Knapperige gezonde Biscotti? Jaaaaa!! Ze zijn ietwat kruimelig maar echt tΓ© lekker voor bij de koffie of thee, ik ben verslaafd!
Wat heb je nodig?
- Β 180 gram dadels (ontpit)
- 75 gram havermout bloem (havermout in de keukenmachine doen)
- 100 gram rijstebloem
- 40 gram kokosvet
- 60 gram pindakaas/amandelpasta/cashewpasta
- 80 ml water + extra eetlepel water
- 20 gram walnoten (in stukjes)*
- 3 eetlepels pompoenpitten
- 3 eetlepels rozijnen*
- 3 eetlepels geschaafde amandelen
- 1 theelepel cacao nibs
- theelepel bakpoeder
- theelepel zout
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius
* Ik heb zelf wat meer gebruikt, maar dat werkte niet heel goed om het deeg als 1 geheel te krijgen, dus ik heb wat minder aangegeven in het recept. Voeg zelf toe als je wat meer wilt.
Oja! En vraag je je af waarom ik dit recept in vredesnaam “suikervrij” noem maar er toch echt dadels en rozijnen in zitten? LEES DAN DIT ARTIKEL:
Dit is hoe havermout eruit ziet als het uit de keukenmachine komt, havermoutmeel π
Doe de dadels, pindakaas en kokosvet in de keukenmachine en mixen! Doe daarna het water erbij en mix het nogmaals.
Dit is de textuur die je ongeveer wilt hebben
Doe vervolgens de rijstebloem, havermoutbloem/meel, bakpoeder, zout en alle extra toevoegingen (pompoenpitten, amandelschaven, walnoten, cacao nibs en rozijnen) bij elkaar en meng dit door met een vork.
Vervolgens kun je het mengsel uit de keukenmachine erbij doen en dit met een vork goed mengen, uiteindelijk kun je het met je handen gaan overnemen en er een deeg van kneden.
Bij mij was het dus ietwat te kruimelig en bleef het moeilijk aan elkaar plakken. Geen probleem! Verplaats Β dit naar de bakplaat (met bakpapier) en duw het in een rechthoekige vorm, zo blijf het wel bij elkaar (als het niet lukt om in eerste instantie een balletje deeg te krijgen)
Doe dit in de voorverwarmde oven voor 35 minuten (de kleur zal niet echt veranderen)
Als de 35 minuten voorbij zijn, haal je de bakplaat uit de oven en laat je dit 15 minuten afkoelen. Zet ondertussen de temperatuur van de oven lager, naar 150 graden celcius
Snijd heel voorzichtig reepvormige stukken en draai deze om, zodat de onderkant ook lekker knapperig kan worden in de oven.
Zet dit vervolgens weer terug in de oven voor 20 tot 30 minuten, afhankelijk van je oven, houd het dus even in de gaten. Die van mij hebben er 30 minuten in gezeten.
Het kan zijn dat het hier en daar afbrokkelt, maar dat heb je nou eenmaal! Aan de smaak verandert er niets natuurlijk. Je kunt ze het beste opbergen in een bakje met een stevige deksel.
En dan breekt de ochtend aan en kan ik de mooiste foto’s maken! (ondertussen hebben mijn vriend en ik al een hoop gegeten, haha).
Lekker knapperig, voor bij de thee of koffie π
17 comments
Deze zag ik op je instagram ja, zien er zooo lekker uit! En knapperig, lekker! Weer eens wat anders dan mn zelf gemaakte zachte mueslirepen.
Wel grappig eigenlijk, elk weekend sta ik te bakken met jouw recepten en dan zegt mn vriend “Is dat weer een recept van Teni?” (haha net alsof hij het over een van mijn vriendinnen van hier heeft).
Fijne dag! x
Aaaawww dat is zΓ³ leuk om te lezen!!! haha π Ik hoop dat je ze lekker vindt! Groetjes aan je vriend de volgende keer dat hij het vraagt π haha
Liefs x!
Heerlijk receptje voor de zondag :-)…
Kijk er nu al naar uit… jummie..
xxx
Jeej! Hoop dat ze lekker zullen smaken π Liefs xxx
I loooove biscotti’s ! Zal ze binnenkort maken π
Me too!!!
Smakelijk alvast! π π
Zooo en leuk recept !!!!
Ga ik eens uitproberen nu zondag.
Alleen pindakaas is iets waar ik niet mee vertrouwd ben. Zou ik dat weg kunnen laten?
Groetjes Julie
Je kunt de pindakaas gewoon vervangen door kokosvet! π
Succes en ik hoop dat het lekker zal smaken! π
Liefs,
Teni
Hallo Teni,
Ik ben super fan van je blog en kijk er minimaal 1 keer per dag op!
Super leeuk =)
Nou heb ik een vraagje, kun je rijstebloem ook vervangen?
Liefs,
Femke
Hoi Femke!
Aaaww wat leuk dat je elke dag op mn blog kijkt! π π
Rijstebloem kun je zeker vervangen, door gewone bloem, roggebloem of boekweit.
Eigenlijk elk ander soort bloem is prima π Alleen is het dan vaak niet glutenvrij, als je daar geen problemen mee hebt kun je het gerust vervangen!
Liefs,
Teni
oh deze ga ik eens uitproberen. Bewaar je ze dan in de koelkast of gewoon in een bakje in de kast?
Ik bewaar ze buiten de koelkast in een bakje met goede deksel! In de koelkast kunnen ze denk ik nog wel zacht worden!
Wauw, leuke site! En heerlijke recepten π
Vraagje; waar koop jij kokosvet?
Hoi Sab! Ik koop mijn kokosvet bij de toko of bij de tuinen! π
Hoi Linda!
Dankjewel voor je bericht!!
En bedankt voor je aanvulling, ik zie ook altijd op de verpakking van havermout uit de supermarkt staan: “kan sporen van gluten bevatten”, dus dat schiet inderdaad niet op als je coeliakie hebt. Dat van bakpoeder wist ik niet, weer iets geleerd!
Liefs,
Teni