zo lekker! En wil je het nog verder pimpen? Ik raspte er laatst een beetje gember doorheen, en een mini beetje chilivlokken…klinkt misschien vreemd maar ZO lekker! Sinds ik mijn magimix heb, heb ik standaard een mega voorraad banaan in de vriezer. Op instagram kan ik ook echt helemaal wegkwijnen bij de #nicecream..nu wil ik bananenijs haha.
Toevallig ik heb afgelopen week ook bananen en mango ijs gemaakt! Heerlijke combi!!
Ik vind het zo jammer dat ik dit niet lekker vind. Het is zo’n goed alternatief voor gewoon ijs!
Oeh die gezonde versie van chunky monkey ga ik proberen! <3
banaanijs met amandelpasta en kaneel!! Ook zoooo lekker!! De chunky monkey ga ik zeker proberen!!
Ik vond de gewone variant al lekker! Toevallig op dit moment ook een banaan in de vriezer liggen… Nu nog een keuze maken uit al die lekkere variaties!!
Ik doe meestal mango + banaan + vanille yoghurt.
Dan zit je natuurlijk met suiker uit de vanille yoghurt maar smaakt heerlijk!
Of met een beetje griekse yoghurt. Die met cacao probeer ik morgen!
Hi Teni,
Zoals beloofd in mijn reply bij je Vergelijk-de-Bonen-artikel heb ik zojuist mijn eerste bananenijs gemaakt.
En je had niets teveel gezegd: het is HEMELS!!! Ik heb er een piepklein scheutje Alpro Soja bananenmelk bij gedaan, maar het eindresultaat was verbluffend! Het voelt nu in mijn buik alsof ik ”regulier” ijs heb gegeten (met alle calorieën van dien) maar ik riep mezelf tot de orde want hey, het is alleen maar banaan!
Wat een heerlijkheid op de woensdagavond 🙂
YESSSS!! Wat goed om te lezen! En zo denk ik er dus ook over; Hemels! 🙂
Ik heb nu een bakje met jou recept bananenijs. Het is superlekker .. nieuwe verslaving geloof ik!!!
Dit staat op mijn food-bucket-list! ; )
Als je mango en bananenijs wilt maken, moet de mango dan ook diepgevroren zijn ? Alvast bedankt.
Kan ik het ook maken en dan invriezen?