Ik had dit recept vorige week uitgeprobeerd en het was heerlijk! Toevallig is het ook helemaal Paleo vriendelijk dus komt het goed uit in deze twee weken als je nog inspiratie zoekt voor een recept. Ik zie veel verschillende opmerkingen over het gebruik van kaas en yoghurt in een Paleo leefstijl (ook pure chocolade), er zijn mensen die het toestaan en anderen weer niet (eigenlijk gaat het dus om zuivel). Wat mij betreft: ik sta het toe zolang het niet zodanig “vermagerd” is dat er nog amper vet in zit.
Wat heb je nodig voor twee “grote” (eenpersoonsportie) soufflé bakjes:
- 330 gram bloemkool (ongekookt gewogen)
- 70 gram geraspte kaas (mag meer, mag ook minder)
- 130 gram volle yoghurt, griekse yoghurt, turkse yoghurt, bulgaarse yoghurt; zolang het wat dikker is
- 1 ei
- 40 gram mozzarella
- peper, zout, paprikapoeder
Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius
Kook de bloemkool tot hij helemaal zacht is
Giet de bloemkool vervolgens af en laat hem even goed afkoelen zodat er geen stoom meer vanaf komt.
Doe de bloemkool in de keukenmachine en mix dit. Doe vervolgens de geraspte kaas (houd een klein beetje achterwege voor de topping), yoghurt, het ei en de kruiden erbij en mix dit tot het één massa is geworden.
Verdeel dit over de twee bakjes.
Vervolgens wat geraspte kaas eroverheen (ik had er nog wat mozzarella bij gedaan achteraf) en dan nog wat paprikapoeder, dit geeft het een mooie kleur als het uit de oven komt.
Doe dit 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven (afhankelijk van je oven), het kan zelfs zijn dat je hem 50 minuten in je oven moet doen als je merkt dat de binnenkant nog té zacht is. Het moet wel zacht zijn, maar niet té zacht en waterig.
Het is in het begin superheet! Dus wees voorzichtig. Maar eetsmakelijk 🙂
8 comments
Wauw toevallig! Ik heb dit weekend ook een soortgelijke ovenhapje gemaakt (met groenten)! In het kader van maak je (koel)kast leeg.
http://grittel.nl/2014/04/27/recept-ovenhapje-voor-1-persoon-maak-je-koelkast-leeg/
BloemCool = awesome vind je niet? Eerder maakte ik er ook al een pizza van en tortilla’s
Maaruh deze variant ga ik ook zeker even uitproberen met yoghurt (biogarde stand)! Thanx meis en succes met Paleo!
hahah supercool bedacht! Ziet er ook echt heerlijk uit!
Ziet er lekker uit! Ik heb ook paleo gegeten, maar kan me herinneren dat hierbij helemaal geen melkproducten in zaten en kaas dus ook niet mag. Nu zie ik de afgelopen dagen al kwark en nu weer kaas voor komen. Is dit echt wel paleo?
Ik ben gelijk zelf nog even op paleo.nl gaan kijken en heb gevonden dat er geen duidelijke richting is….. Sowieso magere producten zijn niet paleo, maar kwark en yoghurt en ook kaas eventueel wel ( hoewel er geen overduidelijke grote ja staat). Wellicht dat met kaas en kwark ik het toch weer overweeg 🙂
Zonder aardappelen rijst e.d. Red ik het makkelijk, maar de kaas……. Dat was wel even heel moeilijk en ook de reden dat ik het niet vol hield.
Ik ben benieuwd naar de rest van je recepten en menus!
Ja dat idee had ik dus ook, niet echt “strikte” regels hierover.
De kaas, aahh.. dat zou ik erg vinden als deze geschrapt moest worden! Ik denk dat het bij paleo ook veel uit wordt gegaan van ieder zn eigen lichaam. Sommige mensen raken heel opgeblazen van zuivel en kaas en andere weer niet.
Dit ziet er makkelijk uit. Ik ga het proberen zonder kaas.
Vanavond gemaakt, het was heerlijk!!
Ziet er heerlijk uit maar een soufflé is toch wel iets anders